טרנד ברי הקוקטיילים שהתחילו חברי אימפריאל דעך מעט בשנתיים אחרונות וגם לאונג' ברים נעלמו מהשטח כדי לפנות מקום לטרנד ברי היין שהולך טוב עם "בילוי בגובה העיניים" ותרבות לא מחייבת של "דרינקים ונשנושים" ו"מנות ביניים לחלוקה".

הלאונג' בר החדש "דה פקטו" שנפתח במלון חדש "פולי אורבן" הוא הפתעה גדולה של קיץ 2024: מצד אחד הוא מקצועי מאוד, מצד שני שומר על מקומו בגובה העיניים ולא קופץ מעל הפופיק במאמץ להרשים אותנו. את המקום הזה מובילים השפים חי צארום וכפיר ינין (שניהם כיכבו במשחקי השף) והם מגישים את האוכל המעולה שלהם בסביבה מושקעת עם ספות קטיפה, כיסאות בר מעוצבים ובר יפה שמתנהג כמו הברים של מסעדות שף נחשבות. בקיצור מקום שרק אמיצים ואופטימיים חסרי תקנה יפתחו דווקא עכשיו אבל כנראה אנשי קבוצת NOX (לולי בחוף גורדון, אמש, גג העיר, קפלה ועוד) עשויים מחומר אחר.

טייק אוף לסיגר הכי טעים שאכלנו (צילום: אסף קרלה, יחסי ציבור)
טייק אוף לסיגר הכי טעים שאכלנו | צילום: אסף קרלה, יחסי ציבור

המשקאות בתפריט יגרמו לכם להתאהב מחדש בקוקטיילים והתפריט מציע Pairing בין מנות האוכל לאלכוהול. בגזרת האוכל הוא מחולק למנות פתיחה שחובה לטעום את כולן כי הן מעולות אחת אחת. לכל קטגוריה מוצעים מספר קוקטיילים שונים, וורמוטים מעניינים שמכינים במקום. 

אויסטר עם קצף שושקה שהפתיע אותנו (צילום: יחסי ציבור, אסף קרלה )
מנת פתיחה מעניינת | צילום: יחסי ציבור, אסף קרלה

במנות פתיחה יש אויסטר עם קצף שושקה (38 שקלים) וקרוקט מארטישוק ירושלמי עם גבינת גלי של המחלבה הקטנה ואיולי מעושן, שהיה פשוט ביס חלומי (31 שקלים). היה שם גם ניגירי קובה נייה שהוא בעצם אצבעות של קובה בורגול קריספית מתובלת בסגנון מזרחי ומעל דג נא ותערובת עדשים  אליהם שודך קוקטייל עם ג'ין מרטיני אקסטרה דריי וסודה זיתים שהיה מקורי ומעניין ביותר. מומלץ להזמין גם טארטלט קטן עם סלט תפוחי אדמה שמנת חמוצה קוויאר, חזרת חלמון כבוש ובצל ירוק שיעורר לכם את כל בלוטות הטעם ויספק זיקוקים ישר לווריד (52 שקלים).

טרטלט קטן ומיוחד (צילום: אסף קרלה, יחסי ציבור)
מנת פתיחה מקורית | צילום: אסף קרלה, יחסי ציבור

מנות נוספות שבלטו לטובה הן טרטר עם איולי חרדל המוגש עם לחמניית חלב ותפוצ'יפס שמכינים במקום (51 שקלים); אהבנו מאוד גם את מנת השרימפס בשם "סיגר" שהיה למעשה שרימפס מטוגנים בבלילה שמזכירה את עלה סיגר ומוגשים עם איולי קושו וסרירצ'ה, והשילוב הזה יצר ביסים בלתי נשכחים (74 שקלים). היה גם לחוח שרץ מאוד חזק היום בזירת המסעדנות התל אביבית, שהוגש עם שיפוד טלה ויוגורט מצומצם.

לצד כל זה טעמנו משקאות מעולים: היה שם יין מוחמץ עם קורווזיה מרטיני ודבש ענבים שהוגש עם שיפוד של ענב קפוא, אגוז ופרוסה קטנה של גבינה; קוקטייל על בסיס ברנדי עם משמש מיובש צרוב ממולא באגוז מלך; משקה על בסיס בקרדי עם סורבה לימון כבוש ומשקה על בסיס פטרון עם מזקל, פינו שרי, פלפלים ירוקים וליים.  לסיום קינחנו בטארט שוקולד פסיכי עם אגוזים עטופים בקרמל מלוח, שסיים את הערב כאחת ההצלחות של תקופת המלחמה לצד קוקטייל על בסיס גרייגוס עם ביטר קקאו ואספרו.

קוקטייל על בסיס יין מוחמץ (צילום: אסף קרלה, יחסי ציבור)
קוקטייל על בסיס יין מוחמץ | צילום: אסף קרלה, יחסי ציבור

יש גם בראנץ'

וזה לא נגמר כאן. בבוקר "דה פקטו" לובש שיק פריזאי-ניו יורקי ומציע החל מ-8:00 ועד 13:00 בראנץ' נדיב ומיוחד מאוד במחיר 130 שקלים לאדם, שהוא טייק אוף לארוחת בוקר ישראלית אבל עם שדרוגים מגניבים עונתיים וחשיבה קצת מחוץ לקופסה בכל מנה. זה קורה באווירה של בית קפה שיקי, מלווה במוזיקת לאונג' והתאורה הטבעית שנכנסת מהרחוב רק משדרגת את הכל. הארוחה מתחילה עם 11 צלוחיות שמגיעות לשולחן ואפשר לקבל ריפיל חופשי מהן כמה שרוצים. אחרי זה בוחרים מנה עיקרית מתוך מבחר שכולל פרנץ' טוסט, שקשוקה ירוקה, ברוסקטת אבוקדו מוזלי ויש כמובן גם שתייה קרה וחמה וקוקטיילים של בוקר.

מבחר מנות ראשונות כולל מטבל זעתר ודבש, מסבחה וסלט ביצים, סלט מדליק של מלפפון, קישואים טריים ופקוס ברוטב ירוק מפתיע מאוד. היה שם גם סלט עשבים מיוחד עם תפוחים, קרפצ'ו שושקה עם גבינה מלוחה וצלחת גבינות עם קרקר מתקתק משומשום. לעיקרית אכלנו מקושקשת רכה מעל פרוסת לחם מחמצת צלוי עם חביתה פלאפית, אוורירית ורכה. מנה עיקרית נוספת הייתה אגז בנדיקט - לחם בריוש שנצלה עם חמאה, מעליו תבשיל תרד, מעליו פורל מעושן במליחות עדינה ממש, מעליו ביצה עלומה מבושלת בצורה מושלמת ומעליה רוטב הולנדז קטיפתי. מצד אחד יש פה אווירה של בופה אבל בלי בופה, מצד שני זה מאוד ישראלי אבל גם מאוד שיקי וניו יורקי, בקיצור, בראנץ' כלאיים מעניין, לא מוגזם אבל מפנק בול במידה.

בראנצ' באווירת לאונג' (צילום: אסף קרלה, יחסי ציבור)
בראנצ' באווירת לאונג' | צילום: אסף קרלה, יחסי ציבור

מלון פולי אורבן, נס ציונה 7 תל אביב. בראנץ': ראשון-שבת 8:00-13:00, ערב: שלישי-שבת החל מ-19:00