לקראת יום הולדתו השבעים שחל ממש בעוד שבוע, השף ושופט הקינוח המושלם, ישראל אהרוני, העניק לעצמו מתנה בדמות פתיחת מקום חדש. הפעם, בהמשך לקו הבשרים של הקצביות שפתח בשנה החולפת עם בנו אורי ושותפיהם, משפחת אהרוני ממשיכה עם הלך הרוח ומשיקה רוטיסרי חדש.
המקום, שנקרא רוטיסרי בשנקין, נפתח רשמית מחר בסמיכות לקצבייה המשפחתית שהפכה ללהיט שכונתי. בעוד הקצבייה (שהיא למעשה גם מעדנייה), מתמקדת בבשרים שונים להכנה בבית ומוצרי מזווה רבים, הרוטיסרי יגיש מנות עוף בגריל במגוון צורות הכנה, על בסיס העוף שנמכר בקצביה. המטרה היא להיות מקום שאפשר לחטוף בו משהו לאכול על הדרך: כריך או מנת פתיחה, או מקום שאפשר להגיע אליו ולצאת ממנו עם ארוחה משפחתית שלמה במחיר סביר.
בין האופציות כאן תוכלו למצוא עוף צלוי בעשבי תיבול עם שום ולימון (99 שקלים לעוף שלם או 59 שקלים למחצית עוף); עוף צלוי בסגנון אסייתי עם סויה, שום, ג'ינג'ר ודבש; כריך סלט עוף עם סלרי, בצל סגול, מיונז ולימון כבוש בלחם פרנה (38 שקלים), כריך עוף אסיאתי עם קולורבי, כוסברה, מיונז סרירצ'ה בלחם פרנה (38 שקלים), וכנפיים של עוף בתיבול מיסו, סויה, דבש, שום וג'ינג'ר (42-99 שקלים, תלוי במספר הכנפיים). לצד העוף יציעו כאן גם תפוחי אדמה צלויים וסלט קולסלאו, וכן ארוחות עסקיות של מנת עוף עם תוספות במחירים שנעין בין 79-125 שקלים.
"כבר כשפתחתי את הראמן בשרונה התלבטתי בין רוטיסרי לראמן וההחלטה נפלה על ראמן, אבל אני מת על עוף צלוי עוד מהלימודים בסין", מספר אהרוני, "אין עוף אסייתי צלוי כזה בארץ. אני משתמש בעופות גדולים שמושרים לילה שלם כדי שיהיו עסיסיים ואני צולה אותם עם מדידת טמפרטורה פנימית כדי שיהיו מוכנים הכי עסיסיים שרק אפשר".
הקצבייה נפתחה ברחוב שנקין בתל אביב ובמהירות יחסית נפתח לה כבר סניף נוסף. גם עם הרוטיסרי התכנון הוא להתרחב?
"אני לא יודע, אני תמיד עושה דבר אחד וכשאני גומר איתו אני מתקדם לדבר הבא. אבל אני לא חושב כרגע במונחים של רשת"
לפני שנה נפגשנו ואמרת שאתה גמרת עם מקומות שמגישים אוכל, ועכשיו רוטיסרי
"אמרתי לא הרבה פעמים על דברים והתבדיתי. אני סאקר של הרפתקאות. אבל זאת לא מסעדה, אלא מקום עם מוצר ספציפי אחד".
הרוטיסרי של אהרוני יהיה פתוח מהשעה עשר בבוקר ועד תשע בערב בימות השבוע, וביום שישי מהשעה תשע בבוקר ועד ארבע אחרי הצהריים.
רוטיסרי בשנקין. שנקין 55, תל אביב