פעם היו אלה בתי הקפה שסיפקו מפלט נעים בשעות הבוקר לקפה ומאפה, ובשעות הערב לכוס יין ומשהו קטן ליד. אבל אז הגיעו הבייקריות עם הוויטרינות המפתות והמעדניות עם מקררי הגראב אנד גו; ואז הגיעו גם ברי היין השכונתיים אליהם "יורדים למטה עם כפכפים". למעשה, הם החלופה האולטימטיבית לבתי הקפה בערב: יש בהם יין, דרינקים ותפריט קליל של מנות קטנות ובינונית שבאות טוב עם או בלי יין. 

בשביל הפוקצ'ה הזאת לבד שווה לבוא לגרוני (צילום: לין לוי, mako אוכל)
הפוקצ'ה שבשבילה שווה לבוא במיוחד | צילום: לין לוי, mako אוכל

המטבח של גרוני הוא בדיוק זה. מצד אחד הוא מוגדר בתור בר יין ופועל רק בערבים (רק בגלל בעיית כוח אדם), מצד שני בימי שישי מוכרים כאן אוכל ביתי מוכן לפי הזמנות מראש, ובתפריט הערב יש את כל מה שהייתם מחפשים בבית קפה שכונתי אם היה מתחשק לכם לאכול בחוץ אבל בלי לצאת למסעדה.

מנות לפי דרישה

בר היין האינטימי הזה הוא המקום הכי שכונתי שאפשר לדמיין בשכונה התל אביבית הצפונית המנוכרת שבה אין באמת מאפייני שכונתיות. מחיר היינות בתפריט מתחיל מ-36 שקלים לכוס ויכול להגיע ל-44 שקלים, כשבקבוקים מתומחרים בטווח של 132-190 שקלים. אבל היין כאן הוא באמת לא העיקר. גם האוכל לא. השכונתיות, ראיית הצרכים של השכנים שיורדים לשבת מתחת לבית, התפיסה הקהילתית, זה מה שמיוחד כאן. שבטיות היא קו המנחה בגרוני: מישהו ביקש פעם מקושקשת ועכשיו יש בתפריט ברוסקטה עם סלט ביצים וגם עם אבוקדו (44 שקלים), כי ככה אנשי השכונות אוהבים; מישהו רצה סלט חתוך גס כמו בבית ליד היין שלו, אז מאז יש בתפריט גם "סלט של בית" (42 שקלים).

אווירה שכונתית אינטימית בגרוני (צילום: אלון אייקנאר, יחסי ציבור)
אווירה שכונתית אינטימית בגרוני | צילום: אלון אייקנאר, יחסי ציבור

התפריט מצד אחד לא מפספס את הלהיטים התורניים המקובלים עם מנות דוגמת סלט קיסר, סביצ'ה דג וטרטר בקר (82-76 שקלים), ומצד שני יש בו בעיקר אוכל קז'ואלי פשוט. מנות שאפשר לאכול שוב ושוב כמו כבדים מוקפצים שעושים כאן מהעופות האורגניים של עוף לולו (48 שקלים), מינוט סטייק שלפעמים מתחלף ברוסטביף מעולה (56 שקלים), ואמפנדס מטוגנים שממולאים בבשר ומאוד מזכירים מאפים של העדה הבוכרית, עם מלא ציר בקר טעים בפנים (52 שקלים). הפוקצ'ה שמגישים כאן טובה כל כך שרק בשבילה שווה לחזור שוב ושוב: הר של בצק אלסטי עם בועות אוויר וקראסט ממכר שמוגש עם טחינה גולמית ושמן זית, סקורדליה טעימה וריבת בצל (42 שקלים).

_OBJ

את האוכל מבשל כאן אהרון לוי שעבד בעבר בננוצ'קה. הוא גם השותף במקום יחד עם בר סומברג, ליאל מדמון ויוני לק, שלושה חברי ילדות בני קצת יותר מ-30 שכבר 8 שנים מפעילים בצפון תל אביב את גרונימן 8 (וזה ההסבר לבצק המושלם של הפוקצ'ה מהפסקה הקודמת) וב-5 השנים האחרונות גם את גרונימן פיצה ברחוב שד"ל במרכז תל אביב. מכיוון שזהו העסק השלישי של שלהם, אפשר לסמוך עליהם שהם זיהו נכון את הפוטנציאל של הלוקיישן ועשו איתו את הדבר שהכי התבקש. 

לויטן יצחק 1 (נווה אביבים), תל אביב יפו. טלפון: 054-5265156. שעות פעילות: ראשון-חמישי 18:00-00:00