המיקום המרהיב שמשקיף על מגרשי הגולף בקיסריה לא מפסיק להפתיע - אחרי הפתיחה הׁרועשת (והסגירה המהירה) של מסעדת סזרינה של השף מאיר אדוני, נבחרת שפים חזקה במיוחד חוברת לשיתוף פעולה מסקרן ופותחת במקום מסעדה חדשה ומסקרנת בשם מריפוסה.
עוד חדשות? בואו לעמוד הפייסבוק של אוכל טוב
על המקום החדש אחראים השפים מאיר אלאלוף, חביב משה ויומי לוי - שלושתם פעלו שנים ארוכות תחת השף אביב משה, והקימו איתו את מסעדת מסה היוקרתית והוותיקה ולאחר מכן גם את קוואטרו, האיטלקית החדשה בהובלתו של אלאלוף, כך שעבודה משותפת אינה זרה להם.
לאחרונה עזבו שלושתם את המסעדות של משה ומיזמים אחרים שבהם לקחו חלק על מנת לחבור יחד להקמת מריפוסה החדשה בקיסריה. השלישייה מתכננת להגיש במקום החדש אוכל במחירים נמוכים ובאווירה שמחה ומשוחררת.
עוד באוכל טוב:
- מהיר ובריא: איך הופכים עדשים לחטיף ממכר?
- ממחר דיאטה: עוגיות שוקולד צ'אנקס במילוי שוקולד
- פחזניות ללא תוספת סוכר
כזכור, לאחר הסגירה הפתאומית של סזרינה בעקבות הסכסוך בין השף מאיר אדוני לשותפיו למיזם, חזרה לפעול באותו המקום מסעדת אלבטרוס (שפעלה בו גם שנים לפני הכניסה לשותפות עם השף אדוני). שמועות רבות נפוצו לאחרונה באשר לעתיד הנכס לאחר הסכסוך, ואדוני אף חיפש בתחילת התהליך שותפים חדשים שיסייעו לו בפתיחה מחודשת של המסעדה באותו המקום, בעוד אותו שותף יצא נגד השף בטענות על ניהול בזבזני מצד קבוצת כתית, הכפשת שמו וניסיון להשתלט על הנכס בבעלותו.
מסעדת אלבטרוס תמשיך לפעול באותו המתחם בתקופה הקרובה, ותיסגר בתחילת חודש יוני, אז ייפתח המקום החדש של אלאלוף, לוי ומשה. לשלושת השפים רזומה קולינרי עשיר במיוחד, שכולל זכייה בתחרויות מסביב לעולם והשתלמויות במסעדות עולמיות נחשבות. במריפוסה החדשה הם מקווים לעורר את הקולינריה של אזור השרון, ולפי האהדה שקיבלה מסעדת סזרינה של מאיר אדוני בחודשי פעילותה הקצרים - נראה שהקהל השרוני בהחלט בעניין.