כשמפעל הברזל של חסיד אומות העולם אוסקר שינדלר פורק לפני כשנה בצ'כיה, החליט אספן האמנות הישראלי דוד חן לרכוש את תכולתו וליצור עמה משהו באמת מיוחד. אותם חפצים מתוך המפעל ההיסטורי מככבים עכשיו בבר-מסעדה חדש בשם שינדלר קפה, שנפתח לפני מספר שבועות בסמוך לשוק הפשפשים ביפו.
"דוד הוא היזם של הרעיון", מסבירה לנו שותפתו למקום אושרת בן חמו, "הוא הבעלים של מספר גלריות בשוק הפשפשים ביפו ואספן אמנות תעשייתית מכל העולם. למסעדה החדשה שלנו הוא החליט להביא את הוויטרינה הגדולה והמקורית מהמפעל של שינדלר וגופי תאורה מהמפעל. החלטנו לתת לו כבוד וגם לקרוא למקום על שמו".
שינדלר קפה החדש ממוקם במבנה יפואי עתיק ששני הבעלים עיצבו באופן מוקפד מאוד. כרגע, נמצא המקום בהרצה ופעיל משעות הערב המוקדמות ועד שעות הלילה המאוחרות. בהמשך הוא עתיד להיפתח מהבוקר באופן רציף ולהגיש גם ארוחות בוקר וצהריים.
אל בן חמו וחן, חבר השף שלומי בן שימול, חבר ילדות של בן חמו, שעבד בעבר במסעדות כמו פלימרקט והסושיאל קלאב ביפו ותל אביב, וכן במסעדת קבלייר היוקרתית בירושלים. הפעם, בניגוד ליתר המסעדות בהן בישל בעבר, מגיש בן שימול תפריט כשר באווירת בר משוחררת. "המסעדה שלנו כשרה והתפריט מתמקד בדגים ואוכל צמחוני בסגנון ים תיכוני", אומרת בן חמו. "האוכל כאן הוא מאוד פשוט וטעים עם מטבח שמתבסס המון על שמן זית, לימון וטריוּת - אנחנו עושים הכול באותו היום".
בין המנות המוגשות במקום ניתן למצוא: סלמון כבוש עם צזיקי וקרם שום; סיגרים מטוגנים ממולאים בדגים כמו סלמון ומוסר ים עם עלי בריק שמכינים במקום, לימון כבוש, פלפל חריף וכובסרה; ארטישוק על הפלנצ'ה; ריזוטו עגבניות מעושנות, עם בזיליקום, גרידת לימון, ציר דגים ויין לבן; סביצ'ה מוסר ים עם פלפל אדום וכתום, פלפל חריף, תותים, עשבי תיבול ורוטב תפוזי דם; מנה טבעונית של סלט ירקות בייבי עם שומר, סלק, לפת, חסה, שום קונפי על קרם עלים ירוק ברוטב לימון; פלפל טינקרבל בכמה צבעים קלוי בתנור עם שמן זית וחומץ בן יין אדום, גבינת פטה ועלי זעתר מטוגנים; ושישברק ממולא בסלט של עלי מנגולד פיקנטי בסגנון מרוקאי על רוטב יוגורט קר. טווח המחירים של תפריט הערב נע בין 43 ל-65 שקלים למנה.
שינדלר קפה. Schindler CAFE day & night. נועם 3, פינת עולי ציון, יפו. 03-5542856. ראשון-חמישי 18:00-04:00, שישי 10:00-16:30, מוצ"ש - מצאת השבת עד השעות הקטנות של הלילה . כשר.