סינבון ישראל

טרנד הסינבון ממשיך להתפשט בארץ וחובבי המאפה הדביק ישמחו לשמוע שהסניף השני של הרשת העולמית סוף סוף פתח את שעריו בקניוני עזריאלי תל אביב. זה קורה בדיוק 8 שנים אחרי שהניסיון הראשון של הרשת הסתיים בסגירה. התפריט זהה לסניף בקריית ביאליק ומציע סינבונים ב-3 גדלים; רגיל, קטן וביס ויש 3 מילויים שונים: קלאסי עם קינמון, שוקולד בזיגוג גלייז שמנת וסירופ שוקולד וקרמלבון עם זיגוג קרמל מושחת בתוספת אגוזי פקאן. טווח המחירים: 16-26 שקלים למאפה.

קניון עזריאלי בקומה השנייה. ראשון-חמישי 9:30-22:00, שישי 9:30-15:30, מוצ"ש- 23:00

View this post on Instagram

A post shared by Azrieli Tel-Aviv | קניון עזריאלי תל אביב (@azrieli_telaviv)


קפה פקטורי 54

ועוד בית קפה שנפתח בתוך קניון: קפה פקטורי 54 בקניון רמת אביב. במקום יוצעו מגוון משקאות קפה מבית Mae Café, מאצ'ה של Mix & Matcha, שוקולדים טבעוניים של פיס אוף נייצ'ר ומאפים מבית קונדיטוריית דלאל המהוללת, ביניהם מאפה פאן סוויב, קרואסון פטל, מאנסטר קוקי ועוד (טווח מחירים: 18-32 שקלים). 

קניון רמת אביב. ראשון-חמישי 09:00-21:00, שישי 09:00-15:00

קפה פקטורי בקניון רמת אביב (צילום: סטודיו פקטורי 54, יחסי ציבור)
קפה פקטורי בקניון רמת אביב | צילום: סטודיו פקטורי 54, יחסי ציבור

מולה בוטני

מולה בוטני הוא בית קפה חדש בגן בוטני ירושלים. יש בתפריט מאפים וכריכים בלחם, בפרעצל או בבייגלה, עוגות ועוגיות וליד מקומות הישיבה משתלה גדולה, אליה צופים מהקומה השנייה של בית הקפה. בתצוגה תמצאו סינבון, מריטוצו ומאפים מבצק עלים מדופף. בגזרת השתייה יש יציאות מעניינות כמו מאצ'ה תותים ואמריקנו תפוזים. פשוט בוחרים מהבופה את מה שרוצים, מזמינים שתייה ותופסים את אחד השולחנות שבפנים או בחוץ.

הגן הבוטני גבעת רום, ירושלים. ראשון-חמישי 8:00-23:00

View this post on Instagram

A post shared by מולה בוטני || בית קפה בגן הבוטני ירושלים (@mula_botani)


122tlv

את החלל שאכלס בעבר את מועדון הספוטניק תפסה מסעדה חדשה. מדובר בבר מסעדה מאסכולת המסעדות החדשה - זאת  שמשלבת אוכל ואווירת קלאב, כמו ALALI שנפתחה לאחרונה ו-Jome שנפתחה בקיץ. המסעדה ממוקמת בחצר ועליה אמון השף הצעיר דור ברנשטיין (טאיזו). הוא בנה תפריט עם נשנשי בר אופנתיים ומנות כמו סלט עשבים, רימונים ואגוזים על לאבנה עם אבן יוגורט (47 שקלים), סמאש-בורגר עם תפוחי אדמה מטוגנים ואיולי ברביקיו (64 שקלים), סיגר ממולא בדג (62 שקלים) ועוד.

אלנבי 122, תל אביב יפו. ראשון-חמישי 20:00-00:00

View this post on Instagram

A post shared by Bar&Rest (@122.tlv)


לה בארקה

כריך הדגים הטורקי משוק הכרמל עשה הרבה רעש ב-2022, עכשיו תורו של רחוב אבן גבירול להתחדש במזללת סטריט פוד של דגים. המקום נקרא לה בארקה ובו מציעים כריך דייגים שמוגש בבגט שנחרך קלות על הפלאנצ'ה (64 שקלים כולל צ'יפס ושתיה) ומנות דגים נוספות במחירים נגישים. עוד בתפריט: שווארמה דג על הפלאנצ'ה המוגשת בפיתה או בחלה (59 שקלים כולל צ'יפס ושתיה); פילה לברק צלוי על הפלאנצ'ה, (99 שקלים עם שתייה); "דג ביער" - סלט עלי בייבי עם לברק מפורק (64 שקלים עם שתייה); ופישבורגר מפילה דג בלחמניית בריוש ואיולי כמהין (64 שקלים כולל צ'יפס ושתייה).

אבן גבירול 64 תל אביב, ראשון-חמישי 11:00-23:00

View this post on Instagram

A post shared by La Barca | Fast Food (@la__barca1)


רפאלו

רשת המסעדות האיטלקיות פתחה סניף חמישי, הפעם בנוף הגליל. יש במסעדה החדשה בר יינות ישראלים, חדר פסטה שקוף, חלונות גבוהים, מעדנייה שבה אפשר לקנות חומרי גלם מאיטליה, מרפסת וחדר לאירועים פרטיים. התפריט מציע אוכל איטלקי ים תיכוני ויש בו מלבד פיצות ופסטות גם טרטר בקר (41 שקלים) וסביצ'ה דג (39 שקלים), לברק וריזוטו תרד (131 שקלים) ופילה המוגש עם ניוקי ואספרגוס (169 שקלים).

גלבוע 1, נוף הגליל. ראשון-שבת 12:00-24:00

אחת המסעדות האיטלקיות הטובות בחיפה (צילום: אסף קרלה, יחסי ציבור)
הסניף ה-5 של רפאלו | צילום: אסף קרלה, יחסי ציבור

פיצה X – סניף מאנץ'

לפני כחצי שנה הביאו עומר וצ'לסי סימון את פיצה איקס ממודיעין לדיזנגוף תל אביב ותוך זמן קצר היא הפכה להצלחה גדולה. עכשיו הם פותחים סניף נוסף בתל אביב, ברחוב נחלת בנימין, שבו יימכרו רק פיצות. יש בתפריט הענק אינסוף פיצות יצירתיות ומושחתות בינהן פיצות "מסיבת פטריות" שמורכבת מרוטב שמנת כמהין, מוצרלה פטריות ופרמזן וגם פיצות כמו פיצה עם רוטב שמנת פסטו ריבת בצל, סנט מור ואננס; פיצה עם קרם פולנטה; פיצה בוראטטי; ופיצה עם ריבת בייקון, בייקון וסנט מור (58-74 שקלים לפיצה).

נחלת בנימין 52, תל אביב יפו. שני-רביעי 10:00-2:00, חמישי-שבת 10:00-5:00

 

פיצה איקס (צילום: לירן מימון, יחסי ציבור)
פיתה X | צילום: לירן מימון, יחסי ציבור

Le House of Asia

מסעדה אסייתית חדשה נפתחה באירפורט סיטי, עם תפריט שמפגיש בין המטבחים של הודו, יפן ותאילנד. את התפריט בנה רועי סופר, שהביא לנו לא מעט בשורות אסייתיות ואת תפריט הסושי בנה מתן בל. יש בו מנות בסגנון פאן אסייתי כמו נאם טוק (58 שקלים), אגדאשי טופו (44 שקים), פילה דניס בקארי לימוני (119 שקלים) ומגוון גדול של רולים יצירתיים של סושי.

הנגב 2 אירפורט סיטי, ראשון-שבת 12:00-23:00

 

סושי של מתן בלחסן (צילום: אסף קרלה, יחסי ציבור)
הסושי המעולה של מתן בל | צילום: אסף קרלה, יחסי ציבור