יש מי שמשייך את הפוקי למטבח של ההוואי, אחרים טוענים שמדובר פשוט בסושי מפורק ויהיו גם מי שיתעקשו שהוא מגיע בכלל מפלורידה - מה שבטוח הוא שפוקיבול היא מנה שמצליחה לתפוס כמה וכמה ציפורים במכה: היא יפה, היא טעימה, היא מזינה והיא מתאימה כמו מזגן לקיץ האינסופי שלנו. כל המרכיבים ואבות המזון בקערה אחת. ולמה אנחנו נזכרים פתאום במנה הזאת, שאת הימים הטרנדיים שלה סיימה כבר לפני כעשור? פשוט כי מצאנו מקום שעושה אותה מצוין, ומצאנו לנכון לא לשמור את זה לעצמנו.

ALOHA שבשרונה מרקט בתל אביב היא יותר דוכן מאשר מסעדה, ואפשר להזמין בה קערות מובנות מראש או קערה בהרכבה עצמית. כל אחת מהקערות המובנות משלבת באופן מיטבי בין קר וחם, קריספי ונימוח, פרשי ומנחם, כי בניגוד להרבה פוקי בר אחרים, באלוהה לא מסתפקים במוצרים קרים חתוכים מראש, אלא יש פלאנצ'ה ופס חם, וטבחים שעומדים מאחורי אנשי השירות ומטגנים, מקפיצים או מבשלים את המרכיבים שנדרשים למנה.

ויש גם עם בקר. אלוהה (צילום: איתמר גינזבורג, יחסי ציבור)
ויש גם עם בקר. אלוהה | צילום: איתמר גינזבורג, יחסי ציבור


פוקיבול סלמון ודניס. מרגישים שיש פה שף (צילום: איתמר גינזבורג, יחסי ציבור)
פוקיבול סלמון ודניס. מרגישים שיש פה שף | צילום: איתמר גינזבורג, יחסי ציבור

מה שעוד יש באלוהה ואינו מובן מאליו הוא מבחר של רטבים מושקעים – לא מה שאנחנו רגילים לקבל בקופסית פלסטיק זעירה אלא שילובים מקוריים של 4-5 מרכיבים בכל רוטב. הסיבה היא שאת התפריט של אלוהה בנה שף בשם אוהד דוקס (פו סושי), והיום מנהל את המקום השף איתי זרביב. רק קחו בחשבון, בשעות הצהריים אי אפשר להתקרב לדוכן הזה מרוב שהוא עמוס.

אנחנו טעמנו קערת "מיס סלמון פוקה" עם סלמון נא במיסו, קוביות אבוקדו, אדממה, מלפפון, בצלי שאלוט קריספיים ורוטב גומא מטחינה ואיולי שומשום שחור (68 שקלים); "שיואו איזו טונה", שבה חוץ מטונה ואורז יש גם אטריות זוקיני, בטטה טמפורה, שאלוטס, צנון יפני, תערובת של שברי אצות ושומשום בשם פיריקאקה וספייסי מיונז (71 שקלים); "מעורב הוואני" עם מיקס סלמון ודניס בוויניגרט טקילה, מנגו, חסה ופלפל קימצ'י, שהייתה מעולה במיוחד (67 שקלים); וכך גם "קושו סלמון" עם בטטה בטמפורה, סלקים צלויים, צנון יפני, פיריקאקה ופקאנים מסוכרים (68 שקלים). כל אחת מהמנות האלה עושה שמח בעיניים, כיף בפה ונעים בבטן. בשעות הערב אפשר להזמין את כל הקערות כמנות מוקטנות, ולעשות מעין "פתיחת שולחן".

קושו סלמון. הפס החם עושה את ההבדל (צילום: איתמר גינזבורג, יחסי ציבור)
קושו סלמון. הפס החם עושה את ההבדל | צילום: איתמר גינזבורג, יחסי ציבור


אלוהה. עם הפנים לארה"ב (צילום: איתמר גינזבורג, יחסי ציבור)
אלוהה. עם הפנים לארה"ב | צילום: איתמר גינזבורג, יחסי ציבור

לבד מהקערות תמצאו בתפריט של אלוהה מנות חמות כמו פרגית בציפוי קראנצ'י, שבכיף יכולה להתחרות בכל עוף מטוגן שמציעים היום ומוגשת על אורז עם איולי קארי, כרוב מתובל ופלפל קימצ'י (67 שקלים); מנה מפתיעה לטובה בשם "קואה פאי פאי" - תבשיל בשר בבישול ארוך עם מלא תוספות ליד ומלמטה אורז; אגדשי פוקה – מנה נהדרת שמשלבת בין כל מה שכיף בפוקי לכל מה שטעים באגדשי (59 שקלים); וכנפיים בציפוי פריך שמוגשות כמנה ראשונה עם רוטב מנגו ופפריקה מעושנת, ושווה מאוד לנסות (29 שקלים).

חברי צוות אלוהה (צילום: איתמר גינבורג, יחסי ציבור)
חברי אלוהה | צילום: איתמר גינבורג, יחסי ציבור
פיק צהריים באלוהה (צילום: איתמר גינבורג, יחסי ציבור)
צילום: איתמר גינבורג, יחסי ציבור

את המקום פתחו בר זלצמן ועמית סידי ואיתם השף איתי זרביב (המפלט האחרון, a), שהם גם הזכיינים של מקסיקנה בשרונה מרקט. אחרי שטעמו פוקי בטיול גלישה בפורטוגל החליטו השלושה להחזיר את הכבוד לפוקי ולהראות למה באמת התכוון המשורר. בעתיד הקרוב הם הולכים לקחת את זה צעד קדימה ולפתוח אלוהה בקליפורניה, אז אם יום אחד תטיילו בארה"ב ותראו את השלט הוורוד - תדעו שזה משלנו.

שעות פעילות: ראשון-חמישי 11:15-22:00, שישי 11:00-15:00.

אלוהה. שרונה מרקט, אלוף מגן 3, תל אביב. 051-2400966. כשר