החורף הישראלי החמקמק בשיאו, ואין תקופה מתאימה יותר לקיים את מסורת הג'חנונים, בין אם גדלתם עליה או לא - ג'חנון כבר מזמן הפך לארוחת בוקר ישראלית קלאסית של שבת בבוקר - ללא הבדלי עדה, גיל או מיקום גיאוגרפי.
במהלך סוף השבוע המתקרב ובזה שמיד אחריו, רחבת שוק הנמל תארח שורת יצרנים ויצרניות מקומיים שיציעו ג'חנונים מגולגלים בעבודת יד (מנות אישיות לאכילה במקום, או סירים לאפייה בבית) של נבחרת מוכשרת: רינת צדוק ואמה רחל יציעו ג'חנונים מקמחים ייחודיים בחמאה מזוקקת או בחמאת שמן זית טבעונית (לצד סחוג חריף מאוד תוצרת בית גם הוא); נועמל'ה, נועם לוי, בוגרת דנון שהג'חנונים שלה כבר הפכו לסוד תל אביבי גלוי ופופלרי (בן יהודה 15 בימי שבת) תציע ג'חנונים חמאתיים בעבודת יד; ג׳חנון בר הירושלמי יפעילו דוכן ג׳חנונים ומלוואחים ממולאים לצד תוספות; וגם הסאלוף ובניו הוותיקים יציעו את הג'חנון שלהם, שמוכם לפי מתכון משפחתי סודי שעובר מדור לדור. טווח מחירים: ג'חנון לאכילה במקום יעלה 20-35 שקלים וסירי ג׳חנון לאפייה ביתי יעלו 70-120 שקלים.
מלבד לג'חנונים, אלה שאוכלים במקום ואלה שמגיעים במארזי סירי נירוסטה, יוצעו ירקות ושלל מוצרים להשלמת החוויה: פלפלים חריפים ממושב פרי גן בעוטף עזה, מגוון רחב של עגבניות ממשק ארץ ערבה ונגב (הרי חייבים להכין רסק טרי בשבת), ערק תמרים ותאנים של זוטא, קפה שחור של טלק ועוד ממרחים ומטבלים בתוצרת מקומית מרחבי הארץ.
בנוסף לאוכל הטוב, תלווה את האירוע גם תכנית אומנותית: תערוכת צילום של דניאל לילה, שתיעד את הקהילה התימנית בקריית עקרון והופעה חיה של יהודה קיסר.
פסטיבל הג׳חנון שוק הנמל. ימים חמישי ושישי, 19-20.1, 26-27.1. האנגר 12, שוק הנמל תל אביב; שעות: חמישי 16:00-21:00, שישי 08:00-14:00. כניסה חופשית