מתי בפעם האחרונה אכלתם במרכז תל אביב ארוחה זוגית מלאה עם בשר/פירות ים, פסטה, מנת פתיחה, שתי כוסות יין וקינוח ויצאתם עם חשבון של 200 שקלים (לא כולל שירות) ועם טייק אווי שהספיק לארוחת צהריים נוספת ביום למחרת? מסעדת "גווידו" מספקת בדיוק את זה עם אוכל איטלקי-אמריקאי טעים, לא מתחכם, במנות ענקיות ובמחירים שכבר כמעט ולא פוגשים.

המסעדה, שנפתחה קצת לפני ה-7 באוקטובר, ממוקמת בשדרות בן גוריון 34, איפה שפעלה בעבר המסעדה המיתולוגית "השדרה 34" שהציעה במשך שנים דיל דומה לזה שמציע גווידו: מנות משביעות ופשוטות במחירים קבועים ונמוכים ובאווירה לא פורמלית. למרבה הצער, שדרות בן גוריון המובילות לים לא הפכו לרוטשילד ואינן שוקקות מסעדות וברים. כך המיקום, שאינו על רחוב דיזנגוף עצמו ואינו במוקד מרכז הבילויים הליליים, הוביל בסופו של דבר לסגירת "השדרה". גווידו לא מנסה להמציא את הגלגל מחדש, אלא להצליח להפוך לתופעה שתביא אנשים בזכות המחיר והכמות, ותחזיר אותם גם בזכות הטעם כלקוחות קבועים פעם אחר פעם. 

מסעדת גווידו (צילום: דמיטרי פטרובסקי)
צילום: דמיטרי פטרובסקי

העיצוב בגווידו פשוט וחף ממניירות והארוחה הראשונה שלנו התחילה כשהמלצר התיישב בכיסא לידנו בבגדים הכי קז'ואליים שזרק על עצמו ושאל 'מה תזמינו?'. אז כן, גווידו אולי פחות מתאימה לערב רומנטי מפונפן או לפגישת עסקים, ובטח לא מתאימה למי שמחפש אוכל כשר או בריא, אבל בתור מקום שמגיעים אליו כדי לאכול טוב ובגדול – היא יותר מסוגרת את הפינה ועונה בדיוק על מטרותיה.

המסעדה של הבעלים אסף שמי לא מביאה את המטבח האיטלקי הקלאסי, אלא את זה האיטלקי-אמריקאי שהביאו המהגרים מאיטליה לארצות הברית. מנות שהותאמו לחך האמריקאי, נעשו באופן המוני ומהיר, מטוגנות ושמנוניות, ענקיות ומשביעות, מיועדות לענות על הצורך הבסיסי של אוכל טעים, מהיר וקל להכנה.

 

מסעדת גווידו (צילום: דמיטרי פטרובסקי)
צילום: דמיטרי פטרובסקי

 את הארוחה הראשונה התחלנו בכוס יין הבית לבן פינו גריג'יו פריני במחיר של 14 שקלים (!) בלבד, כשניתן להזמין גם בקבוק במחיר של 55 שקלים – בקבוק ששווה ערך פחות או יותר למחיר כוס במסעדה רגילה. היין היה בהחלט מוצלח, עד כדי כך שלאחר הארוחה ניגשנו לחנות יינות סמוכה וקנינו בקבוק. אחת המטרות שהציבו הבעלים עם הפתיחה היא שכוס יין תעלה פחות מקולה וכך היין האדום הביתי (מונטפוליצ'יאנו לוגיה דל סול) ששתינו בארוחה השנייה שלנו בגווידו במחיר של 12 שקלים לכוס עולה פחות מבקבוק קולה במחיר 13 שקלים. 

המשכנו עם מנת לחם שום שמחולק כאן לשתי ברוסקטות גדולות וטעימות, אולם כאלו שהיה מועיל להן מטבל. למען האמת, לא היה בה באמת צורך לאור גודל המנה העיקרית. אני הזמנתי זיטי, אותה פסטה אפויה הזכורה מהארוחות של משפחה האמריקאית-איטלקית המוכרת ביותר על המסך – משפחת סופרנו. מנה של צינורות פסטה רחבים ועבים אפויים בתנור וגדושים ברוטב עגבניות, מוצרלה ופרמזן. כמה פשוט ובסיסי, ככה טעים. בן הזוג הזמין שרימפס מטוגנים קריספיים לצד ספגטי קלאסי ברוטב עגבניות, במנה נדיבה וטעימה במיוחד ובמחיר (72 שקלים) שנדיר לראות למאכלי ים בארץ.

בארוחה השנייה התחלנו עם סלט קיסר מפלצתי בגודלו גדוש בחסה, קרוטונים פריכים, פרמזן ורוטב אנשובי. סלט שמנוני וטעים שהספיק לנו לשתי ארוחות נוספות בהמשך. חבל שרק סלט העלים מתאים לצמחונים, כששאר הסלטים כוללים רוטב דגים או בשר. אני המשכתי לריגטוני ארטישוק, לימון ושמנת, המנה הייחודית והיקרה מבין מנות פסטות במסעדה (58 שקלים), שמתאימה למי שאוהב טעם חמצמץ. בן הזוג טרף חזה עוף עסיסי לצד ספגטי ברוטב יין לבן וצלפים שהיה מספק ביותר לדבריו. קינחנו בטירמיסו (38 שקלים) שהיה טעים לסוגו (בואו, קשה לפשל במנה קלאסית כזו).

מסעדת גווידו (צילום: דמיטרי פטרובסקי)
צילום: דמיטרי פטרובסקי

גווידו הולכת והופכת לשם דבר כבר מאז פתיחתה בזכות הגישה הנדיבה שלה במחירים ובגודל המנות. ב-2 הארוחות יצאנו ממנה עם טייק אווי שהספיקו לארוחה נוספת וברצון לחזור בהקדם לעוד ארוחה. רק חבל שהמסעדה נסגרת מדי לילה ב-23:00 מאחר שיכלה לספק את המאנץ' המושלם לבליינים הליליים.

מסעדת גווידו (צילום: דמיטרי פטרובסקי)
צילום: דמיטרי פטרובסקי

גווידו. שדרות בן גוריון 34, תל אביב. שעות פעילות: ראשון-שבת 12:00-23:00. טלפון להזמנות 077-980-0455. לא כשר