עם השנים ישראל הופכת למעצמת גלידה, ולא רק בגלל מאות הסניפים של עשרות הרשתות שנפתחים בכל פינה, אלא בזכות המותגים החדשים שמצטרפים כל הזמן לחגיגה ומנסים לחדש ולהפתיע. הפעם אנחנו רוצים לספר לכם על בונה בונו (Bona Bono) החדשה בתל אביב, שאינה דומה לשום גלידרייה אחרת.
מעבר לעיצוב המיוחד של החלל הענק שבו היא ממוקמת, המשתרע על 200 מטרים ושני מפלסים, בגלידרייה הזו הגלידה אינה מוצגת לראווה מאחורי הוויטרינה אלא נשמרת בתוך מכלי פוצטי, כפי שנהוג באיטליה. המרקם של הגלידה קרמי בטירוף ועשיר מאוד, והטעמים לא דומים למקבץ הסטנדרטי שכולנו מדקלמים מתוך שינה שנע בין פררו רושה לבייגלה מלוח. הטעמים בבונה בונו לא מרומזים אלא נוכחים מאוד, וגם אחרי גביע שלם, כשהפה קפוא לגמרי, עדיין מרגישים אותם היטב. בגלידה בטעם עוגת גזר, למשל, מרגישים מאוד בבירור את העוגה ובגלידת ריקוטה קרם פיסטוק מורגש מאוד המרקם החלומי של קרם הריקוטה.
טעמים נוספים שאהבנו הם לוטוס צ'יזקייק, ארטיק מסטיק, מסקרפונה פסיפלורה, שוקולד לבן וקרם בוטנים וגלידת קרמל, חמאה חומה ופקאן מלוח שהיא שוס אמיתי שאי אפשר להפסיק לאכול ממנו. יש כמובן גם טעמים קלאסיים, כמו בייגלה ושוקולד לבן, שוקולד קלאסי, פיסטוק, וניל, קוקי אנד קרים ופבלובה, והגלידה לא מגיעה לבד אלא בתוספת רטבים כמו שוקולד לבן עוגיות, עוגיות קרמל, קרם בייגלה, שוקולד שקדים ושוקולד לבן, קוקוס ושקדים. מבחר הטעמים הטבעוניים כולל מנגו, קוקוס, תות, קשיו, אפרסק, לימונענע וג'ינג'ר ושוקולד (19-27 שקלים לגביע או כוס, 60 שקלים לחצי קילו).
מאחורי בונה בונו עומד עמית פרטוש (32), שגילה את עולם הגלידה לפני 7 שנים וכבר הספיק להיות זכיין של אחת הרשתות הגדולות. במותג שהקים הוא החליט לעשות דברים אחרת, ואצלו בכל בוקר מגיע החלב למקום וייצור הגלידה מתחיל מאפס. מכיוון שבגלידה אין חומרים משמרים חיי המדף שלה קצרים במיוחד - יומיים בלבד. ולמה לפתוח גלידרייה דווקא עכשיו? פרטוש מאמין שכיף לאכול גלידה גם מתחת לפוך וממליץ לעשות את זה עם הכפית ישר מתוך הקלקר.
אז אם עברתם לאחרונה ברחוב הרצל ותהיתם מה זה התכשיט היפה בגוני אדום, כתום וורוד פסטליים, זו התשובה. בקרוב מאוד גם יתקיימו במקום פופאפים של אומנים ומעצבים מקומיים, שימכרו תכשיטים, פרטי אומנות ובגדים בחלל הגלידריה.
בונה בונו. הרצל 17, תל אביב. ראשון-שבת 10:00-24:00