יקב לוינסון

יקב לוינסון הוא שילוב נדיר של מיקום לא צפוי (באזור התעשייה של פתח תקווה), יקב שמייצר יין מעניין עם מבקרים מקסים, וחצר גדולה שבמהלך מתפקדת בית קפה ובערב היא הופכת לבר יין. בקיצור, All in one שכיף לגלות. בימי חמישי מתארח במקום דיג'יי ויש גם ערב פיצות.

את תפריט האוכל שמוגש במקום בנתה השפית של רשת נונו, עינב ברגמן, ויש בו הרבה יותר ממה שבדרך כלל מציעים במרכזי המבקרים של יקבים: פיצה פרשוטו טעימה עם קרעי מוצרלה (78 שקלים); גבינת קממבר צלויה עם לבנדר, עשבי תיבול ומעט דבש שמוגשת עם פוקצ'ה קריספית (69 שקלים); נקניקיית עגל עם תפוח אדמה וקורנישונים (78 שקלים); סלט חסות עם ריקוטה פרסקה (54 שקלים), פוקצ'ה עם גבינת עיזים ובצל מקורמל (46 שקלים); ומבחר ברוסקטות עם סלמון, פטריות או עם קורנדביף (64-66 שקלים).

פיצה פרושוטו ביקב לוינסון (צילום: לין לוי, mako אוכל)
פיצה פרושוטו | צילום: לין לוי, mako אוכל

הסיפור של היקב התחיל לפני 17 שנה בגראז' של אביו של עידו לוינסון (לשעבר היינן של יקב ברקן ושל יקב רקנטי), היינן והבעלים של היקב ושל המקום המיוחד שבו הוא ממוקם. ליינות קוראים Garage de papa. היום עידו חי בטוסקנה, ואת היין מייצר אבא שלו עם היינן סטאס פלדביין. יש 4 סוגי יין: אדום, לבן, רוזה ואדום אשכולות שלמים וכולם מוכנים בשיטות ייצור מאזור בורגון שבצרפת. התפריט של בר היין מציע יינות של היקב וגם יינות מהארץ ומהעולם (45-69 שקלים לכוס, 153-294 שקלים לבקבוק) כאשר האג'נדה היא יינות מיוחדים בעיקר מהעולם הישן.

קממבר צלויה ביקב לוינסון (צילום: לין לוי, mako אוכל)
קממבר צלויה | צילום: לין לוי, mako אוכל

מעבר לסיפור המעניין של היין, יקב לויסנון הוא קודם כל מקום מפתיע: כי אף אחד לא מצפה למצוא כזו בועה בלב אזור התעשייה של פתח תקווה. הגינה, למרות שהיא ממש על הכביש הראשי, מוסתרת היטב מההמולה של האזור ומנותקת לחלוטין גם מהכביש וגם מהיקב שנמצא בתוך מעמקי המבנה, ככה שאפשר לבוא לפה גם בבוקר ובצהריים לבילוי משפחתי ונעים מאוד גם בלי קשר ליין.

בזל 16, פתח תקווה. שעות פעילות: ראשון 11:00-15:30, שני-חמישי 11:00-23:00, שישי-שבת 10:00-23:00. לא כשר

רופטופ 98

רופטופ 98 היא מסעדת שף שממוקמת על הגג של מלון מאייר הצופה לכיכר דיזנגוף. מאחורי המקום עומדים השותפים ארז אביב (הבעלים של מלון מאייר, בר הג׳ניה, קפה מאייר, קפה מרגו, קפה פטיט ועוד מקומות ברחבי תל אביב) ודן גולדשמידט, (שותף בבר הג׳ניה בתל אביב, ומי שעבד במשך שנים רבות עם השף שרון כהן בין השאר בשילה, קפה אירופה, דאדא אנד דא ופלורנטין האוס), שאליהם הצטרף השף צביקה שטראוס שב-6 השנים האחרונות היה השף של הסושיאל קלאב ולפני זה עבד במטבחים מובילים כמו טוטו, צ׳יקטי ושילה. ברופטופ 98 הוא מציע אוכל "אופנתי" באווירה של קלאב דיינינג, משהו בין בר מלא שיק עם מנות קלילות למסעדת רופטופ באווירה של מועדון.

תפריט טעימות זוגי ב-420 שקלים (צילום: נתנאל ישראל, יחסי ציבור)
תפריט טעימות זוגי ב-420 שקלים | צילום: נתנאל ישראל, יחסי ציבור

בימים אלה ועד סוף  אוקטובר תוכלו להזמין כאן תפריט טעימות זוגי במחיר 420 שקלים במסגרתו מוגשות 10 מנות ביניים כמו סשימי אינטיאס, קרודו דג ים, ברוסקטה ארטישוק, רוסטביף, טרטר בקר קלאסי, קבב דג, שרימפס חריף, תמנון ספרדי, אספרגוס על כרם כרובית, שיפוד נתח קצבים ועוד. תפריט הטעימות מוגש החל מ-20:00 אבל שווה להגיע למקום גם בשעות 19:00-20:00 להפי האור עם 30% הנחה על כל התפריט.

דיזנגוף 98, תל אביב (מלון מאייר האוס, קומה 5). שעות פעילות: ראשון-שבת 19:00-23:00. לא כשר

קפה אירופה

את קפה אירופה הוותיק על שדרות רוטשילד כולם כבר מכירים, מה שאולי לא כולם מכירים הוא שיש לקפה אירופה גם קיוסק יין נחמד על שדרת רוטשילד, ממש מול המסעדה, וגם חצר שמסתתרת בחלק פנימי של המסעדה. אחרי שעוברים את המטבח הפתוח וממשיכים עוד קצת פנימה מתגלה הסוד התל אביבי שגם בשיא הקיץ כיף לשבת בו, אבל עכשיו נעים במיוחד.

בראנץ' קפה אירופה (צילום: איתמר גינבורג, יחסי ציבור)
בראנץ' קפה אירופה | צילום: איתמר גינבורג, יחסי ציבור

קפה אירופה השיקו לאחרונה תפריט בראנץ' חדש שמוגש בימי שישי ושבת בשעות 12:00-16:00. יש בתפריט מנות פתיחה כמו אויסטר ג'ילרדו (38 שקלים), טרטר דג (76 שקלים) ודג כבוש (74 שקלים) ויש גם "כל מיני קטנות" ב-35 שקלין כמו בטטה לבנה בציר עוף, טרין סלק, צלחת חריפים וארטישוק אלה רומנה עם פרמזן ובלסמי. אחרי זה אפשר להמשיך עם סנדוויץ' פתוח עם ירקות וריקוטה/ברבוניות ואריסה/פורל גברלקס וביצה רכה (42-54 שקלים). במנות קצת יותר גדולות יש שרימפס קלמרי הדרים (68 שקלים) ופטוצ'יני תרד ולוקוס מפורק (89 שקלים), ובגזרת מנות הבראנץ' המושחתות יש קרוק מדאם צ'דר עם שטורט ריב (68 שקלים); חביתת סרטנים פלאפית עם מלא סרטנים על בריוש (72 שקלים); אגז בנדיקט עם פורל (75 שקלים); וגם סמאשבורגר וסטייק אנד אגז שלוקחים את הארוחה הזו לכיוון הצהריים.

מקושקשת סרטנים - בראנצ' חדש בקפה אירופה (צילום: לין לוי, mako אוכל)
מקושרשת סרטנים על בריוש | צילום: לין לוי, mako אוכל

החצר של קפה אירופה היא אחת ההפתעות הנעימות שמסתתרת בשדרות רוטשילד ויש בה אווירה שלא מצפים למצוא בג'ונגל הבטון של העיר. היא מוקפת צמחייה, מוסתרת בין הבניינים ויש בה אוויר טוב ווייב מאוד מיוחד (ובימי חול יש האפי האוור עם 30% הנחה על התפריט בשעות 17:00-19:00.

שדרות רוטשילד 9, תל אביב. שעות פעילות: ראשון-רביעי 17:00-00:00, חמישי 17:00-01:00, שישי 12:00-15:30, 18:00-00:00, שבת 12:00-15:30, 15:30-00:00. לא כשר

רחוב ירושלמי

רחוב ירושלמי הוא בית קפה כשר שמתחבא בתוך גן אירועים ענק ביער עין חמד בדרך לירושלים. קצת קשה למצוא את הכניסה למקום אם נוסעים לפי הווייז, אבל אם תצליחו לתמרן ולהגיע לחניית הכורכר תגלו פינה נעימה לבלות בה שעתיים של סתיו. מהחנייה נכנסים לתוך הגן, פוסעים בשביל ואז ליד דלת עץ כבדה עולים בכמה מדרגות , פותחים את הדלת ומגלים חצר מטופחת עם בית קפה. יש בה אזור ישיבה ענק עם מלא שולחנות וטאבון שבו נאפים בייגלה ירושלמי מיוחד שהופכים למנות בוקר מושחתות.

בייגלה ירושלמי עם פטריות רוטב הולנדז וביצים עלומות (צילום: לין לוי, mako אוכל)
בייגלה עם פטריות רוטב הולנדז וביצים עלומות | צילום: לין לוי, mako אוכל

התפריט מציע ארוחות בוקר שמוגשות עד 13:00 (62-74 שקלים למנה) ומנות ראשונות עם שמות ירושלמיים כמו "עיר דוד" שהיא בעצם קפרזה עם מוצרלה (62 שקלים). יש גם ספיישלים כמו ניוקי ברוטב חמאת כמהין (75 שקלים), רביולי גבינות (75 שקלים), סלטים (60-62 שקלים) ומנות מהטאבון שמבוססות הבייגלה הירושלמי שמכינים בטאבון: שווארמה דג וטחינה; פטריות, מנגולד ובייבי תרד ברוטב הולנדז וביצים עלומות; חומוס; גבינת עיזים או גרבלקס (58-66 שקלים למנה). המקום פתוח בשעות בהן גן אירועים אינו פעיל ומספק עצירה נחמדה בדרך לעיר הבירה.

בווייז: רחוב ירושלמי. שעות פעילות: ראשון-חמישי 09:00-16:00, שישי 09:00-15:00. כשר