תערוכות של בוגרי עיצוב תעשייתי לא מרגשות אותנו בדרך כלל, אבל מצד שני - גם לא כל יום אנחנו נתקלים במוצר שמצליח לסקרן אותנו. ענבר זניר, סטודנטית ב-HIT מכון טכנולוגי חולון, החליטה ליצור 6 מוצרים אכילים מלדר פירות שיחליפו את הכפיות והכוסות החד פעמיות (ואנחנו הרי יודעים כמה כפיות נזרקות בגלידריות כל יום על ידי טועמים גרגרנים), אבל מלבד הפרקטיות, שישמשו כחטיף מגניב בזכות עצמם.
SPOON - המוצר הראשון הוא הכפית, פתרון יצירתי לבזבוז העצום של כפיות הפלסטיק הקטנות על טעימות. הכפית מגיעה בטעמים נייטרלים כדי לא להשתלט על טעמי הגלידות.
CONE – כמו הגביעים הסטנדרטיים, גם פה מדובר בקונוס, אבל בניגוד לוופל הפריך שנוטה להיסדק, את הגביע הזה אפשר לחתוך איך שרוצים ואפילו להשתמש באותן חתיכות ככפיות.
CUP - הכוס הזאת משלבת בין גביע לכוס גלידה. היא מתנהגת ממש כמו כוס גלידה רגילה – אפשר להניח אותה, להחזיק אותה וכמובן לשתות ממנה את כל מה שנמס.
BITE - המוצר הזה נולד מפרלינים וסוכריות והוא סוג של גלידונית או בונבון גלידה. אפשר לאכול אותו בביס ואפשר בכמה, הרעיון הוא בעצם ליצור כדורי גלידה קטנים יותר וככה אפשר לאכול כמה טעמים שונים בלי הגבלה.
BAR - כמו שאפשר להסיק משמו, הבר הוא יותר חטיף מגלידה והוא קצת מזכיר טבלאות שוקולד. המטרה פה היא חלוקה פשוטה וקלה, שלא כוללת חלוקת לקים, דבר שבואו נודה, די מגעיל. ככה אפשר "לשבור" את הבר ולכבד מבלי להחליף נוזלים.
DROP - חוץ מהעיצוב היפה, הטיפה הזאת נועדה לשמש חוויה קצת אחרת של אכילת גלידה. בדומה לארטיק "גומי גם", גם בטיפה אפשר לשלוט באכילה על ידי לחיצה ושאיבה ובעצם לשתות או למצוץ את הגלידה מתוך מעטפת הלדר.
ענבר זניר: "היה לי חשוב להביא רוח רעננה שמשלבת עיצוב, סביבה ומזון. אני מאמינה שחשיבה סביבתית היא חשובה בעיצוב המוצרים בעולם שבו אנחנו חיים. זו דרך חדשה לזנוח את ההרגלים הישנים ע"י חוויה משודרגת, מרגשת ומהנה".
את הגלידות לצערנו, לא טעמנו, אבל לכל מי שהסתקרן – מוזמנים להגיע לתערוכת הבוגרים ב-HIT.
גולומב 52, חולון. התערוכה פתוחה למבקרים עד יום רביעי 1/8