מנות חדשות ברשת בית הפול
לכבוד יום החומוס החל ב-13 בחודש השיקה הרשת הדרומית מנות חומוס חדשות: המנה הבריאה - מנת החומוס המסורתית בשילוב ספירולנה; המנה הכתומה - חומוס הודי בשילוב תערובת תבלינים הודית; והמנה האדומה - חומוס אדום בשילוב סלק מתקתק.
>> ומה קורה במסעדות ביום העצמאות?
פסטיבל הבראנצ'ים המושחתים בלאק מורנינג חוזר, תל אביב
פסטיבל Black Morning by BeanZ יתקיים ב-31 בחודש זו השנה השנייה, ויאתגר את מיטב השפים ביצירת הפיין-דיינינג בראנץ' המושחת והמקורי ביותר. האירוע יתקיים בין השעות 9:00 ו-17:00 וישתתפו בו בין השאר המסעדות יא-פאן, מלגו ומלבר, איגרא רמא, ג'ורג' וג'ון ואופא. בין המנות: בליני תפוחי אדמה מדורה, פלמידה בעישון כד בורמזי ותרד (ג'ורג' וג'ון); נקניקיית הגזר המפורסמת ממיס קפלן בגרסה שחורה (אופא); וטורטייה שחורה עם חמאה שחורה, מקושקשת אמיתית ורכה, קוויאר שחור ועירית קצוצה (קאליפסו). המחיר: 198-119 שקלים (לקוחות אמריקן אקספרס ייהנו מהנחה של 80 שקלים בתוספת נקודות בהזמנת שולחן).
פסטיבל גבינות ויין בבאשר פרומז'רי, באר שבע
לרגל חגיגות השנה לפתיחה הסניף תתקיים ב-15-17 בחודש חגיגה קולינרית בת שלושה ימים: מהשעה 16:00 רחוב האוכל של מתחם ביג יתהדר במתחם דוכני שוק: גבינות חדשות מהמגוון של באשר, טעימות יין ממיטב היקבים בארץ, סדנאות מקצועיות בנושא גבינות ויין, לחמים, פירות וירקות ועוד. עוד יינתנו הנחות מיוחדות על הגבינות.
באשר פרומז'רי. חיל ההנדסה 2, מרכז ביג, באר שבע. 054-5415470. לא כשר
בראנץ' קיצי בסיטארה, תל אביב
לרגל פתיחת עונת הקיץ משיקה סיטרה בראנץ' סופ"ש שיוגש בימי שישי ושבת בשעות 9:00-12:00. בין המנות: אויסטרים - ג'ילרדו, שאלוט קצוץ בחומץ שרי, טבסקו ולימון (62 שקלים); גרבדלאקס - סלמון בכבישה עדינה, ביצי שליו, קוויאר סלמון, קרם פרש וחלה קלויה (75 שקלים); ומלוואח שרימפס - מלוואח אסלי, שרימפס בפלאנצ'ה, גבינת שמנת, סלסה מתובלת, צ'ילי ירוק וביצה רכה (85 שקלים).
סיטארה. רוזנבלום הרצל 8, בנייני סי אנד סאן, תל אביב. 03-6996633
מנה חדשה בקפה אלברט, רמת אביב
קפה אלברט בקניון רמת אביב משיק לקראת הקיץ מנה של טבולה כרובית, עשויה מפירורי כרובית, המון ירוקים, פיסטוקים ושקדים קלויים. מחיר: 52 שקלים.
קפה אלברט. איינשטיין 40, רמת אביב, תל אביב
עסקיות ערב בדוד ויוסף, תל אביב
במסעדה יגישו בערבי ראשון תפריט חדש של עסקיות ערב, עם מאזטים משתנים כמו כבד קצוץ, סלט ביצים, סלט משוואיה וחצילים שרופים ועיקרית לבחירה כמו שיפוד פילה בקר עם פירה תפוחי אדמה, אבקת פורצ'יני, קייל ורוטב דמיגלאס; שווארמת שוק טלה בפיתה עם טחינה, בצל ועשבים; ופפרדלה שמנת כמהין עם אגוזי מלך, שמן אגוזים וביצת עין. מחיר הארוחה יהיה כמחיר המנה העיקרית (117-182 שקלים).
דוד ויוסף. מונטיפיורי 21, תל אביב
מסעדת פריים מציעה אירוע שף בבית הלקוח
Frame Chef & Sushi Bar מציעה שירות של אירועים ביתיים עם השף מתי כץ. הצוות יפיק את האירוח כולו, מעריכת השולחן ועיצובו, דרך הכנת האוכל ועד האירוח עצמו. השירות מוצע ל-8-25 אנשים במחיר של 350 שקלים לסועד פלוס מע"מ. בין המנות: טורטליני אונטריב בבישול ארוך, ריזוטו פירות ים בניחוח טרגון ופלמידה כבושה עם תפוחי אדמה מדורה וביצי שליו.
לפרטים: 054-6494938
ארוחה בצבעים בגלריה הקולינרית של השף נדב מלין, תל אביב
ביום שני, 13 בחודש, ב-19:30 תתקיים בבית ביפו "ארוחה בצבעים - הכרומטיקה של חוש הטעם" - ארוחה בת 7 מנות, שבה כל מנה בצבע אחד בלבד. המחיר: 340 שקלים לסועד, כולל יין וקפה. התפריט קבוע ולא ניתן לשינויים, וניתן לעשות התאמה מראש לצמחונים או להעדפות אחרות. הזמנת מקומות מראש.
הבית ביפו, יפת 19, יפו. 02-5337120
דיאטת הזון מגיעה לארקפה
הרשת משיקה שתי מנות ברוח הדיאטה: סלט זוקיני של אטריות זוקיני עם בצל סגול, רוקט ופטרוזיליה בתיבול שמן זית עם תוספות לבחירה; וכריך הזון מלחם רוסטיק עם מגוון ירקות, חביתת ירק וגבינה בולגרית 5% שומן.
מנות חדשות במסעדת נאם, תל אביב
המסעדה התאילנדית מתחדשת במנות לקראת הקיץ, ביניהן: קאו פט גאי יאנג - רבע עוף במשרה תבלינים תאיים, עשוי על גריל פחמים, מפורק על העצם ופרוס על אורז מוקפץ עם גזר, עגבניות שרי, בצל ירוק, בצל לבן, ביצה וקריספי שום (64 שקלים); פלה מנאו - סשימי אינטיאס, ליים, למון גראס, צ'ילי ירוק חריף, ג'ינג'ר, שום וכוסברה (63 שקלים); ופאד מט מאמואנג - עוף פריך, דג פריך או פירות ים, אגוזי קשיו, בצל ירוק, גזר, פלפל ירוק, גמבה וצ'ילי, מוגש עם אורז מאודה (77 שקלים).
נאם. דיזנגוף 275, תל אביב. 03-6708050