לא היה גוף תקשורת בעולם שלא דיווח על התאבדותו המצערת של השף השוויצרי בנואה ויולייה בשבוע החולף. ויולייה היה אחד השפים המוערכים בעולם, ומסעדתו הוטל דה ויל מכוכבת המישלן אף זכתה לפני מספר חודשים בתואר המסעדה הטובה בעולם לפי דירוג "לה ליסט" החדש של משרד החוץ הצרפתי.
ההשערה הרווחת אודות נסיבות התאבדותו המפתיעה הייתה שהשף ירה בעצמו בדירתו בשל לחץ נפשי כבד יום לפני חלוקת כוכבי המישלן, שהייתה צפויה להוריד בדירוג את המסעדה המוערכת. עם זאת, מגזין כלכלי שוויצרי חשף אמש כי הסיפור עשוי להיות אחר לגמרי ממה שחשבנו.
השף, על פי הפרסומים, היה ככל הנראה קרבן לעוקץ שבוצע על ידי חברת יין שוויצרית, שהותיר את המסעדה בחובות ענק. אותה חברה התמחתה ביינות יוקרה נדירים שמחיריהם נעו בין 14 ל-27 אלף פאונד, ומכרה יינות למסעדה של ויולייה. בשנת 2015 החברה צריכה הייתה לספק למספר מסעדות במדינה את היינות שנמכרו, אך לא עשתה זאת. לאחר מכן אף התברר כי חברת היין מכרה כמה פעמים את אותם הבקבוקים לקונים שונים מבלי ידיעתם.
עוד באוכל טוב:
- המבורגר טוב בפחות מ-30 שקלים? יש דבר כזה
- החטיף הזה מכיל בעיקר אוויר. אז למה הוא כל כך ממכר?
- המנה הטבעונית האהובה עושה קאמבק
כתוצאה מהתרמית המתוארת, חברת היין פשטה את הרגל בחודש נובמבר האחרון ואחד מבעליה אף נעצר, אך הכסף לא הושב לרוכשים. המסעדה של ויולייה שילמה לכאורה סכומי עתק עבור בקבוקי יין שלא קיבלה, ונקלעה לחובות של כמיליון דולרים.
למרות פרסום הסיפור במקורות שונים בתקשורת העולמית, עדיין אין ודאות לאמינותו. אחד ממחזיקי המניות במסעדת הוטל דה ויל טוען שהקשר בין חברת היין שנקראה "Private Finance Partners" למסעדה כלל לא קיים, וכי המצב של המסעדה מצוין - אין לה חובות כספיים, והיא נהנתה מהצלחה אדירה בשנת הפעילות האחרונה.
ויולייה היה בן 44 כששם קץ לחייו. הוא לא הותיר אחריו פתק שמסביר את סיבת התאבדותו. החודשים שקדמו להתאבדותו היו, על פי אותו מגזין שוויצרי, סוערים במיוחד כתוצאה מהתסבוכת הכלכלית שנקלע אליה. ויולייה עבד במסעדת הוטל דה ויל החל משנת 1996 ולאחר מכן שימש רשמית כשף המוביל שלה מאז 2012.