בענף האבוקדו התחילו להגיע תלונות בימים האחרונים, שלפיהן בתי אריזה שמים בקירור כמויות של אבוקדו מזן ריד, מה שגורם לקלקולו, והם נמכרים לצרכנים עם אבוקדו טריים וראוי למאכל.
זן ריד, שצורתו עגולה ככדור וקליפתו קשה, עבה ומחוספסת, נמכר לצרכנים ממארס עד אמצע אוגוסט. באוגוסט יתחלף הזן לגליל - שפירותיו מאורכים, חלקים וקליפתם דקה. יש לציין כי זן נוסף שנשמר בקירור ואינו ראוי למאכל הוא האס - אבוקדו אגסי, אליפטי, עם קליפה מחוספסת, עבה וגמישה. תקופת בשלותו היא אמצע נובמבר עד אפריל, ולכן אין טעם לקנותו בכלל בתקופה זו.
לדברי מקור בענף, "זן ריד אינו מתפקד טוב בקירור. זה גורם לו להשחיר מבפנים וזה לא משהו שרואים מבחוץ. רק אחרי הקנייה, כשפותחים את הפרי, מגלים כי הוא אינו ראוי למאכל".
אותו אדם מסביר כי לא מדובר בכל האבוקדו שנמכר, אלא בכמות מסוימת שעורבבה עם האבוקדו הטרי והראוי למאכל. "זו תקופה של רולטה רוסית. אי-אפשר לדעת מה תקבלו. אם רוצים להיות בטוחים, אפשר לחכות לזן הבא - גליל".
ענף האבוקדו הוא הגדול ביותר בענף הפירות. יבול האבוקדו לעונה הנוכחית (2019-2018) הוא 130-120 אלף טונה - מהם כ-70 אלף ליצוא והיתר לשוק המקומי.
אבוקדו בשל וטוב למאכל נמדד לפי רמת השומן בו. לכל זן רמת שומן מינימלית ייחודית לו, שמגדירה את מוכנות הפרי. קטיף מוקדם מדי של פרי שעדיין לא הגיע לרמה הנדרשת של שומן יוביל להתכווצות הקליפה, השחרה וריקבון - והוא יישאר קשה ובלתי-אכיל.
הכתבה פורסמה במקור באתר TheMarker