את ההתלהבות סביב פתיחת מסעדת סילו האיטלקית בחולון קשה מאוד לשכוח, ובמיוחד את התגובות שזכתה להן אז, בסגנון "סוף סוף מסעדה מושקעת ועדכנית שתנסה להחיות את הסצנה הקולינרית בעיר". עכשיו נראה שאותה סצנה מקבלת חיזוק משמעותי עם מתחרה חדשה: הכירו את בלנה, מסעדה איטלקית חדשה שנפתחה להרצה לפני כחודש וחצי ושואפת להגיש לכם אוכל איטלקי, קלאסי ונאמן למקור, בלי יותר מדי קשקושים ועם אווירה משפחתית ונעימה.
בואו לבקר אותנו בעמוד הפייסבוק שלנו
בלנה (סוג של לווייתן, וגם כינוי איטלקי לאדם שאוהב לאכול טוב) ממוקמת בפיאצה שליד מתחם המדיטק של חולון. המסעדה פועלת במבנה משופץ ששימש בעבר את מסעדת טיפו, שפעלה בעיר למעלה מעשור, והיא כוללת טאבון גדול (בהתאם לטרנד הנוכחי) ואפילו גינת ירק פרטית.
עוד באוכל טוב:
- חם מהתנור: מאפינס מייפל, קינמון ופקאן
- ארוחות בוקר טבעוניות יפות ובריאות
- והנה כמה מתכונים בריאים לילדים
התפריט של בלנה עדיין במגמת הרצה, כך שלא בטוח שהמנות שמוגשות כרגע הן אלו שיככבו בתפריט הקבוע. כבר עכשיו תוכלו למצוא כאן את כל כוכבי ארץ המגף: מבחר גדול של פסטות שמוכנות במקום, ומוגשות בין השאר עם דגים ובשרים, פיצות מהטאבון, פוקצ'ות שמנמנות, סלטים כמו קפרזה או פומודורו (סלט עגבניות שרי צבעוניות עם צלפים, לימון, בזיליקום, צנוניות, צנוברים, שמן זית וחומץ בלסמי) ומנות איטלקיות נוספות כמו פולנטה, ריזוטו וניוקי בעבודת יד.
בין המנות היותר מיוחדות כאן תמצאו למשל את האנלוטי גבינות - פסטה בעבודת יד במילוי גבינות, המוגשת ברוטב שמנת, תרד, שום ופרמזן, ניוקי גבינות וערמונים, פיצת אנשובי חריפה, פטוצ'יני עם סלמון ותרד, פולנטה ופטריות צלויות בתימין, פיצת מרקטו טבעונית עם רוטב עגבניות טרי, חצילים, זוקיני, פלפלים קלויים, זיתי קלמטה ואורגנו ופיצה ספינצ'י עם גבינת עזים מעושנת, ביצת עין ותרד.
נכון לימים אלה המחירים בבלנה סבירים בהחלט (באופן טבעי הם עשויים להשתנות לאחר ההרצה): 52-64 שקלים לפיצה, 32-46 שקלים למנות ראשונות וסלטים, 54-79 שקלים לפסטות ומחירים גבוהים יותר למנות בשר ודגים (63-98 שקלים למנה היקרה ביותר בתפריט - פילה דניס צרוב על הפלנצ'ה).
בלנה. גולדה מאיר 6, מתחם המדיטק, חולון. 03-6528528. לא כשר