אחרי השקת מיזם האוכל המוכן של AM:PM שנקרא PICKS מבית השף ברק אהרוני, מיזם אוכל מוכן חדש בו משתפים פעולה שף מוכר עם רשת מעדניות נוסף יוצא לדרך. הפעם מדובר בשף הלל תווקולי, שאחראי על מסעדות מצליחות כמו דריה הכשרה ואנימאר בתל אביב, וחבר כעת לרשת המעדניות חוות נעמי, יחד הם מציעים מיזם אוכל מוכן חדש תחת השם אדם וחווה.
המיזם כולל 25 מנות שונות של דגים, בשרים, סלטים, תוספות ורטבים, שיימכרו במארזים לפי משקל במעדנייה או במארזים חד פעמיים לפי מנות אישיות, מהם ניתן להרכיב ארוחה שלמה ולהזמין משלוח למשרד או לרכוש הביתה ממקררים מיועדים, כשבמעדניות עצמן אף תהיה אופציה לחמם את המנות.
המנות השונות יימכרו בסניפים של חוות נעמי ובחנויות שייפתחו תחת שם המותג אדם וחווה; הראשונה שבהן תיפתח השבוע בסמוך לסניף חוות נעמי ברחוב בורוכוב 54 בגבעתיים. תווקולי מציע כאן תפריט שכולל סלטים כמו סלק וליים בקרמל ראס אל חנות, כבד קצוץ ביתי, סלט גזר וסלרי עם פלפל צ'ומה ולימון כבוש וחומוס קונפי (14-25 שקלים ל-250 גרם).
מנות עיקריות כמו סופריטו קציצות בקר; גונדי פרגית במרמלדת לימון פרסי; פרגית בקארי בחלב קוקוס וירקות אביב; קובה סלק מילוי בשר; סלמון בגלייז רוטב אויסטר כשר; ותוספות כמו אורז בר שחור לבן עם נענע וגרעיני חמנייה; מג'דרה פריקי; ואורז פרסי עם גזר ושעועית שחורה. בין 55-77 שקלים למנה עיקרית במשקל של כ-600 גרם; וכ-30 שקלים לתוספת במשקל של כ-500 גרם.
בדיוק כמו במיזם PICKS, גם הפעם החלטנו לתת לטעם עצמו לדבר ורצינו לנסות ולראות האם מדובר באוכל מוכן שהוא בשורה בתחום. על פי רוב, אוכל מוכן - גם כשחתום עליו שף מוכר - נוטה לאכזב או לפחות לא לייצר ערך מוסף בעולם שבו יש וולט ואפשר להזמין מנה שאוהבים כמעט מכל מסעדה בארץ.
נתחיל מהאריזות שהיו אסתטיות מאוד, מפורטות עם כל האינפורמציה הנדרשת ומגיעות בגודל מכובד ולא קטנטן. בגזרת הסלטים לא הייתה איזושהי בשורה מרגשת; הכבד הקצוץ היה מבחינתנו הטוב וגם המעניין ביותר במה שזכינו לטעום. כבד קצוץ שעשוי טוב, במרקם מצוין, ואינו נופל ממנות כבד קצוץ של מעדניות ומסעדות רבות בתל אביב.
המנות העיקריות הותירו ברובן רושם חיובי ומפתיע. המנה הטובה ביותר שניסינו הייתה ללא ספק סלמון בגלייז של אויסטר סוס (רוטב צדפות) כשר, שהיה חמצמץ ונעים. הדג הצליח להיות עסיסי ולא להתייבש במהלך החימום החוזר והפתיע עם שקדים רבים שעיטרו את המנה וגם הוסיפו פריכות. גם מנת קציצות בקר ברוטב דובדבנים הייתה טובה אם כי מעט קינמונית מדי בגזרת הבשר, אך הקציצות הצליחו לשמור על מרקם מצוין והרוטב היה מתוק במידה ולא מוגזם.
בניגוד לקונספציה בנוגע לאוכל מוכן, הפעם מרבית המנות היו מפתיעות לחיוב, הן ברמת ההשקעה (קובות הסלק למשל היו מרשימות מאוד מבחינת יחסים בין בשר לסולת ואחידות עובי המעטפת) והן ברמת הטעמים. הבעיה היחידה שנתקלנו בה במנות שכללו עוף או בשר הייתה נטייה ליבשושיות שפגמה בחוויה. זאת אחת הסכנות של אוכל מוכן מראש, שהרי אי אפשר לשלוט במועד הגשתו כמו במסעדה, ובגזרת הזאת יש לאדם וחווה עוד כברת דרך.
בשורה התחתונה, מדובר בפתרון שמרגיש איכותי ומזין לאוכל מוכן הביתה או לארוחת צהריים במשרד, כשלא רוצים להוציא הון. המנות אסתטיות, מקוריות, מגיעות בגודל מכבד ומשביע, ואיכות המוצרים בהחלט עושה חשק לנסות עוד מההיצע. על אף שהאוכל רחוק מזה שמגיש תווקולי במסעדותיו, עדיין מרגישים את הטאץ' שלו בבחירת המנות, בתבלינים ובחיבה לצבעים ועניין בתוך כל מנה. הופתענו לחיוב.