עבור ירושלמים ותושבי מעלה אדומים, השם "רוני חברוני" כנראה מתקשר אוטומטית לפיצה. כבר ארבעים שנה שחברוני מתמחה בפיצות: הייתה לו פיצרייה מיתולוגית במעלה אדומים ופיצרייה בשם רוניס' בירושלים. עכשיו הוא החליט להגיע עם הפיצות שלו ללב תל אביב, עם מסעדה איטלקית משפחתית חדשה וכשרה בשם שמונים וחמש.
את שמונים וחמש, שנקראת על שם השנה שבה החל חברוני להכין פיצות, פתח רוני יחד עם הבת שלו, שהיא בכלל אדריכלית במקצועה, אבל החליטה לעשות הסבה למסעדנות ולפתוח בצקים של פיצות מאחורי הדלפק יחד עם אבא. השניים מגישים בשמונים חמש פיצה שמתכון הבצק שלה עובר במשפחה של חברוני מאז שנות השבעים, ובכל פעם מקבל שינויים ושדרוגים. מדובר בבצק שעובר התפחה של יומיים, ומבוסס על תערבות של 3 סוגי קמחים.
המנות בשמונים וחמש כוללות מבחר ראשונות וכמובן הרבה מאוד פיצות. בין היתר מנות לפתיחה כמו בוראטה איטלקית עם עגבניות וחומץ בלסמי (42 שקלים), ארטישוק א לה רומנה בשמן זית עם רוקט ובלסמי (24 שקלים), ואנשובי אורטיז עם חרדל דיז'ון, צלפים ובצלי פנינה (29 שקלים); כמ וכן גם סלטים כמו קפרזה עם פסטו, חסה ערבית, עגבניות שרי ומוצרלה (42 שקלים), וסלט שוק עם חסה ערבית, עגבניות, פלפלים, בצל סגול, צנון, פיצוחים ומלפפונים (49 שקלים).
בגזרת הפיצות ישנן פיצות עגולות עם גבינות ופיצות אליפטיות ללא גבינה. בין הפיצות תמצאו מרגריטה קלאסית עם מוצרלה איטלקית ובזיליקום (46 שקלים), פיצה 85 עם גבינת חלומי, בצל אדום, בטטה אפויה ושום קונפי (59 שקלים), פיצה מאמא מיה ללא גבינה עם אנשובי אורטיז, עגבניות שמש, חריף ועגבניות שרי (59 שקלים), פיצה ירוקה ברוטב פסטו עם גבינה בולגרית, עגבנייה צלויה, וצנוברים קלויים (59 שקלים), פיצה יוונית עם גבינה בולגרית, קוביות עגבנייה, בצל אדום וזיתי קלמטה (59 שקלים), ופיצה מתקתקה שנקראת גן עדן ומוגשת עם תאנים, גבינת עזים ודבש (59 שקלים). לקינוח, באופן לא מפתיע, מציעים פה פיצה עם שוקולד חלב ולבן, בננות, חלווה ודובדבני אמרנה (42 שקלים).
כרגע נפתח המקום להרצה רק השבוע עם זאת כבר פשטה השמועה בקרב הפודיז התל אביבים ושפים ואנשי אוכל נוהרים לטעום את הפיצרייה החדשה בעיר. המחירים בינתיים, סבירים בהחלט.
שמונים וחמש. מוהליבר 43, תל אביב. 03-7599759. כשר