זה לא סוד שהאמריקאים אוהבים חומוס. גם אלמנטים כמו טחינה ופלאפל הופכים תדירים יותר ויותר בנוף הקולינרי בארה"ב בשנים האחרונות. אבל זה שאחד המקומות המדוברים והמלהיבים ביותר שנפתחו בארה"ב בשבוע האחרון הוא בכלל חומוסייה - ובכן, זה עדיין גורם לנו התרגשות.
הסיפור הוא כזה: אתמול נפתחה לפעילות בצ'לסי מרקט, אחד מהשווקים הקולינריים הלוהטים של ניו יורק, חומוסייה חדשה בשם דיזנגוף. הבעלים שלה הוא לא אחר מהשף יליד ישראל מייקל סולומונוב - מי שאחראי על מסעדת זהב (Zahav) המצליחה מפילדלפיה ואחד מהנציגים הבולטים של המטבח הים תיכוני בארה"ב.
סולומונוב, שף ומסעדן עטור פרסים, פתח את הסניף הראשון של חומוסיית דיזנגוף (שהלוגו שלה נושא את השם באנגלית ובעברית) בפילדלפיה לפני כשנה. המקום, כמו אחיו הניו יורקי, מגיש תפריט מצומצם של חומוסייה קלאסית, לצד כמה יציאות שוברות שגרה. תמצאו כאן חומוס עם טחינה, חומוס עם פטריות וצנוברים וחומוס עם ביצה, אבל גם חומוס עם צנון כבוש ושמיר וחומוס עם ברוקולי ופסטו (10-12 דולר למנה). בימי ראשון מגיש סולומנוב בדיזנגוף שקשוקה, ויש גם לימונדה קפואה.
סולומונוב הפך בשנים האחרונות לשגריר לא רשמי של האוכל הישראלי באמריקה. רק לאחרונה זכה ספר הבישול שלו מהשנה שעברה, "זהב" - שמתבסס על המטבח הישראלי המודרני - בפרס ג'יימס בירד היוקרתי. אבל כמו שבוודאי הבנתם, הגרסאות של סולומנוב לאוכל הישראלי בכלל ולחומוס בפרט הן לא ממש סטנדרטיות. במסעדה היוקרתית יותר שלו, למשל, הוא מגיש חומוס טורקי עם חמאה (כן, חמאה בתוך החומוס) ושום צלוי.
עוד באוכל טוב:
- יום הולדת שמח לג'יימי אוליבר!
- במהירות הברק ארוחה מהירה במחבת
- פרטים ראשונים על המסעדה החדשה של ירון שלו
מאיר אדוני כבר טעם
ביממה שחלפה מאז פתח סולומנוב את דיזנגוף בצ'לסי מרקט מציף המקום את הרשתות החברתיות של עיתונאי מזון ושפים בארה"ב ומעורר התרגשות רבה. בין שלל המבקרים במקום נמנה גם השף מאיר אדוני, שנמצא בימים אלה בניו יורק. אדוני הצטלם אמש עם סולומנוב לתמונה בחשבון האינסטגרם שלו, וקרא להגיע לפרגן לשף שפתח חומוסייה בניו יורק.
אם זה לא מספיק כבוד בשבילכם, דעו לכם שדיזנגוף אינה היחידה שמביאה את הווייב הישראלי לצ'לסי מרקט הנחשב. לאחרונה נפתחה במקום גם חנות קונספט ייחודית שכל כולה טחינה, וגם היא מלהיבה את המקומיים. בתפריט תמצאו טחינות על שלל גוניהן: אורגניות, בטעמים, בתוספות כמו סילאן או פטרוזיליה ועוד ועוד. אנחנו תמיד שמחים לשמוע כשמבינים כמה האוכל שלנו כאן טעים.