מה נפתח
פרויקט ארוחות סודיות של מחלבות גד
השפים ירון שלו, חיים כהן, אסף גרניט, ארז קומרובסקי, דיוויד פרנקל, רועי סופר, יוגב ירוס וגיא פולק יבשלו שמונה ארוחות מיוחדות במסגרת פרויקט חדש של מחלבות גד. הארוחות שיתקיימו במהלך חודש פברואר במיקומים ייחודיים בתל אביב יעלו 350 שקלים לסועד והתוכן שלהן יהיה סודי. כך, כל מי שיזמין כרטיס לארוחה יידע רק בהגיעו למקום איזה שף יבשל עבורו באותו הערב. הסועדים שיירשמו יקבלו יומיים לפני האירוע הודעה עם פרטי מקום הסעודה.
רשת ג'ירף פותחת מסעדה ומעדנייה בפתח תקווה
ג'ירף פותחת מסעדה תשיעית בפתח תקווה ובתוכה תפעיל הרשת גם מעדנייה בשם ג'ירף קוויקס, שתתרחב בהמשך למסעדות נוספות של הרשת בארץ. בקוויקס ניתן יהיה לרכוש את המנות הפופולריות של הרשת לצד סושי, סלטים וקינוחים. בין המנות: סלט בריאות; סלט תאילנדי; סלט אטריות שעועית תאילנדי; סלט אטריות סובה וטונה; אוניגירי - משולשי אורז עטופים באצה במילוי דגים או במילוי צמחוני; וצ'יראשי סושי - קערות אורז עם סשימי טונה או סלמון, סלט אבוקדו ויוזו, מלפפון וטוביקו. הקוויקס יהיה פתוח מדי יום בין השעות 18:00-12:00 והמסעדה תפעל בינתיים משעות הערב (24:00-18:00) ובהמשך גם בשעות הצהריים. בנוסף, רשת ג'ירף מציעה מנת ספיישל חדשה לחורף - מרק ובו פרגית צלויה, כיסני וון טון ממולאים בעוף ושרימפס קצוצים, אטריות סומן מקמח חיטה, וירקות כמו תרד, גזר, כרוב סיני ונבטים בציר עוף, סויה, סאקה ומירין (59 שקלים למנה).
ג'ירף. קרית מטלון, שחם 30, פתח תקווה. לא כשר.
קפה גן סיפור מתרחבים לראשון לציון
בנוסף לסניף בחולון ולסניף החדש בהרצליה, קפה גן סיפור מגיעים גם לראשון לציון. הסניף החדש יפתח בחודש אפריל בגן בעברית בראשון לציון, ויציע את התפריט הקבוע שכולל מגוון מנות ילדים.
קפה גן סיפור. גן בעברית, ראשון לציון. לא כשר
עוד המון עדכונים וחדשות בפייסבוק שלנו
חגיגות, מבצעים ואירועים
אירועי יין לבן בחורף בשלל מסעדות בתל אביב
מגוון מסעדות איכותיות בתל אביב יציעו חמישיית יינות לבנים מותאמים לחורף במחירים מוזלים. בין היינות: הרי יהודה לבן (2014) של יקב צרעה; גראז' דה פאפה לבן (2014), ו-Domaine Matrot Bourgogne משנת 2012. היינות יוצעו במסעדות ברוט, טוטו, שולחן, חוות צוק, כתית, ברטי וקלארו בתל אביב.
ערב גראפה בפיקולה פסטה, תל אביב
מומחה הגראפה יאקופו פולי מגיע לישראל ועורך ערב גראפה מיוחד במסעדת פיקולה פסטה. הערב יתקיים ביום שני ה-25 לינואר בשעות שש עד שמונה בערב, ויכלול טעימות גראפה והרצאה מיוחדת. ההשתתפות באירוע אינה כרוכה בתשלום והיא על בסיס מקום פנוי.
פיקולה פסטה. בן יהודה 53, תל אביב. 03-5290643.
עוד באוכל טוב:
- מתכון מושחת לעוגת שוקולד חמה ממולאת בממרח לוטוס
- את העוגיות העיראקיות האלה אתם חייבים לדעת להכין
- מפתיע: מאיר אדוני סגר את סזרינה אחרי שלושה חודשי פעילות
חגיגת שנה למוזס חוצות אלונים
סניף מוזס בחוצות אלונים יערוך ב-21 לינואר מסיבה לציון שנה למקום. האירוע יחל בשעה חמש ויציע אלכוהול במחירי לייט נייט ותפריט עם מנות כמו מוזס פיש סטיקס (25 שקלים), כנפיים בצ'ילי צהוב (25 שקלים) והמבורגר בקר קלאסי (60 שקלים).
מוזס אלונים. מתחם חוצות אלונים, *9449
חולים בסטייל עם מארז מזופה, גוש דן
בזופה מציעים ערכת חלושס לחולים ומצוננים, שמגיעה לכל גוש דן. המארז עולה 40 שקלים וכולל מרק עוף עם אטריות, דף תשחצים, מארז טישו, סוכריות מציצה להקלה על כאבי גרון ותיון של תה ירוק.
זופה-אוכל עירוני. אחד העם 19 תל אביב . אבו גבירול 138 תל אביב. 03-6020291
עושים ט"ו בשבט
ט"ו בשבט בלחם ארז
רשת לחם ארז מציעה בט"ו בשבט מוצרים חדשים כמו לחם אגוזים וצימוקים (22 שקלים), קונפיטורת שזיפים, תאנים או משמש (29 שקלים) ועוגה בחושה עם תפוחים, גרנולה, קינמון, צימוקים, שיבולת שועל ותערובת של גרעיני חמניות, דלעת ואגוזי לוז (39 שקלים).
חגיגת ט"ו בשבט בשוק הנמל, תל אביב
בשוק הנמל ייערכו חגיגת ט"ו בשבט ב-22-21 לינואר. במתחם יעמדו דוכני נטיעות שיציעו מגוון שקיות זרעים ייחודיים של תוצרת חקלאית. כך למשל, זרעי תרד גלילי של החקלאי שלמה אברבנאל; מנגולד בחמישה צבעים של החקלאי שלמה אברבנאל; דלעת פרובאנס ודלעת ערמונים של אורי גרינפטר; ונבטוטי ברוקולי, קייל וראשד של החקלאי אודי גרוס.
שוק הנמל. האנגר 12, נמל תל אביב.077-5493094
תפריט ט"ו בשבט בלחמים
מאפיית לחמים מציעה קולקציית חג עם שלל עוגות, עוגיות ולחמים. כך למשל יש כאן עוגיות סיינה - עוגיות תבלינים עם פירות יבשים (42 שקלים), עוגת הדרים ומרמלדת תפוז (59 שקלים), שטולן עם תבלינים ומרציפן (49 שקלים), וחלת צימוקים (24 שקלים).
ארוחת ט"ו בשבט במושבוצ, רמות
המסעדה עורכת ביום ראשון ארוחת טעימות זוגית מיוחדת לחג. בתפריט: ריזוטו פריקה ובשרים מעושנים; עלי גפן במילוי בקר אורז ונענע; כדורי בשר בזיתים שחורים ועגבניות; וקורדון בלו שייטל ממולא בתמרים. מחיר הארוחה - 259 שקלים לזוג.
מושבוצ. רמות. 04-6795095
ארוחה הודית לט"ו בשבט באינדירה, תל אביב
המסעדה מציעה לכבוד החג ארוחה הודית זוגית שתוגש ב-25-24 לינואר בשעות הערב במחיר 125 שקלים לסועד. בתפריט: מונגדאל פאקורי - פלאפל קשמירי של תפוחי אדמה מתוקים ופירות יבשים; מלאי כופתא: כופתאות פאניר (גבינה הודית) וירקות ברוטב מסאלה עם פירות יבשים וקשיו; ועוף טנדורי ברוטב קשיו.
אינדירה. שדרות שאול המלך 4, תל אביב. 03-6954437.
גלידות ט"ו בשבט באייסברג
רשת הגלידות מציעה טעמים לט"ו בשבט, ביניהם גלידת חרובים וסילאן וגלידת אורלי בשמנת, שנעשית מזן תותי השדה אורלי שגדל באזור השרון. 16 שקלים למנת ילדים, 20 שקלים לגלידה רגילה.
מנות ותפריטים חדשים
מנות חדשות בזכאים, תל אביב
השף הראל זכאים הכניס למסעדה מנות חדשות. כעת ניתן למצוא כאן גבינת ריקוטה טבעונית שמייצרים במקום ומשלבים במנות כמו ריקוטה עם שמן זית, זעתר טרי, זיתי קלמטה ופלפל חריף (28 שקלים), סלט קפרזה (38 שקלים), כריך שלוש שכבות ריקוטה מלחם קלוי עם ירקות חיים (48 שקלים), ומנת רביולי שקדים בעבודת יד עם פרפום עגבניות ושברי שקדים קלויים (69 שקלים).
זכאים. סמטת בית השואבה 20, תל אביב. 03-613-5060
קדרות במזללה, תל אביב
עד ה-21 לחודש יוצעו במזללה ספיישלים של קדרות לצד יינות לבנים מיוחדים בכוסות. בין המנות: בויאבז ים תיכוני עם סרטנים כחולים, דג ים, מולים, קלמרי, שומר, פלפל שושקה ושום קונפי; טום יאם עם איטריות אורז, כדורי דגים ופירות ים, עגבניות שרי, בצל ירוק, שעועית, בזיליקום תאילנדי, כוסברה, צ'ילי ושיטאקי לצד סטיקי רייס; וחרירה של סבתא מסעודה עם ציר עוף, עדשים ירוקות, פריקי, פייסט לימון כבוש, גרגרי חומוס, עגבניות מרוסקות, טחינה גולמית, בשר חציל ונתחי דג על הגריל.
Mizlala . נחלת בנימין 57, תל אביב. 03-5665505
תפריט חורף בפינגווין, נהריה
המסעדה מציעה תפריט חורף ובו מנות כמו שפצלה עם בשר גולש (56 שקלים), צלי בקר ביין אדום ופטריות (58 שקלים) וקוסקוס עם ירקות ושוקי עוף (46 שקלים).
פינגווין. שדרות הגעתון 31, נהריה. 04-9928855
מנות חורף חדשות בדובנוב 8, תל אביב
בית הקפה מציע מנות ספיישל לחורף כדוגמת קוסקוס בעבודת יד עם גזר, לפת, דלעת וחומוס (68 שקלים לקוסקוס עם בשר, 56 שקלים למנה צמחונית), חריימה (85 שקלים) וחמין צמחוני או בשרי (56 שקלים לצמחוני ו-58 שקלים לבשרי) שיוגשו בסופי שבוע.
דובנוב 8. דובנוב 8, תל אביב. 03-6968655/6
ספיישל בורגון בפרונטו, תל אביב
המסעדה עורכת עד ה-21 לחודש ספיישל יינות בורגון עם מנות מיוחדות שיוצעו לצד הבקבוקים. כך למשל דג ים כבוש באצה וקרם תפוזי דם; טרין כבד אווז עם בריוש; קרפצ'יו ארטישוק עם פרמזן וכמהין שחור טרי; וקפלטי כבדי אווז עם קרמבל פרושוטו.
פרונטו. הרצל 4, תל-אביב. 03-5660915
מנות מהמעשנה במקום בלב, רעננה
המסעדה מציעה אירועים ל-20 סועדים ומעלה בקונספט מעשנה. בארוחה מעשנים בשרים כמו סינטה, אנטריקוט, הודו, אסאדו ופרגיות, עם ירקות ותפוחי אדמה. המחיר לסועד- 450 שקלים.
מקום בלב. פרדס משותף 5 רעננה. 09-7441575
מה עוד קורה
תערוכת צילומי אינסטגרם, תל אביב
תחרות "האוסקר הישראלי" לצילומי אינסטגרם הכריזה על תמונת האוכל של השנה. המתמודדת שזכתה בתחום היא אינה גוטמן. שלל התמונות הזוכות יוצגו עד ה-21 לינואר בסלונה ארט בר.
סלונה ארט בר, תרצה 17, תל אביב
תערוכת תחתיות של בירה מכבי
בירה מכבי משיקה תערוכת אמנות שתודפס כולה על תחתיות בירה. על התחתיות יוצגו אמנים ומאיירים ישראלים והן יחולקו בברים ופאבים ברחבי הארץ. כמו כן, תתקיים תערוכה שמציגה את העבודות בכולי עלמא בין ה-25 לינואר ועד ה-30 (מקווה ישראל 10, תל אביב) ולאחר מכן תעבור לבאר שבע, ראשון לציון וירושלים.
מבצע קפה אקולוגי בסונול
רשת סונול מציעה קפה בכוס תרמית אקולוגית רב פעמית מסיבי במבוק. מחירן של הכוסות הוא 15 שקלים והרשת תעניק לרוכשים קפה בחינם בעת הרכישה. בכל מילוי של הכוס התרמית תציע הרשת קפה בעלות 5 שקלים.