בשנים האחרונות התרגלנו לפגוש את היוגורט בעיקר במנות מתוקות - קינוחים, גלידות או לכל היותר מוזלי. למעשה כל הקונספט הזה של יוגורט כבר בדיוק התחיל להימאס עלינו - ואז בא שאול בן אדרת והציג קונספט חדש בישראל: מטבח שלם המתבסס על מנות יוגורט, רובן מלוחות.
המקום החדש, שייפתח בשבוע הבא - ממש ב-1 בספטמבר - בסוף שדרות רוטשילד, נקרא יוגורט קיטשן. "הרעיון של המקום הוא מאוד פשוט", מסביר בן אדרת, "כל המנות שלנו, מתוקות או מלוחות, מתבססות על יוגורט ומוגשות בקערות זכוכית מיוחדות - ואת הקערה, לוקחים הביתה לאחר הסיום. בנינו מנות בריאות, כיפיות וקלילות שהן כמו ארוחה שמתאימה לכל שעות היום ולכולם, אם זה לנשנוש או לארוחת בוקר, צהריים או אחרי צהריים".
מזכיר שמנת חמוצה של פעם
הקונספט של מטבח יוגורט כבר קיים בניו יורק, וגם שם כלי האוכל נשארים אצל הסועד - אבל בן אדרת מסביר שבעת העבודה על יוגורט קיטשן הישראלי לא בחן קונספטים קיימים אחרים ואפילו נמנע מלהיכנס ליוגורטיות בישראל, כדי לא להרוס את המוזה. "לא רציתי להתכוונן על משהו שכבר יש כאן. רציתי לבוא ממקום נקי", הוא מסביר. "שמעתי שיש קונספט כזה בניו יורק, אבל המקום שלנו לא מבוסס עליו. יוגורט קיטשן הוא רעיון שהביאו מצרפת האחיות סטפני ברדה ונסה מויאל, השותפות שלי במקום, שחלמו על מקום שמגיש מנות עם יוגורט כמו שהן היו אוכלות אצל סבתן בנורמנדי, כאלה שמבוססות על מעדניות ה-cremeria הצרפתיות הנוסטלגיות. הרעיון הזה התגלגל ויצרנו יחד יוגורט סמיך ומעודן שמזכיר יותר שמנת חמוצה של פעם. היוגורט הזה - כל דבר שמוסיפים לו יוצא טעים, לא משנה אם זה חומוס וטחינה, גבינת רוקפור וענבים או חצילים ועגבניות".
עוד באוכל טוב:
- מיכל אפשטיין מציגה: תפוחי האדמה המושלמים ללוות את הנקניקיות שלכם
- סודות השפים: איך מכינים שמן בטעמים?
- דלורית ממולאת של איילת לטוביץ'
בין המנות ביוגורט קיטשן: יוגורט מלוח עם מלפפונים, נענע, שקדים, שום קונפי, גרידת לימון, זרעי שומר מקורמלים, ושמן זית (23 שקלים); יוגורט מלוח עם אבוקדו קראנץ', פלפלים צבעוניים, זיתים שחורים, חלפיניו, צנונית, שברי קרקרים וצ'ילי (23 שקלים); יוגורט מלוח וטרטר טונה אדומה, בצל ירוק, ג'ינג'ר, למון גראס, סויה, שמן שומשום, אפונת ווסאבי, צנונית, ושומשום שחור (26 שקלים); יוגורט ובייגל חם עם חציל קלוי, ריבת בצל, זעתר ורוטב פסטו (29 שקלים); וסלט יוגורט עם ירקות, אבוקדו, שקדים וטחינה (29 שקלים).
גם המנות המתוקות במקום החדש של בן אדרת יהיו מקוריות יחסית להיצע בשוק. יהיו שם, למשל, יוגורט עם אננס, קוקוס, שוקולד, סירופ אגבה ונענע (19 שקלים); טירמיסו יוגורט עם בישקוטי, מרנג, הל מסוכר, קולי קפה, ורוטב אספרסו (19 שקלים); ואמרטו עם שקדים, מרציפן רוזטה ושבבי שוקולד (19 שקלים). "ניסינו לתת כאן טאץ' של שף ולא מקום שיהיה של מזון מהיר", אומר בן אדרת, "המחירים שלנו הם מאוד סבירים והרעיון הוא ללכת כל חודש על מנות ספיישל שיתאימו לכל שעות היום ולמזג האוויר ועונות השנה. בחורף, למשל, ניכנס גם לדברים חמים עם יוגורט, כך שתמיד יהיה כאן דברים מעניינים וחדשים".
את מנות היוגורט ניתן לאכול במקום הקטן או לקחת בטייק אוויי, במארז שבו כל הרכיבים מופרדים על מנת לשמור על פריכות. "אני רואה אנשים מטיילים עם היוגורטים בשדרות רוטשילד בכיף", אומר בן אדרת. "זה באמת מוצר שמתאים להרבה אנשים - כארוחה קלה או בין הארוחות". כמו כל קונספט טוב, גם יוגורט קיטשן מתוכננת להפוך בעתיד לרשת: "יש באמת אינסוף אפשרויות לשדך ליוגורט – כל תבלין וכל חיבור שעושים הוא נהדר".
יוגורט קיטשן, רוטשילד 8, תל אביב. שעות פעילת: א'-ה' 10:00-22:00, ו' 09:00-17:00. כשר.