אם בעבר הייתה הפרדה ברורה בין חנויות מתמחות לבין מסעדות ובתי אוכל - היום ההפרדה הזאת הולכת ונעלמת - וטוב שכך. בשנה האחרונה אנשי מקצוע שמתמחים בחומרי גלם כמו בשרים או דגים מבינים שהם יכולים לא רק למכור את המוצרים שבהם הם מבינים הכי טוב, אלא גם להגיש אותם ללקוחות שלהם. אומנם באווירה צנועה יותר מזאת של מסעדה, אבל עם לא פחות הקפדה ובקיאות.
זה קרה בדגי בטשון שפתחו בלב החנות גם בר רחב ידיים שאפשר ליהנות בו ממנות דגים ופירות ים במחירים סבירים, זה קרה בזלמניקו של קצביית זלמן ביפו עם קבב שכבש את לבבות הקרניבורים, וכעת זה קורה גם בחינאווי, שפתחו בחנות הוותיקה ברחוב קרליבך בתל אביב את חינאווי בפיתה. הרי למה שמי שמבין בבשרים או דגים באופן המיטבי לא יוכל גם להכין אותם באופן המיטבי?
חינאווי בפיתה הוא בר בשרים על הגריל (לא להתבלבל עם הפיתה של חינאווי ביפו, מקום שאינו שייך לרשת Wine & More) שפועל בצורה הפשוטה ביותר: לוקחים בשרים מהקצבייה שפועלת במקום, צולים אותם וזוללים בפיתה לצד בירה ואלכוהול.
התפריט ממוקד ולא יומרני. האופציות כוללות פיתה עראייס, פיתה במילוי קבב הבית, פיתה עם נקניקיית מרגז, פיתה פרגית, פיתה מיקס שבה פרגית ומרגז, פיתה עם שיפוד אנטריקוט, פיתה במילוי נתח קצבים ופיתה פילה. לצד התפריט הקבוע יתווספו מנות ספיישל שיתחלפו מדי שבוע וביניהן אפשרויות כמו צלעות טלה, סטייק סינטה, סטייק אנטריקוט, המבורגר, אסאדו ועוד. בכל פיתה ממעטים בתוספות כי רוצים להשאיר את הבשר בתור הכוכב אבל ניתן להוסיף טחינה, צ'ימיצ'ורי או סלט חצילים על האש.
הרעיון הוא להציע לצד האוכל גם משקאות במחירים אטרקטיביים: כוס בירה תעלה 15 שקלים וכך גם כוסות של מבחר יינות (שניתן גם לרכוש בחנות עצמה). גם המנות עצמן מתומחרות באופן מתון בהחלט, כשמרבית הפיתות נמכרות במחיר 29 שקלים, כשהפיתות עם הנתחים היקרים יותר עולות 45-59 שקלים. בינתיים הסניף של חינאווי ברחוב קרליבך בתל אביב הוא הראשון לאכלס את חינאווי בפיתה, ובמידה והוא יצליח. תשקול הרשת לפתוח בתי אוכל כאלה גם בסניפים נוספים.
חינאווי בפיתה. קרליבך 25, תל אביב. ראשון-חמישי 11:00-20:00, שישי 9:00-16:00