הפעם בחיפוש אחרי אוכל הרחוב הייחודי ביותר בארץ אנחנו ממריאים לוונצואלה. בגרסתה הדרום תל אביבית. הגענו לטעום את הארפה - סוג של פיתה שמנמנה מקמח תירס, במילויים מגוונים שמוגשת במסעדת ארפא'ס בשכונת פלורנטין בתל אביב. קבוצת השותפים ילידי ונצואלה העבירו את הדוכן בשוק הכרמל לפלורנטין והחליטו באותה הזדמנות להרחיב את העסק עם תפריט רחב יותר ועם אופציות גם לקרניבורים, גם לצמחונים ואפילו לטבעונים.
המילוי הבסיסי שחוזר על עצמו ברוב הארפות כולל אבוקדו, שעועית שחורה, בזיליקום ועגבניות. אל הבסיס הזה מצרפים אפשרויות כמו פלנטיין, עוף, גבינה, רצועות בקר או צ'וריסו (28-38 שקלים למנה). מלבד לארפות ניתן למצוא כאן גם מאכלים וונצואלים נוספים כמו קצ'אפה (סוג של פנקייק מתקתק עם תירס במילוי של גבינה) או צ'יפס פלנטיין וכמובן קוקטיילים וקינוחים.
הארפה עצמה נראית תמימה אבל מדובר במנה מפוצצת במיוחד: יש בה הכל - פיתה בשרנית מקמח תירס, שעועית, אבוקדו, בשר צלוי על הפלאנ'צה וים גבינה נמסה שתופסת את הכול ביחד. מי שלא מפחד לנסות מאכלים חדשים הולך ליהנות מאוד מחוויית הארפה. ואם עוד נשאר לכם מקום, סיימו בקצ'אפה מתקתקה לקינוח.
ארפס (AREPAS). הרצל 77, תל אביב. 073-7367887