פסטיבלים ואירועים
שפים מומחים לבישול קריאולי מגיעים אל פסטיבל הג'אז בראש העין
השפים זאכרי אנג'ל ממסעדת שיה ובריאן לנדרי ממסעדת borgne מניו אורלינס מגיעים לפסטיבל הג'אז בראש העין שיתקיים ב-5 באפריל. השפים יכינו לעיני הסועדים מגוון מנות מסורתיות שיימכרו בדוכנים באירוע. מחיר כרטיס להופעה כולל מנת שף אחת יסתכם ב-30 שקלים. מ-18:00.
צליל משותף, האמפיתיאטרון העירוני, זכריה משה 9, ראש העין. 077-2203401
יריד איכרים בפסטיבל צלילי טבע במגידו
בשבת הקרובה, ה-2 לאפריל, בין השעות 10:00-16:00 יתקיים פסטיבל צלילי טבע במועצה האזורית מגידו. במקום ישתתפו גבנים, אופים וקונדיטורים כמו גם יצרני אוכל דרוזי ואף טיבטי. כמו כן, יתקיימו במסגרת הפסטיבל סיורים מודרכים בחווה האורגנית אדמה, והופעות שונות.
יריד האיכרים. מתחם בית הספר רעות – מגידו, מועצה אזורית מגידו.
ערבי אמנות חדשים באורטוריו, זכרון יעקב
המסעדה עורכת סדרת ערבים מיוחדים, החל מיום שני הקרוב: ב-4.4 יתארחו במקום רונה קינן וערן צור שבנו תפריט לארוחת ערב בשיתוף השף בועז דרור. הזמרים ייקחו חלק בהכנות ובאירוח במהלך האירוע כמו גם בהרכבת פלייליסט שיושמע במסעדה במהלך הערב. בין המנות שיוגשו: מרק חמציצים; קטאייף בשר טלה וצנוברים; לבבות ארטישוק טרי עם ציר ירקות, אפונה, אספרגוס וביצה; וצלע טלה עם עלה כרוב ממולא בבשר טלה וצימוקים. עלות הערב לאדם: 248 שקלים כולל שתייה.
אורטוריו, מלון אלמא, יאיר 1, זיכרון יעקב. 04-630-0110
חגיגות 3 לרפאלו, חיפה
המסעדה האיטלקית חוגגת 3 שנות פעילות ביום שני ה-4.4. במקום יתארחו השפים אביב משה (מסה) וגולן גורפינקל (דלאל) ויבשלו עם השף מישלב מסאלחה ארוחת ערב חגיגית. בתפריט: פרחי זוקיני במילוי כמהין, דוקסל פטריות ווישואז; קלמארי ממולא תערובת פירות ים בחמאת זעפרן, פלפלים ועדשים שחורות; ואניולוטי מסקרפונה ארטישוק וכמהין בחמאת זעפרן ופרמזן. ביום שלמחרת יתארח במסעדה השף עודד שוורצברד ממסעדת 1910 בדגניה. מ-19:00 בערב.
רפאלו. פלימן 8, חיפה. 1-700-507-107
מסיבת עראק ביאם ים, תל אביב
מסעדת פירות הים עורכת ביום שישי ה-8 באפריל מסיבת עראק החל מהשעה 12:00. באירוע יוגשו מנות פירות ים שבושלו בעראק מ-3 סוגים: ערק ג'בלנא, ערק כפרון וערק אלוואדי. בין המנות שיוגשו: מיקס פירות ים ברוטב חמאה שום ויין; שרימפס או קלאמרי ברוטב עגבניות שרי; ושרימפס או קלאמרי ברוטב קארי ועשבי תיבול.
יאם-ים. שד"ל 7, תל אביב. 0774034027.
מסימיליאנו מתארח ביקב יפו, נווה מיכאל
יקב יפו חוגג את השקת הסדרה הלבנה שלו באירוע עם זוכה מאסטר שף מסימיליאנו דה מתאו שיגיש מנות אביביות בהתאמה ליין. האירוע יתקיים היום (1.4) בין השעות 10:00-16:00. 50 שקלים למשתתף.
יקב יפו. נווה מיכאל, עמק האלה. 03-6474834
מובידה תפתח גם בצהריים בימי שישי ושבת, ירושלים
החל מהשבוע המסעדה תהיה פתוחה גם בצהרי שישי ושבת. בתפריט יוגשו מנות הטאפאס שמאפיינות את המקום מידי השף קובי קטני.
MOVIDA. המלך ג'ורג' 37, ירושלים. 052-6634044
מה עוד קורה?
מסעדת קמפאי חוגגת 8, באר שבע
בין ה-3 ל-7 באפריל המסעדה מציעה תפריט ספיישלים לצד דוכן טעימות סאקה, מיצגים אמנותיים והטבות לסועדים. בתפריט: טרטר טונה אדומה ברוטב פונזו, קרם וואסבי ויוזו, טוביקו שחור, דייקון ועירית (45 שקלים), טמפורה אודון עם אטריות אודון בציר דאשי ,אצות קומבו מבושלות, גזר, דייקון, בצל ירוק ופילה מוסר ים בטמפורה (39 שקלים) וסינטה נגימאקי - יקיטורי סינטה עם פטריות אנוקי, אספרגוס ובצל ירוק ברוטב טריאקי (58 שקלים).
מסעדת קמפאי. חיל ההנדסה 1, מתחם ביג, באר שבע. 08-6655122
עסקיות צהריים חדשות במסעדת Supra, תל אביב
המסעדה מציעה עסקיות צהריים חדשות עם מנות ראשונות לבחירה כמו סלט ירקות גאורגי, באדריג'ני (פרוסות חציל במילוי ממרח אגוזים) או סלט תפוחי אדמה עם סלמון בעישון ביתי, ועיקריות כדוגמת חינקאלי בשר, גבינה או פטריות (62 שקלים), חצ'אפורי אצ'רולי עם גבינות וביצת עין (62 שקלים), קייבסקי - קציצת עוף במילוי חמאה ועשבי תיבול (62 שקלים) וח'אלייה - תבשיל בקר ועגבניות בבישול איטי עם אורז לבן (72 שקלים).
SUPRA. רוטשילד 11, תל-אביב. 03-5356433
אירוע השקת יינות בציר 2015 של יקבי בנימינה, בנימינה
ב-4.4 יערכו ביקב אירוע השקת של יינות בציר 2015. באירוע ייקחו חלק השפים אוראל קימחי ממסעדת פופינה, השף יוגב ירוס והשף דן יושע ממסעדת ברנז'ה. באירוע יושקו מעל 10 יינות חדשים. 500 שקלים למשתתף.
להזמנות: 04-6107525/516
תפריט אביב חדש במזללה, תל אביב
השפים מאיר אדוני ואסף שטרן משיקים תפריט אביב חדש במזללה. בין המנות בתפריט: סלט פירות ים איטלקי עם קלאמרי בסוויד, סשימי דג ים, קולי פסטו, סלסה של שעועית חומה, שאלוט, עגבניות, לימון, לחם אבוד, פרמזן ועשבים ירוקים; פילה של אביב – קרם תאנים ואספרסו, בליני ממולאים בקרם כבד, אגוזי לוז, שאלוט מקורמל, דמי גלאס ואמרנה; וסשימי ים תיכון – סשימי דג ים עם יוגורט, סלסלת שקדים ירוקים, כמון, שקדים מולבנים, פומלה, לימון פרסי, איולי יוזו, כרובית ופרחי אביב.
מזללה. נחלת בינימין 57, תל אביב. 03-5665505
ערבי יין ואוכל בפורטו, תל אביב
בר היין עורך מדי יום שני ערבי יין ואוכל עם אשת היין שירה גרנות והשף אייל מרמלשטיין. הערבים מתחילים בשעה שבע, כשבחצי השעה הראשונה תתקיים טעימת יין והרצאה בנושא, במחיר 30 שקלים למשתתף. במהלך הערב יותאמו יינות מפורטוגל וישראל (לצד יינות עולם ישן ממדינות נוספות) בהתאם לעונה, למנות של מרמלשטיין.
פורטו. טשרניחובסקי 6, תל אביב. 03-6206610
תפריט אוכל ואלכוהול cinq e cept, מיוחד בבר של דלידה, תל אביב
בר הדלידה מציע תפריט חדש תחת קונספט cinq e cept, שיוגש במקום בשעות 18:00-20:00. בתפריט יוצעו דילים כמו בקבוקי יין בחצי מחיר, משקה ומנה מהתפריט ב-79 שקלים או שני משקאות ומנת אוכל ב-99 שקלים.
בר הדלידה. זבולון 8, שוק לוינסקי, תל אביב. 03-5369627.
הפנינג קולינרי במרכז המזון, נצרת עילית
ביום שבת ייערכו במרכז המזון נצרת עילית הפנינג קולינרי עם סדנאות שף בהן ילמדו מתכונים כשרים לפסח. 12:00-18:00, ללא תשלום.
מרכז המזון. העבודה 1, נצרת עילית.
תערוכת עוגות אופרה במשכן לאמנויות הבמה, תל אביב
יפעת פרי דפנא מציגה תערוכת עוגות חדשה במרכז לאמנויות הבמה. הפתיחה ביום חמישי הבא בשעה שש וחצי בערב בגלריית בית האופרה של המשכן. פרי תציג בתערוכה עוגות שיצרה בטכניקות של פיסול וצביעה בבצק סוכר, בהשראת אופרות. בנוסף, תקיים האמנית מפגשי אמן בהם תדגים קישוט עוגות.
לפרטים: 054-4426015.