רק לפני מספר שבועות סיפרנו לכם על פרישתו המפתיעה של השף אביב משה ממסעדת מסה בתל אביב, שבראשה עמד 15 שנים. כששוחחנו עם משה אחרי שנודע לנו דבר הפרידה, הוא הקפיד להגיד כי הוא נשאר ללוות את המקום מרחוק, עם זאת הוא ממשיך הלאה לעיסוקים אחרים שיצריכו את מרבית זמנו.
סימני השאלה בקשר לעזיבתו של משה את המסעדה שבנה, והפכה לאחת המסעדות יוקרתיות והנחשבות בארץ נותרו באוויר, עד עכשיו. התמונה מתחילה להתבהר אחרי שנודע לנו כי משה היה צריך לפנות זמן, כי כמו רשימה ארוכה של שפים מקומיים, שפורשים כנפיים לחו"ל, גם משה פותח מסעדה חדשה וראשונה בברלין. המקום החדש של משה בגרמניה נקרא בשם הסמלי Exodus, ומדובר במסעדה שחורטת על דגלה את האוכל הישראלי, עם נגיעות מכל רחבי הים התיכון.
בסוף השבוע האחרון נפתחה אקסודוס של משה לפעילות רשמית. השף יעביר את השבועות הקרובים בברלין בעבודה על המקום החדש, ואף העלה לחשבון האינסטגרם שלו סרטון שלו מקבע מזוזה למפתן המסעדה החדשה במסגרת אירוע פתיחת המקום.
בין המנות שיוגשו באקסודוס ניתן למצוא קלאסיקות ישראליות מוכרות לצד גרסאות אישיות של השף לאוכל המקומי שלנו: מרק קרם דלעת עם מי ורדים, סוכריות תפוז ופיסטוקים; קרפצ'יו חציל קלוי עם ממתק תמרים, טחינה, פקאן, קממבר, צ'ילי ורימונים; סלט ירקות ישראלי; בריק במילוי טונה אורטיז עם תפוחי אדמה מדורה, ביצה עלומה, טחינה שחורה ופסטו זעתר; בקלאווה דג ים עם טחינה, סילאן, קינמון, פיסטוק וקרם קוקוס; פולנטה מתירס טרי עם ביצת שניצל, פטריות מוקפצות בסליאן, אספרגוס, שמן כמהין ופרמזן; מפרום דג ים ברוטב חריימה עם לימןו כבוש, קרם תפוחי אדמה ועלים ירוקים; קוסקוס ביתי ומרק ירקות חורף עם חומוס וקרוטוני שום ירוק; וקינוחים כמו ספינג' חם עם דבש וגלידת פיסטוק, כנאפה אקסודוס עם גלידת סחלב וקרם פיסטורים; או עטאייף עם קרם שקדים וקינמון בסירופ רימונים.
המסעדה החדשה ממוקמת ברחוב BLEIBREUSTR 7, אזור הומה מסעדות בעיר, ועל אף שמדובר בניסיון הראשון של משה מחוץ לישראל, אנחנו צופים שהגרמנים יתלהבו מהאוכל הישראלי הצבעוני ועז הטעמים. בארץ, ממשיך משה להפעיל את מסעדת קוואטרו שלו וכן את יאסו, מסעדה יוונית ברחוב הירקון.