כאנשים שמבלים את רוב זמנם קבורים במשרד ברמת החייל, אוכל טוב ובריא הוא לא ממש משהו שאנחנו נתקלים בו ביומיום - אלא אם כן הכנו אותו בעצמנו בבית מבעוד מועד. מתוך הכרה במצוקה הזאת בדיוק קם לאחרונה מיזם אוכל חדש בשם באבריא, שמבטיח להביא עד אלינו מנות בריאות, לבית או למשרד. את האוכל מכין אילן ניב, שף עם היסטוריה של כוכבי מישלן, ועל התפריט מפקחת הדיאטנית ענת לויתן. יחד הם יצרו תפריט של מנות מגוונות ובריאות, שמגיעות בקופסאות מתאימות לחימום בבית או במשרד. על כל קופסה תמצאו תווית המפרטת את הרכיבים במנה, כולל ערכים תזונתיים מדויקים למתעניינים ולשומרים. טוב מכדי להיות אמיתי? ברור שיצאנו לבדוק.
מה הסיפור?
האוכל של באבריא לא עובר שום טיגון, אינו כולל חומרים משמרים או תוספים מלאכותיים ומכיל מינימום הכרחי בלבד של סוכרים. בין המנות בתפריט הרחב ניתן למצוא מרק קובה סלק; קציצות עוף ברוטב פלפלים ועגבניות עם מג'דרת פרא; קציצות דג ברוטב עריסה, עגבניות ולימון כבוש על קוסקוס מלא; גולאש הונגרי עם תפוחי אדמה וגזר בליווי נוקדלי; פסטה חונקי כמרים וכדורי בשר ברוטב עגבניות; ספגטי בולונז; פאייה פתיתים מלאים עם ירקות קצוצים ופרגית; כרוב ממולא באורז ובשר ברוטב עגבניות; וקציצות ירק אפויות בתנור עם בורגול, חומוס וירקות. המחיר של כל המנות הוא 30 שקלים, ומשקלן 420 גרם. על המשלוח תוסיפו 15 שקלים, אלא אם תזמינו ביותר מ-150 שקלים, ואז המשלוח חינם.
מה חשבנו?
כבר בשלב ההזמנה שמחנו לגלות שהאתר של באבריא ידידותי ומכיל המון אפשרויות: צמחוני, טבעוני, בשר ודגים - כל אחד יכול למצוא לעצמו משהו. אנחנו הלכנו על קובה סלק, קציצות דג עם קוסקוס מלא, קציצות עדשים עם קוסקוס מלא וספגטי (מקמח מלא) אליו אוליו עם ירקות ורצועות חזה עוף.
עוד באוכל טוב:
- עוגיות לוטוס במילוי קרם קוקוס? שווה!
- 16 תחנות חובה בשרונה מרקט החדש
- איך מכינים את עוגת 11 השכבות של מאסטר שף? הנה המתכון
גודל המנות התגלה כמכובד בהחלט, הקופסאות לא טפטפו והיו נוחות לחימום, ואנחנו כבר היינו מרוצים. שמחתנו המשיכה והתעצמה כשהתוודענו לאיכות חומרי הגלם וההשקעה בפרטים: הבשר שבקובה היה מצוין, רצועות העוף היו רכות ועסיסיות, הקוסקוס המלא היה נהדר והירקות פריכים וטריים. מבחינת הטעם - האוכל היה ברובו מעולה ממש: קציצות העדשים היו טעימות מאוד, שופעות לימון כבוש ולצדן קוסקוס מלא נהדר; מנת קציצות הדגים אמנם לא הרגישה יוקרתית אבל התיבול בה היה מצוין, והקציצות טובות (מעט יותר רוטב והמנה הייתה מושלמת); מרק הקובה היה המנה הטעימה מכולן, עם קובה במגע של סבתא ויחס מעולה של בצק-בשר. לא אכפת לנו לאכול כזה כל יום, למרות ש-40 מעלות בחוץ.
המנה היחידה שלא הייתה מאוד מוצלחת בעינינו הייתה הספגטי מקמח מלא. קודם כל - לא הרבה אנשים אוהבים את טעמו של ספגטי מלא, אז כדאי שתדעו מראש לאן אתם נכנסים. מעבר לזה - המנה קצת חטאה לשמה (אליו אוליו זה לא היה - לא הבחנו בשמן זית וגם לא בשום), וכללה גם גזר, זוקיני ופטריות. עם זאת, הירקות היו עשויים נהדר, ובסך הכל אפשר לומר שגם המנה המבאסת ביותר בארוחה הייתה לא רעה בכלל.
בשורה התחתונה: עד כה קונספטים דומים לא ממש הצליחו לפצח את הנוסחה, ובאופן אישי אנחנו עדיין לא פגשנו מנות בריאות שהן גם טעימות וגם מתומחרות באופן ידידותי. באבריא מצליחה איפה שאחרים נכשלו, ומספקת אופציה משתלמת, בריאה וטעימה במיוחד.
* אזורי חלוקה: רמת גן, תל אביב, קריית אונו, גבעת שמואל וגבעתיים. לפרטים נוספים.