שוק הכרמל הוא אחת האימפריות הקולינריות המפוארות ביותר של מדינת ישראל. יש כאן דוכנים ותיקים של פירות, ירקות, דגים ובשרים - אבל העניין בשוק הזה הוא לא רק הקניות, אלא גם האוכל שאפשר ליהנות ממנו לפני, אחרי ותוך כדי - מבוריקה בפיתה ועד קארי דרום אפריקאי, דרך פלאפל, שיפודים, בורקס ומה לא.
הפעם נחתנו באחד מבתי האוכל הפופולריים ביותר בשוק - מוסד הבשרים M25. תמצאו כאן נתחים מעולים תוצרת הקצבייה הסמוכה והאחות הגדולה של המקום, מיט מרקט, והמבורגר שמוכרז פעם אחר פעם כאחד הטובים בישראל - אבל אנחנו הגענו כדי ללמוד איך מכינים את אחת המנות הטעימות והוויראליות ביותר המוגשות במקום - העראייס, פיתה חמימה על הגריל ובתוכה בשר עסיסי.
השף יונתן בורוביץ' מספר שהמנה שמגישים כאן, שהיא גרסה של העראייס הקלאסי של המטבח הערבי, נהגתה די במקרה, מהרצון לשלב בין שני הקלפים המנצחים - בשר ולחם. הסוד של העראייס של M25, כך אנחנו מגלים, הוא השימוש בכמות לא מועטה של שומן בתוך תערובת הבשר הטחון, והעובדה שגם הפיתה עצמה מקבלת שימון נאה של שומן בקר לפני שהיא עולה על הגריל.
ואם אנחנו כבר ב-M25, משוחחים עם בורוביץ', כמובן שלא נוותר על הקינוח האיקוני המוגש כאן, שהולך עם השף כבר שנים. מדובר כמובן בקראק פאי - עוגה אמריקאית על בסיס שיבולת שועל, שאולי נשמעת בריאה אבל למעשה היא אחד מהתענוגות המושחתים ביותר שאפשר למצוא.
אז העראייס של M25 הוא אומנם אחת המנות המזוהות ביותר עם המקום, והוא בהחלט טעים להחריד (בייחוד כשהוא מלווה בצלחת של חריפים נהדרים שמכינים כאן ובסלט עגבניות וטחינה טרי ורענן) - אבל את ליבנו סחפה דווקא פרוסה מקינוח הקראק פאי המדהים הזה, שאתם פשוט חייבים לעצמכם כשאתם מגיעים ל-M25. עם או בלי נתח בשר ליד.