אזור רמת החייל בתל אביב שופע במסעדות מסוגים שונים, אבל די לוקה בחסר בכל הנוגע למקומות לאכול בהם ארוחת בוקר ובמסעדות כשרות. למשבצת הזאת נכנס השבוע מקום חדש בשם עלמא ספנסר, שמתפקד בשעות היום כמסעדה ובשעות הערב כלאונג' אירועים ומוקד לכנסים סגורים לקהל העסקי אך גם הפרטי.
על האוכל בעלמא ספנסר, שנפתחה בחלל שכנה מסעדת סושי סמבה המוכרת ברחוב הברזל ברמת החייל, מופקד השף יואב בלימן (לשעבר פרידה קאלו ומטבח לילה והשף של רשת המסעדות האסיאתיות קיסו). בשעות היום המקום מציע ארוחת בוקר על בסיס בופה פתוח במחיר קבוע של 95 שקלים לסועד, כשבשעות הצהריים מציעים פה ארוחת צהריים במחיר קבוע של 145 שקלים. כמו כן, ניתן גם לרכוש כרטיס כניסה יומי לארוחת בוקר וצהריים במקום במחיר של 200 שקלים לסועד.
ומה אוכלים בעלמא ספנסר? ארוחת הבוקר כוללת עמדת אפייה בייצור עצמי עם שלל לחמים ומאפים כמו קרואסונים, דנישים ומאפה שוקולד, עוגות מתחלפות, ריבות, ממרחים, פינת בריאות עם פירות, יוגורטים ודגנים, גבינות של משק יעקבס, דגים נאים, מבחר ירקות, משקאות חמים ומיצים סחוטים.
ארוחת הצהריים כוללת פלטת פתיחים עם לחמים ומטבלים; טרטר טונה אדומה עם מנגו, שאלוט וכוסברה בסויה; סביצ'ה בס עם עגבניות קצוצות, מלפפון, נענע ולימון; סלט פפאיה ירוקה עם קולורבי, שעועית סינית ומלפפון בקרמל צ'ילי יוזו; סלט שוק מעגבניות שרי צבעוניות, מלפפון, צנונית, פלפלים ובייבי זוקיני בשמן זית ולימון; מסבחה של שעועית לימה על חציל קלוי; וסלט ירוקים של אנדיב לבן, אנדיב סגול, לבבות חסה רומית, סלנובה ומקלות סלרי בוויניגרט פירות.
למנה עיקרית קיימות אפשרויות כמו סלמון בקראסט פיצוחים עם ריזוטו גריסים בציר ירקות; פילה בס במיסו לבן ומירין עם אטריות תרד, שאלוטים ושעועית ירוקה; המבורגר טבעוני עם קציצת עדשים ופטריות בלחמניית גזר לצד ירקות, רטבי הבית ותפוחי אדמה; חזה עוף עם פולנטה, ציר עוף ופטריות צלויות; תבשיל לחי עגל בבישול ארוך עם גזרים מזוגגים; ומדליוני פילה בקר עם קרם אפונה, תפוחי אדמה אפויים, ורוטב דמי גלאס.
עלמא ספנסר. הברזל 27 , תל אביב. 03-6444336