קשה מאוד להיכנס לנעליים של שף אחר, בטח ובטח כשמדובר בנעליים הגדולות של השף אבי ביטון, שהוביל בעשור האחרון את מסעדת אדורה בתל אביב והפך אותה לאחת המסעדות המוכרות בעיר. ובכל זאת, זה בדיוק מה שינסה לעשות מסוף השבוע הקרוב השף הצעיר אלי שטיין, שחבר לנעמה פיין ולבעלים של אדורה - דורון נחמן והילה אבנת. האחרונים החליטו שהדבר הנכון לעשות כדי לרענן את המסעדה יהיה להכניס למקום דם צעיר ולתת את המושכות, לראשונה כשף ראשי, לשטיין (שנכנס כשותף במקום). שטיין, בן 27 בלבד, הוא בעל עבר די מפואר במסעדות שף שונות בתל אביב. בשנה החולפת עבד כסו שף של ירון שלו במסעדת טוטו, ולפני כן עבד בתפקיד מוביל במטבחו של השף יובל בן נריה במסעדת טאיזו האסייתית.
בחודשים האחרונים עברה אדורה שיפוצים נרחבים, הן במטבח והן בחלל המסעדה, ורביעיית השותפים עסקה במחקר והכנות לקראת הפתיחה המחודשת תחת קונספט חדש: ביסטרו שף קלאסי עם נגיעות עדכניות, המעוצב בסגנון אירופה הקלאסית. בביסטרו אדורה משלבים בין מפות לבנות על השולחנות ובר רחב לציורי קיר צבעוניים וגדולים שמנסים להעביר את מקורות ההשראה של שטיין והשותפים.
עוד באוכל טוב:
- תזמינו אורחים לשבת. יש ג'חנון
- אמפנדס בשר מהליגה של הגדולים
- איך זה לא קרה עד עכשיו? זופה וסנדוויץ' מתאחדות
"כל החוויות, הלקחים והטעמים שליקטנו לאורך הדרך מתרכזים עכשיו באדורה ביסטרו", מספר שטיין על הפתיחה. "החיבור שלי ושל נעמה לדורון נחמן והילה אבנת היה אולי לא צפוי, אבל עבורנו זה היה מהלך מתבקש. הידע והניסיון של דורון והילה משתלבים מצוין עם הרעיונות והחזון שלי, שבו העולם החדש פוגש את העולם הישן של הגסטרונומיה. החלטנו שהחזון המיוחד הזה יהיה ניכר לא רק בחיבור בין ארבעתנו אלא גם בתפריט, בעיצוב ובאווירה. עבדנו יחד על הרעיון הזה במשך חודשים ארוכים וכעת אנחנו גאים להציג את השלב הראשון בפני הקהל הרחב".
אנשובי, שרימפס קריסטל וקארי עגבניות
שטיין משלב בין טכניקות קלאסיות לחומרי גלם מאזורים כמו המזרח הרחוק, הים התיכון ודרום אמריקה. בין המנות בתפריט: דג ים חרוך ופרוס עם צ'אטני תבלינים צהובים, סחוג ירוק ושמנת חמוצה; סלט קלמרי חלוט עם סלרי, מלפפונים, בצל לבן וויניגרט של צ'ילי, שום וסוכר דקלים; טרטר בקר טרי עם גאודה מיושנת, אנשובי Ortiz, מיונז ביתי וחרדל חריף; שרימפס קריסטל וקלמרי מקומיים, רוטב צדפות, סויה בהירה, שום קריספי וירוקים מהמזרח; פטוצ'יני עם חמאה חומה, טונה יילופין מעושנת וגבינת כבשים טורקית ושיפוד לוקוס לבן עם קארי עגבניות טיקה מסאללה, חצילים מטוגנים וקרם עזים.
ליצירת תפריט הקינוחים של המקום חבר שטיין לשף קונדיטורית המנוסה מיכל בוטון, ויחד הם הרכיבו תפריט קלאסי עם נגיעות אקזוטיות. כך למשל תמצאו כאן קרם ברולה עם וניל ופלפל שחור, מוס שוקולד ופרנו עם שבבי קוקוס קלוי וקינוח עוגת סולת בסגנון טארט טאטן עם תפוחים וקרם פרש. בתום תקופת ההרצה של המסעדה יושקו במקום גם תפריט בר וארוחת בראנץ', שתהיה גרסה חדשה לארוחה הפופולרית שמגישה אדורה בשעות הצהריים של סופי השבוע זה שנים ארוכות.
אדורה ביסטרו. בן יהודה 226, תל אביב. 03-6050896. ראשון-חמישי 18:30-אחרון הלקוחות, שישי-שבת 18:00-אחרון הלקוחות. לא כשר.