במסגרת היכולת לשוב ולטייל בארץ, שנלקחה מאיתנו לחלוטין בחודשים האחרונים, שווה לנצל כל רגע ממזג האוויר הנעים שעדיין שורר בחוץ ולצאת לטבע. ואם כבר יוצאים, אז חובה גם לאכול משהו בדרך, רצוי באחד מהעסקים הקטנים שנפגעו מהתקופה ומחפשים כעת להשתקם.
אחד המקומות המקסימים שאפשר למצוא באזור רמת הגולן הוא בית הקפה והמאפה מטרלו של עדי פרץ. בימים אלה, כשפירות האביב בשיאם, זה הזמן הכי טוב לעלות צפונה ולקחת חלק בקטיף דובדבנים, תותי עץ ואוכמניות. ואם לא לקטוף, אז לפחות לאכול אותם כמילוי במאפים נהדרים, כפי שמקפיד פרץ לעשות בתקופה זאת של השנה.
בין המאפים הרבים שהוא מציע במטרלו אפשר למצוא טארט שקדים אישי עם אוכמניות מרמת הגולן; עוגה קלועה מבצק קרואסון במילוי תפוחים מעין זיוון; מאפה דובדבנים חמצמצים וגבינת מסקרפונה; וכן מבחר מאפים קלאסיים מצוינים כמו קרואסון פיסטוק יפהפה; חלה בצורת לחם קופים לבציעה עם תוספת פרג; קרואסון חמאה או שוקולד; ועוגת רוגעלך.
פרץ הגיע לתחום האוכלאחרי שנים כצלם, שבין היתר סיקר גם את תחום הקולינריה. פרץ החליט לעבור צד ולפתוח מקום קטן משלו שמתמקד במתוקים, מאפים ולחמים בעבודת יד ולמקם אותו בעין זיוון. בתקופת הקורונה, כמו מרבית בעלי בתי העסק, מצא את עצמו פרץ בבעיה רצינית. המקום עצמו נפתח רק לפני כשנה וחצי, ואחרי שסוף סוף התייצב מבחינת הפעילות, הגיע הווירוס: "בקורונה הייתי עושה הזמנות מראש ומשלוחים בימי שישי. המשלוחים החזיקו אותי בחיים, אבל אני לא מוכן לתת לעסק הזה ליפול".
בסוף השבוע העמוס, שכלל את חג השבועות, מספר פרץ על תחושה של עסקים כרגיל, אחרי שפתח סוף סוף את בית הקפה לפעילות סדירה יחסית. ימי החופש הוכיחו לו שהציבור צמא לבילוי והפוגת קפה טובה עם משהו מתוק ליד. ואם יוצא לכם להגיע לאזור, אנחנו הכי בעד לנסות את קרואסון הפיסטוק הנהדר וטארט שקדים ודובדבני אמרנה.