השף דיוויד פרנקל, מהמובילים והמוערכים בישראל, מודיע הערב (חמישי) בפוסט פרידה שהעלה לחשבון האינסטגרם שלו, כי הוא עוזב את מסעדת "פרונטו" שבתל אביב - ואת ישראל. "אני נפרד מהמקום שהיה לי לבית", כתב פרנקל על המסעדה שבה עבד 13 שנה, ועל ההחלטה לעזוב, שההתבשלה כבר שנה, מאז שפתח את המסעדה שלו, "לילה", באיביזה.
"אחרי 13 שנה מאז שהצטרפתי למוסד של רפי אדר... מפעל חיים קטן שיצרתי ביחד עם שותפיי, הרבה זיכרונות יישארו איתי מהמקום הזה, רגעים של סיפוק ועשייה, נתינה, למידה וגם הרבה משברים ורגעים של שפל שהשאירו בי חותם לחיים", כתב.
"זה המקום שעיצב אותי להיות מי שאני היום, למדתי כל כך הרבה על בישול, אירוח, ניהול מסעדה ובעיקר על עצמי. פרונטו עם השנים נהייתה חממה לטבחים צעירים שהיום מובילים בקולינריה הישראלית, ומסיבים לי גאווה רבה. אני בחרתי בשנה האחרונה להעתיק את מרכז החיים שלי לאיביזה, להתמקד במסעדה שלי 'לילה' ומתוך בחירה לחיות חיים קצת שונים, מאוזנים ובריאים יותר".
על ההחלטה לרדת מהארץ, הוסיף פרנקל: "האהבה שלי לישראל לא נעלמה אבל לצערי מרגיש לי שבמצב כרגע אני לא מסגול להמשיך לחיות בה". בהמשך הודה שוב לאדר והוסיף: "אני מאחל לך פרונטו להמשיך בדרכך המפרכת, להיות מקום למרכז יצירה וחוויה קולינרית, מורשת של אוכל תרבות ואהבה".
את השף פרנקל החליף בחודשים האחרונים במטבח של "פרונטו" השף עידו סמואל כהן, והוא ייכנס לנעליו גם בהמשך בתור השף הראשי של המסעדה.