מלצר בית בירה חוגגים שנתיים

עמית מלצר, האיש והבירה, חוגג שנתיים למקום שהפך לבית תרבות לבירה עם הפנינג בירה ענק וחגיגי שימשך שלושה ימים. במלצר מוגשים (בשגרה!) 190 סוגי בירה שמשתנים כל חודש (מתוכן 50 מהחבית) ובימי החגיגות מתכננים גם תפריט אוכל מושחת, טעימות בירה, מוזיקה, מרצ'נדייז, הדרכות והרבה הפתעות.

בימים רביעי וחמישי יהיו הדרכות וטעימות בירה של המבשלות המדוברות בעולם ותתקיים סדנת טעימה של בירות מתיישנות, בירות חמוצות ושל בירות במהדורות אספנים. בנוסף יהיו טעימות של בירות לא שגרתיות כמו בירה עם זרעי כוסברה ומלח, בירה קקטוס וליים, בירת אורז אדום, בירות עם ענבי מורבדר ורוסאן, בירת ורדים מתיישנת, בירת קינוח, בירת בננות, בירה עם גרידת אשכולית, בירת שוקולד, בירת במבה, בירת לקטוז ופולי קפה, שיבולת שועל ועוד. בשעה 17:00 יהיה Happy hour של 30% הנחה על כל התפריט.

ברביעי תהיה גם הרצאה של עמית מלצר, ובחמישי יהיה DJ ומסיבת רוק ורטרו. בשישי בצהריים תהיה פעילות של הכוכבים של גינס עם טעימה, הדרכת מזיגה ומלא פרסים. בנוסף, לכבוד הפסטיבל יוצגו קוקטיילים על בסיס בירה וביר-ברד, ויחולקו אלפי מתנות לכל החוגגים.

באגף האוכל יהיו מנות מושחתות במיוחד לפסטיבל, ביניהן: קרואסון שחיתות - קרואסון פרעצל, נקניקיות צ’וריסו ופרגית, רוקט, איולי פלפלים, סלט כרוב, רוטב צ’דר ושבבי בצל; וופל בלגי מושחת - 2 יחידות וופל בלגי, קורנביף ניו יורק, רוטב צ’דר, ריבת בצל, איולי בזיליקום, פרמז’ן וצ’ילי; כריך קורנביף - לחמניית בריוש, מיונז, חרדל, גבינת צ׳דר וכרוב מבושל, מוגש עם צ׳יפס; ומיקס ים מטוגן - 150 גרם קלמרי, 150 גרם ראשי קלמרי ו-4 יחידות שרימפס, לצד איולי בזיליקום.

בן גוריון 4, ראשון לציון | 03-6719433. שעות פתיחה: 24-25.7 17:00-01:00| 26.7 12:00-02:00

מלצר (צילום: אמיר מנחם, יחסי ציבור)
מלצר | צילום: אמיר מנחם, יחסי ציבור

ביסקוטי משיקה קולקציית קינוחי גלידה

לכבוד הקיץ יצרה ביסקוטי קולקציית גלידות סאנדייז מפנקת בשילוב עוגיות סנדוויץ' עשירות ושלל רטבים ותוספות. הקינוח הקר מושק בקולקציה זמנית שתימכר בכל סניפי הרשת מה-23.7. מאחורי הקולקציה עומדת הקונדיטורית רוסלה יונה, שיצרה בכל קינוח שכבות של טעמים ומרקמים עם גלידת וניל עשירה ורכה בגרסה אמריקאית מנצחת, עוגיות סנדוויץ' במבחר טעמים, שכבת קרמבל ורוטב עשיר שניגר מעל הכל.

קולקציית הסאנדייז כוללת סאנדיי פיסטוקיות - קרמבל פיסטוק, רוטב פיסטוק, גלידה וניל רכה ועוגיות פיסטוקיות; סאנדיי אלפחורס - קרמבל פירורי אלפחורס, רוטב טופי, גלידה וניל רכה ועוגיות אלפחורס; סאנדיי עוגיות סנדוויץ' ריבה - פירורי רד וולווט, רוטב פטל, גלידה וניל רכה ועוגיות סנדוויץ' ריבה; וסאנדיי עוגיות סנדוויץ׳ קינדר - קרמבל רושה, רוטב שוקולד, גלידה וניל רכה ועוגיות סנדוויץ' קינדר. מחיר: 32 שקלים לקינוח. 

סאנדיי סנדוויץ קינדר - קיץ בביסקוטי (צילום: nkh bgho, יחסי ציבור)
סאנדיי סנדוויץ קינדר - קיץ בביסקוטי | צילום: nkh bgho, יחסי ציבור

חגיגות שנה לבר היין הלנה

בר היין הלנה של השף גיא גמזו מציין שנה בחגיגות שיתפרסו על פני חודש שלם, מהשבוע האחרון של יולי ועד השבוע האחרון של אוגוסט בסדרת ארוחות מפתיעה ואורחים יוצאי דופן. במהלך החודש כולו יארחו גיא גמזו והשף דור ברזילי שורה של שפים ואורחים נוספים מדי שבוע, כאשר כל אחד מהם יציע ספיישלים ייחודיים שלו לצד מנות הדגל של המקום.

ביום ראשון, 28/7, יתארח בר הקוקטיילים החיפאי האהוב VESPER עם ארבעה קוקטיילים מיוחדים, ביניהם אמריקן גוטיק המורכב מבולט ברבן שטוף שמן קוקוס, חטיף תירס, סברס ולימון, ו-Tigers Jaw המורכב מפלנשטיין אננס, קמפרי, פינו דה שארנט וחמאת קקאו.   ביום שלישי, 6/8, יתארח השף אייל לביא (פסטיס, רוקח 73) לערב מבוסס פאייה עם מחבתות פאייה ענקיות של פירות ים. ביום שלישי, 13/8, יתארח השף גל בן משה, בעל מסעדת prism בברלין (זוכת כוכב מישלן), עם ויטרינה ברלינאית. יהיו רושטי אנדויה ואנשובי; טארטלט טרטר טלה, דובדבנים וצנובר; סלמי, שומר וקרם פלפלים; סלט אבטיח; ספגטי טחינה, ביצה ובצל קריספי; ועוד.
את החגיגות יחתום ביום שלישי 27/8 השף יוגב ירוס (מל ומישל), לערב מיוחד של איטליה פוגשת את ספרד, חיבור של שני עולמות עשירים עם לא מעט נקודות דמיון. 

שד' תרס"ט 6, תל אביב | 03-6536090 | להזמנת מקומות

שף אייל לביא (צילום: נמרוד גנישר, יחסי ציבור)
שף אייל לביא | צילום: נמרוד גנישר, יחסי ציבור

חגיגות העשור לעולמיא בטיילת ארמון הנציב

עולמיא, מתחם האירועים בטיילת ארמון הנציב שבירושלים, חוגג עשור של פעילות ויקיים לראשונה את פסטיבל Meet Garden - חגיגה של בשר, דגים יין ובירה. במתחם יהיה מטבח פתוח של מעשנות וגריל, בר גדול ובר יין שיציעו ממבחר היינות של יקבי כרמל, וגם עגלת גלידה, בית קפה ובמת הופעות. בין המנות שיוגשו במהלך הפסטיבל: כבשה שמנמנה - פרוסות טלה בצלייה איטית על אורז חמוסטה מפוצץ בכוסברה, נענע, שום ופיסטוק חלבי; בריסקט - חזה בקר בעישון ארוך פרוס על בטטה מהמדורה וקונפי ירקות על האש; עוףוריה/חמרמורת - חצי עוף מעושן מרוסס בבירה לבנה, סילאן ועשבים, מוגש עם עגבנייה, בצל ופלפל שרוף מהגריל; פיש אנד צ'יפס עם איולי צ'יפוטלה; מעורב דגים - מבחר דגים בתיבול מעורב במיני פיתה עם בצל סומק, טחינה עמבה וכוסברה קצוצה; וסביח חלאתי - חצילים, טחינה לבנה, ביצה רכה, בצל קצוץ, שום קונפי ו-וויניגרט שיפקה, מוגש בחלה. הכניסה ללא תשלום, מגיל 18 ומעלה. 

ינובסקי דניאל 1, ירושלים. 30.7-1.8 ו-6-8.8, שעות הפעילות: 18:00-24:00

תפריט חדש בביר-גארדן חצר הגיבור

חצר הגיבור היא הביר-גארדן של מבשלת הגיבור בכרמיאל, ולצד מגוון הבירות המקומיות מוגש במקום גם תפריט שמותאם לאווירה ולנוף הפסטורלי של הגליל. השף אביחי גלאון, שעזב את העיר הגדולה לטובת השקט בגליל, יצר תפריט של מנות שבאות טוב ליד הבירה, במחירים הוגנים במיוחד. יש פה מנות כמו נקניקייה בווארית ממולאת בגאודה; נאצ'וס; פוטטוס ומתבלים; סלטים כמו סלט שוק עם גזר, סלק, בצל סגול, שומר, קולרבי, עלי בייבי, שקדים לבנים, גבינת רוקפור, ורוטב ויניגרט יוזו תפוזים (46 שקלים) וטבולה ענבים עם פטרוזיליה, ענבים, בורגול ומשמש ברוטב שמן זית ולימון, מוגש על יוגורט סלק תפוז (48 שקלים); וגם לא פחות מ-12 סוגי פיצות שנאפות בתנור לבנים איטלקי, מבצק מחמצת שפותח במקום. בין הפיצות: הגיבור - עם רוטב עגבניות, פפרוני וצ'ילי חריף (63 שקלים), אלה אוליו - ארטישוק אלה רומנה, קונפי שום, קלמטה וצ'ילי חריף (64 שקלים), ביאנקה טלה עם רוטב שמנת, בייקון טלה וחריף (67 שקלים), פיצה תרד וגבינות עם פונדו תרד, מוצרלה, גבינת עיזים, קונפי שום, צ'ילי חריף, פרמזן ובזיליקום (65 שקלים) ועוד.  

מבשלת הגיבור, רחוב הנפח 12, כרמיאל | 04-6567472. 

ימים ג'-ה', 18:00 עד אחרון הלקוחות, ימי ו'-שבת, 14:00 עד אחרון הלקוחות. 

מיקס מנות בביר גארדן הגיבור (צילום: דרור ורשבסקי, יחסי ציבור)
מיקס מנות בביר גארדן הגיבור | צילום: דרור ורשבסקי, יחסי ציבור

בוקה 57 מארחים את יקב אמפורה

בשישי הקרוב יארחו אנשי בוקה 57 (הסניף של קפה בוקה ברחוב יהודה מכבי בתל אביב) את יקב אמפורה המשובח מהכרמל לחגיגת טעימות משלושה יינות קיץ קלילים: מד וויט 2023 - לבן ורענן, בלאן דה נואר 2023 - רוזה עדין ואפרסקי וטרואר קפסוטו 2022 - אדום בניחוח פירות יער (40 שקלים לכוס ו-145 לבקבוק). לצד היין ישיקו במקום את תפריט שישי החדש של השף אסף שטרן, בו תמצאו בין היתר: סלט קיסר עם לבבות חסה, בצל סגול, קרוטונים ופרמזן (56 שקלים), קרפצ׳יו בקר עם בלסמי, פרמזן, ארוגולה ושמן זית (68 שקלים), סשימי טונה עם וינגרט הדרים ויוזו, עלי חרדל ומיזונה (76 שקלים), פיצה קרצ'ופי עם פטה ובצל חרוך (76 שקלים) ובורגר 57 - בשר מובחר, חסה צלויה, צ׳יפוטלה, בצל מקורמל, איולי קארי ובייבי תפוד צלוי (78 שקלים).  

יהודה מכבי 57, תל אביב | להזמנת מקום

בוקה 57 - פיצה קרצ'ופי  (צילום: שי נייבורג, יחסי ציבור)
בוקה 57 - פיצה קרצ'ופי | צילום: שי נייבורג, יחסי ציבור

ערב קונספט תאילנדי במסעדת דלי אסייתי

מסעדת דלי אסייתי בהוד השרון משיקה את תפריט לילות בנגקוק – תפריט ספיישל מתחלף בכל יום רביעי. המנות מתאימות לחלוקה ומרכיבות ביחד ארוחה תאית שלמה, עם דיל טעימות מיוחד לזוג הכולל 5 מנות לבחירה וזוג משקאות (קוקטייל, יין או בירה) ב-300 שקלים.
בין המנות: קוי נואה - טרטר איסאני של בקר עם עשבים, חריף וטוב (52 שקלים), סום טאם תאי - סלט פאפאיה ירוקה, שעועית תאית, עגבנייה, צ'ילי שום ובוטנים (48 שקלים), לארפ גאי - נתחי פרגית קצוצים על הסכין עם שאלוט, עשבים, קאו קואה וצ'ילי (59 שקלים), טאם סואה - סום טאם של אטריות סומן, צ'ילי, חציל תאי, שעועית, בוטנים, עגבנייה ושבבי דג פריך (52 שקלים), סלמון מנאו - נתחי סלמון נאים בנאם ג'ים טאלי מסורתי וליים (52 שקלים) ועוד.

הבנים 15, הוד השרון | להזמנת מקום. שעות פתיחה: א-ו 11:00-23:30 | שבת 12:00-23:30