אחד השפים ואנשי הקולינריה המוכרים בעולם, אנתוני בורדיין, נמצא מת מוקדם יותר היום והוא בן 61. על פי פרסומים מהעולם בורדיין ככל הנראה התאבד, וגופתו נמצאה בחדר המלון שבו התאכסן בצרפת במסגרת צילומים לפרק נוסף בסדרת האוכל המוכרת שלו "Parts Unknoun" המשודרת ב-CNN. את גופתו מצא השף המוכר וחברו הטוב של בורדיין, אריק ריפר (Eric Ripert).
במהלך שנותיו הרבות בעולם הקולינריה בורדיין נודע בזכות אינספור יצירות טלוויזיוניות וספרותיות שיצר וכתב, זאת על אף שהיה גם שף מוכשר. בסוף שנות השבעים הוא סיים לימודים בבית הספר לקולינריה. הוא עבד כשף בכיר במסעדות שונות בניו יורק, ונעשה מוכר עם פרסום ספרו "Kitchen Confidential" בשנת 2000. עד היום מדובר באחד הספרים המוכרים ביותר שעוסקים בחיי המטבח הסוערים ונחשב ספר חובה לכל מי שרוצה ללמוד איך באמת מתנהלים אחורי הקלעים של המטבחים וחיי המסעדנות.
בזכות המוחצנות, התעוזה והכריזמה של בורדיין הוא החל, לאחר צאת הספר, קריירה טלוויזיונית מצליחה במיוחד. במהלך 15 השנים האחרונות יצר וכיכב בסדרות אוכל וטיולים איקוניות והסתובב בחלקים שונים ורבים בעולם. הוא נחשב לאחת הדמויות הקולינריות הצבעוניות ביותר, האמיצות ומשולחות הרסן ביותר בטלוויזיה.
בתוכניות האוכל והטיולים שלו נטה בורדיין לטעום כל סוג של מזון ושתייה שהוגשו לפיו - מוזרים ומשונים ככל שיהיו, כמו ביצי נמלים במקסיקו, לב קוברה פועם בווייטנאם, כריש מותסס באיסלנד, רקטום חזיר בר בנמיביה או גלגל עין נא של כלב ים שטעם אצל האסקימוסים. ועדיין, לפי הפרסומים, לדעתו הדבר הנורא ביותר שאי פעם הכניס לפיו היה נאגט עוף - מהמאכלים האמריקאיים הפופולריים ביותר.
בורדיין ניהל אורך חיים שהלם את דמותו הצבעונית וחסרת העכבות. עד שנת 2007 היה מעשן 2 קופסאות סיגריות ביממה, השתמש בסמים שונים ונודע כשתיין כבד במיוחד שלא מתחיל ארוחה בלי משקה. נכון לעכשיו סיבת התאבדותו אינה ידועה.