שישקו (בכתובת חדשה)

הבר התל אביבי שכבר נחשב מוסד שתייה ופתיחת שולחן עובר ממתחם בית הכנסת הגדול לרחוב הכובשים, בין השוק לים. המקום החדש שומר על האווירה השכונתית והקז'ואלית, רק בחלל מעט יותר אינטימי. התפריט של שף דורון לוי לא מנסה להמציא את עצמו מחדש ודובק לפתיחת השולחן המוכרת של השישקו: מאזטים וסלטים, צ'יפס בחיזוק בולגרי, לביבות פרסה, קלמרי מטוגן, נקניקיות וכמובן הקבב הנודע.

בימים ראשון עד חמישי מציעים במקום האפי האוור בטווח נדיב: שעות 16:00-19:00, במהלכן תינתן הנחה של 30% על כל התפריט. 

שישקו. הכובשים 48, תל אביב יפו. טלפון:073-7590001. לא כשר

שישקו החדשה-ישנה (צילום: אנטולי מיכאלו, יחסי ציבור)
שישקו החדשה-ישנה | צילום: אנטולי מיכאלו, יחסי ציבור

לאונג' דה פקטו

קבוצת המסעדנות נוקס (NOX), אותה בין היתר מוביל שף כפיר ינין (שעל דוכן השניצל שלהם בחוף גורדון כתבנו ממש לאחרונה) משיקה מקום חדש במלון פולי אורבן בתל אביב. בדה פקטו מציעים בשעות הבוקר בראנץ' עשיר שכולל מנות ראשונות של דגים, סלטים, ממרחים ומטבלים, מנה עיקרית לבחירה מבין אגז בנדיקט עם פורל מעושן; פרנץ' טוסט; מוזלי; שקשוקה; ביצה מקושקשת על לחם מחמצת ועוד.

בשעות הערב השף בפועל חי צארום (כמו כפיר ינין, בוגר "משחקי השף") מציע מנות ביס מושקעות שלהן הותאמו מגוון מקורי משקאות על ידי זיו אדלשטיין, מי שאמון בדה פקטו על תפריט האלכוהול. בין מנות האוכל של סרוויס הערב: קרוקט ארטישוק ירושלמי עם גבינה ואיולי מעושן (31 שקלים), טארטלט דג כבוש עם סלט תפו"א, קוויאר וחלמון כבוש (52 שקלים), קובנה (42 שקלים), סיגר שרימפס (74 שקלים), שיפוד טלה בגלייז רימונים (62 שקלים) ועוד. 

דה פקטו. נס ציונה 7, תל אביב יפו. לא כשר

דה פקטו לאונג' (צילום: אסף קרלה, יחסי ציבור)
דה פקטו לאונג' | צילום: אסף קרלה, יחסי ציבור

מיקונוס טראס, הרצליה

מסעדת סלון יווני של שף גיא פרץ חונכת מתחם חדש לכבוד הקיץ: MYKONOS TERRACE - מרפסת שצופה לים ומציעה ארוחה חלבית כשרה על טהרת המטבח היווני: מגוון מנות לחם בליווי גבינות, מטבלים וירקות (טווח מחירים: 22-28 שקלים); מבחר מאזטים יווניים כמו צזיקי, אנשובי, סקורדליה, סרדינים, קרם פטה בדבש ועוד (טווח מחירים:36-52 שקלים), סלטים מרעננים (73 שקלים), סקציית דגים נאים של קרפצ'יו דג ים, סביצ'ה ועוד (82-94 שקלים) ומגוון חמות - קטנות או גדולות, ביניהן פפריס טיגניאטיס (55 שקלים), פטאטאס טיגניאטס (44 שקלים), שושקה על פחמים לצד פטה (58 שקלים), ספנקופיטה (72 שקלים) ומנות עיקריות של דגים במגוון צורות הכנה מטיגון ועד ג'וספר (139-159 שקלים). 

מיקונוס טראס. שדרות אלי לנדאו 90, הרצליה. ראשון-חמישי 17:00-23:00, שישי 12:00-15:30. כשר

מיקונוס טרס (צילום: יהונתן בן חיים, יחסי ציבור)
מיקונוס טרס | צילום: יהונתן בן חיים, יחסי ציבור

קונטנטו, מלון קרלטון

הבר החדש, שממוקם במרפסת של מלון קרלטון הצופה לחוף הים התל אביבי, גייס את שפית ליאור אוחיון (בוגרת עונה 8 של מאסטר שף) לבניית תפריט קיצי וקליל (חלבי) שיספק את חוויית ארוחת השקיעה האולטימטיבית לצד דרינק מרענן. בין המנות: חלה ומטבלים (37 שקלים), קבב דגים (72 שקלים), שלישיית טאקוס עם ירקות וסביצ'ה דג ים (52 שקלים), סלט בוראטה (66 שקלים) ועוד. 

אליעזר פרי 10, תל אביב יפו. כשר

מוזס שופ זיכרון יעקב

אחרי פתיחת הסניף בטרמינל 3, רשת ההמבורגרים מקבוצת BBB ממשיכה בהתרחבות הארצית עם סניף חדש ורחב ידיים בתחנת דלק דור אלון בכניסה לזיכרון יעקב (הסניף ה-14), שלפי הערכות הושקעו בפתיחו מעל לחצי מיליון שקלים. תפריט קיץ 2024 של הרשת יוגש גם במקום החדש.

מוזס שופ. תחנת דור אלון, זיכרון יעקב. לא כשר