בחודש האחרון התקיים ברחבי הארץ פסטיבל המטבח הישראלי בחסות אמריקן אקספרס ובמסגרתו נערכו ארוחות רבות, לצד סדנאות ופעילויות של שפים ואנשי אוכל מוכרים. טקס נעילת האירועים התקיים אמש ובו הוענקו פרסי המטבח הישראלי על מבחר הישגים קולינריים - מפרס המסעדה המצטיינת והשף המצטיין ועד פרס השראה על מפעל חיים. הזוכים נבחרו על ידי ועדה, שבה לקחו חלק בין היתר ישראל אהרוני והילה אלפרט (ולשם הגילוי הנאות נאמר שגם כותבת שורות אלה).

הפרס המרגש ביותר שחולק אמש היה ללא ספק פרס מפעל החיים, שהוענק אחרי שנה סוערת במיוחד לשף שלום קדוש - מעמודי התווך שעליהם מתבססת המסעדנות הישראלית ומי שהגיע לשלל הישגים במהלך הקריירה הקולינרית העניפה שלו: משיתופי פעולה עם שפים מכוכבי מישלן מסביב לעולם (עוד הרבה לפני שמישהו בארץ חלם לעשות את זה) ועד האכלת מלכים, נשיאים ואושיות תרבות שהגיעו לכאן לאורך השנים. קדוש גם גידל על ברכיו כמה מהשפים הטובים והמוכרים ביותר בקולינריה הישראלית, מרפי כהן ועד ירון שלו.

 

נוף פרסי המטבח הישראלי  (צילום: איל מרילוס,  יח"צ)
נוף פרסי המטבח הישראלי | צילום: איל מרילוס, יח"צ

השנה חווה שלום קדוש אירוע תקיפה קשה שבעקבותיו היה מורדם ומונשם, אבל אמש כבר הגיע לטקס בכוחות עצמו, מלווה באשתו, מרוגש ומחויך. קדוש נשא דברים בטקס וסיפר איך נלחם כשף שומר כשרות כדי להתנסות בבישול במטבחים מכוכבי מישלן בצרפת. עוד הרחיב על ההתפתחות של תחום הקולינריה בישראל, שלה היה עד במהלך שנותיו הארוכות במקצוע.

"כבר לפני שנים התחלתי להרגיש את ההתפתחות של המטבח הישראלי, והשיא היה לפני כעשור, כשפתחנו מסעדה צרפתית כשרה בשם פרה על הגג במלון בירושלים, והצלחנו להביא אליה את כל העיתונאים התל אביביים". קדוש סיפר גם על אירועי החגיגות שלו ל-35 שנות קריירה במסעדנות במלונות ועל התפתחות זירת היין הישראלית, שהפכה עם השנים לגאווה מקומית ועולמית.   

עוד עוטרו אמש בפרסי המטבח הישראלי מסעדות כמו רוטנברג בקיבוץ גשר, שזכתה בפרס המסעדה המצטיינת של המטבח הישראלי; מסעדת OCD של השף רז רהב, שקיבל את פרס השף המצטיין; מסעדת אלטער של ענר פורמן בן רפאל מרמת השרון שזכתה בתואר המסעדה החדשה המצטיינת; מסעדת דריה של השף הלל תווקולי שזכתה בפרס המסעדה הכשרה הטובה ביותר; ונוף עתאמנה שזכתה בפרס על פעילותה ברשתות החברתיות לקידום ותיעוד המטבח המקומי.

ברכות לכולם!