ביסראבק היא המבורגרייה שיושבת בתוך מסעדת פריים הכשרה. מסעדה במתוך מסעדה: אפשר להזמין פה מתוך התפריט האסייתי של פריים או להזמין את ההמבורגרים שכל ילד עם גישה לטיקטוק כבר מדקלם בעל פה את שמם. יש לביסראבק שפה משלו, כמיטב המסורת של ז'רגון נוסח עובד מהסביח בגבעתיים, רק שפה הוא מגיע בגרסה הרבה פחות מאופקת עם חידודים כמו "עגבנייה מרנינה", אלא "בצל סגול בואו לאכול", "איולי כמבין איך אני אוהב מין", "אסאדו מאזו" ושאר התחכמויות. גם אין כאן סתם המבורגר, יש: "ליקוקים ליקוקים", "נחלים, נחלים נחלים", "אין דברים כאלה", "שמתי גם", "חופצת" ו"חושקת חושקת". המחירים לא זולים ועומדים 77-84 שקלים, (מחיר התוספות נע בין 6-16 שקלים), וצלחת עם 5 רטבים עולה 12 שקלים.

הדמות הססגונית והרועשת שעומדת מאחורי המקום הוא מיתר סעדון, שהתחיל לצלות ולצלם המבורגרים בדיוק לפני שנה באוגוסט 2023. גמותו מתנוססת כאן בגאון על פוסטר שעל הקיר, על התפריט ואפילו על הנייר ששמים על המגש שעליו מוגשות המנות. בכל מקום הוא מצולם ללא חולצה דופק ביס להמבורגר. אבל דווקא בצהרי חמישי - כשהגענו למקום עם לא מעט מעריצים צעירים אוחזים בטלפונים, מחפשים את הכוכב כדי להצטלם איתו - סעדון לא היה נוכח.

ביסרבאק - דיסקו בורגר (צילום: לין לוי, mako אוכל)
דיסקו בורגר. גימיק שלא מצליח להצדיק את עצמו | צילום: לין לוי, mako אוכל

מה שהביא אותנו למקום היא מנת "ביסראבק דיסקו" - מנה חדשה שתהיה זמינה לחודש אחד בלבד, כך מבטיח סעדון בסרטונים, ואם להאמין לו היא גם תהפוך למנה הכי ויראלית של הקיץ: מדובר בלחמניית המבורגר שעליה שמים רוטב איולי נענע, עלה חסה, עגבנייה מטוגנת בפירורי לחם, ריבת בצל וקציצת המבורגר במשקל 140 גרם. את ההמבורגר הזה מעבירים למעין טוסטר, שדומה למכשיר להכנת וופל, וכעבור 5 דקות צלייה, המבורגר הזה יוצא "אטום" ועגול. פה קוראים לו "דיסקובורגר" והוא יעלה לכם 58 שקלים.

המנה לא יקרה על פניו והיא מוגשת עם הר צ'יפס ומעליו איולי סלק. הלחמנייה רגילה, הקציצה קטנה ודי יבשה, אבל הרוטב ושניצל העגבנייה איכשהו משאירים את כל הסיפור הזה עטוף בנוזלים גם אחרי סיבוב בטוסטר. הבעיה היא שזה כל כך חם, שגם אחרי המתנה של 10 דקות, הביס מסכן אתכם כוויה בפה. בנוסף, הלחמנייה לצערנו לא ממש עומדת בתהליך שלה ומתפרקת, ככה שאת הביס השני כבר צריך לאסוף עם הידיים מהמגש.
לסיכום: גימיק חמוד, אבל התוצאה היא מנה קשה לאכילה, לא ממש פרקטית וגם נטולת טעם מיוחד. המקום כשר, כך שגבינה אין פה - אז לא הבנו מה בדיוק משרת הסיבוב בטוסטר?

המבורגר "חופצת". ביסרבאק (צילום: לין לוי, mako אוכל)
המבורגר "חופצת". ביסרבאק | צילום: לין לוי, mako אוכל

עד שהזדמנו למקום, טעמנו גם את מנות הדגל: "חופצת" (84 שקלים) הוא המבורגר במשקל 250 גרם עם עגבנייה מרנינה, בצל לבן לחובבן, חמוצים "אוי חמודים" בלחמנייה שחורה אליה הוספנו גם שניצל עגבנייה (9 שקלים), אבוקדו ( 9 שקלים) וביצת עין (8 שקלים). גם כאן הלחמנייה לא עמדה בעומס והתפרקה לחלוטין; ניסינו גם את המבורגר "שמתי גם" עם בשר מפורק (84 שקלים), שהיה הרבה יותר טוב. גם הוא לא זול, אבל במקרה הזה המנה הייתה גדושה בבשר, כך שהייתה תחושת תמורה יותר מספקת.

המבורגר "חופצת". ביסרבאק (צילום: לין לוי, mako אוכל)
המבורגר "שמתי גם". ביסרבאק | צילום: לין לוי, mako אוכל

בקיצור, העניין של ביסרבאק די ברור: לכאן לא באים בשביל אוכל, בטח שלא בשביל אוכל טוב. באים כדי לצלם סרטונים ויראליים ולסמן "וי" בטיקטוק. הדיסקובורגר יוגש פה כאמור רק למשך חודש, ואם תשאלו אותנו – אין צורך להגיע במיוחד, הרי גם ככה מישהו בטח כבר עובד על הטרנד הבא, שישכיח אולי את טרנד ביסראבק.

ביסרבאק. המסגר 38, תל אביב יפו. שעות פעילות: ראשון-רביעי 11:00-00:00, חמישי 11:00-02:00, שבת 21:00-02:00. טלפון: 0545506074. כשר