שכונות רבות נבנו באזור השרון ובין בנייני המגורים צמחו בהם מרכזי קניות שכונתיים שמושכים אליהם את תושבי השכונות ומציעים אלטרנטיבות בילוי שמייתרים את הנסיעה לתל אביב (כזה הוא למשל בנג'מין שנפתח לאחרונה בהוד השרון לצד נאי-לון האסייתית). גליל ים היא מהשכונות החדשות האלה, בה יש גם פארק לרווחת התושבים ובו נפתחה לאחרונה רדיו גליל ים, מסעדת ALL IN ONE המשתרעת על שטח של 450 מטרים עם 240 מקומות ישיבה.
על פניו, רדיו גליל ים נראה כמו עוד מסעדה משפחתית שפוגשים בפארקים ענקיים עם שפע חנייה וגישה נוחה, אבל ברדיו גליל ים יש ווייב תל אביבי שלוקח את המקום הכי רחוק מ"קפה של פארק": הוא מושקע, מרשים ומרגישים שהוקדשה פה תשומת לב בפרטים הקטנים ביותר.
בשעות היום המקום מוצף באור וכשיורד החושך המקום מקבל תפנית עם מוזיקת גרוב אלקטרונית שמקפיצה את האווירה. יש פה רחבת ישיבה חיצונית שצופה לגן שעשועים ענק, בר ארוך ופטיו אחורי יפה לאירועים. בימי חמישי מגיע דיג'יי לנגן לייב ועוד מעט יהיה כאן גם חלון "קיוסק" ומקרר גראב אנד גו עם סנדויצ'ים ואפשר יהיה לקחת שמיכה ולשבת על המדשאות שמקיפות את המבנה.
את התפריט של רדיו גליל ים בנה רן פולק ואפשר למצוא בו הרבה מעבר לסשימי-טרטר-סביצ'ה, לא עניין מובן מאליו בימים אלה. נתחיל מארוחות בראנץ' שמוגשות מדי יום מהבוקר ועד 16:00: בראנץ' שקשוקה בוריקה (64 שקלים), לחם כוסמין עם ביצים עלומות ואבוקדו (64 שקלים) ומנת "גוט מארגן קוגל" שמוגשת בסופי שבוע בלבד: שמנת חמוצה, סלט ביצים, כבד קצוץ, ירקות טריים וחזרת אדומה (64 שקלים).
בצהריים נכנסות לתמונה מנות כמו סטייק אנד אגס (112 שקלים) ופטוצ'יני בולונז (84 שקלים), ובערב מנות מגניבות כמו למשל מעורב הרצלייני מעל לחוח שסופח את טעמי התיבול של תערובת הבשר ובה לבבות, כבדים, פרגית ושומן אווז (68 שקלים). סלסלת הניגובים שמוגשת בתחילת הארוחה מכילה לחמי מחמצת איכותיים לצד סקורדליה טעימה מאוד. בין המנות הראשונות גם טרין כבד עוף במרקם חלק מושלם,מוגש עם טוסטונים וריבת שרי מצוינת (52 שקלים). יש בתפריט גם המבורגר ומנת ניוקי מעולה: ניוקי תפוחי אדמה גדולים ורכים ברוטב קרמי של חמאה חומה עם נגיעות רוזמרין, בזיליקום ופרמזן (84 שקלים).
מי שעומדים מאחורי רדיו גליל ים הם אילן אלקבץ וזיו שעיה – כרישים ותיקים בתחום חיי הלילה והאירוח (מלון קוקו ת"א, מסעדת פלורה הרצליה, אולם אירועים שבע, פרקר הרצליה), אליהם הצטרף שותף שלישי, השף אלכס רדיאנוב. השף במקום הוא איגור וואקריוק ואחרי ביקור נעים כאן, לנו נראה שתושבי השכונה הרוויחו בגדול: מקום שהוא גם פסטורלי וגם אורבני, גם טעים, וגם נעים ומתאים לכל שעה ביום.
רדיו גליל ים. הרב עובדיה יוסף 12, פארק גליל ים הרצליה. טלפון: 09-8827855, שעות פעילות: ראשון-שבת 8:00-00:00