את יהודה עמר אתם מכירים כזוכה הגדול של העונה האחרונה של מאסטר שף, שגירה אותנו עם מנות ביתיות שוות שהכין לשופטים בעוד אנחנו נאלצנו להסתפק בנשנוש חטיפים מהמזווה בבית מול הטלוויזיה. עכשיו סוף סוף אתם יכולים לנסות את האוכל שלו, במסגרת מיזם קולינרי חדש של משאיות אוכל, שמסתובב בכל רחבי הארץ.
את המיזם הקימו עמר והשף המוכר גיא פרץ, כחלק מהרצון להחדיר את תרבות משאיות האוכל גם לישראל. במסגרת הפרויקט, מגיעים עמר ופרץ בכל פעם לעיר אחרת עם מספר משאיות אוכל, שכל אחת מהן מוכרת מאכל אחר, כשעל המשאית המרכזית אמון עמר.
בשבוע החולף התמקמו המשאיות במתחם ביג בחדרה. השבוע, ביקרנו אותם במתחם ביג פשן באשדוד, ובשבוע הבא, הם כבר מתכננים להדרים לבאר שבע.
אז מה אוכלים פה? משאיות האוכל השונות מציעות כל אחת מנה אחרת - מקציצות דגים בפרנה, דרך עראייס וצ'יפס, כריכי בשר מהמעשנה ומנת סביח משודרגת. עמר, מציע במשאית שלו מנה של מעורב מרוקא י- פיתה במילוי של מעורב ירושלמי מתובל היטב, עם לימון כבוש ועריסה, טחינה, ותוספת מעולה של סלט מאשוויה עסיסי שהופך את כל הסיפור לטעים פי כמה. מחיר המנה הוא בסך הכל 35 שקלים.
בינתיים מתכננים עמר ופרץ להמשיך עם מיזם משאיות האוכל הזה ככל שהזמן יאפשר. הקהל שפוגש אותם בכל עיר נלהב ונרגש, ובכל פעם שהם מגיעים לתחנה חדשה הם מתאימים את המנות לסגנון המקומי עם כל מיני שינויים באפשרויות המוגשות.
פרויקט משאיות האוכל של יהודה עמר וגיא פרץ כשר ופעיל מידי שני-רביעי בשעות 15:00-23:00. על מיקום הפרויקט המדויק ניתן להתעדכן באינסטגרם.