למרות שהוא באמצע צילומים קדחתניים לעונה חדשה של מאסטר שף, ומקפיד לאחרונה על דיאטה קשוחה במסגרתה כבר הוריד לא פחות מ-7 קילוגרמים, השף חיים כהן לא מפסיק לעבוד - ונכנס הפעם בכל הכוח לתחום חדש ומפתיע - מאפים, קונדיטוריה וקפה. בשבועות האחרונים מפעיל כהן מתחת לרדאר בית קפה חדש וקטן בשם פיצי, שהוא טבילת אש ראשונה במה שתהיה בקרוב התרחבות מסקרנת במיוחד של השף עם מאפייה ענקית שתיפתח בעוד כחצי שנה.
אבל לפני הכל, נתחיל ממה שאתם יכולים לטעום כבר בסוף השבוע הקרוב: פיצי קפה של כהן פועל בתחנת דלק בכפר הירוק, במתחם בו פועל גם סניף פילדלפיה, אף הוא של כהן. לפתיחת המקום התגלגל כהן די במקרה, ומה שמפתיע יותר מהעובדה שהשף, שבדרך כלל מבשל אוכל עילי פותח בית קפה, זה מי שהשתלטה על העניינים במקום ואחראית גם על חלק ניכר מהמתוקים בו - אשתו של כהן, סיגל.
"אנחנו בכלל פתחנו את בית הקפה הזה מתוך זה שהיה לנו מחסן במקום ומתחנת הדלק התעקשו שמישהו יפתח שם עסק. חשבתי מה לפתוח ואז החלטתי לפתוח קפה פשוט, לשים במקום מכונת קפה, לא יותר מדי. ואז וסיגל התחילה לטפח את המקום והפיצי הפך ממש להיות הבייבי שלה".
במסגרת הטיפוח סיגל אופה פעמיים בשבוע עוגות ביתיות נוסטלגיות שהפכו ללהיט. בין היתר היא מכינה עוגת תפוזים של פעם שניתן להזמין הביתה או לאכול במקום לצד ריבה ביתית שמכינה חמותו של כהן, שחברה גם היא לעסק; עוגת גבינה קלאסית עם ביסקוויטים בתחתית וציפוי שמנת חמוצה; ומאפין קוואקר שאוכלים בבית משפחת כהן מדי שבת בבוקר וכעת מכינה אותו סיגל בכמויות גדולות גם לבאי הפיצי.
"הפיצי הפך למקום שאנחנו מאוד אוהבים ורוצים שהוא יצליח", מספר כהן, "אנשים ממש מתים על העוגות הביתיות של סיגל. כנראה הדברים שהפסיקו לעשות בבית אי אפשר למצוא אותם יותר, ואתה מתגעגע לדברים האלה".
מי שמחפש אופציות נוספות לבד מעוגות תפוזים או גבינה ימצא אותן גם כן. בין היתר מכינים בקונדיטוריה של מסעדת יפו תל אביב של כהן מבחר עוגות נוספות שמגיעות לפיצי כמו שמרים שוקולד, עוגת לימון ועוגת גזר עשירה. עוד תמצאו כאן מבחר מאפים כמו רוגלך, קרואסונים שונים, שבלולי קינמון ואצבעות שוקולד מושחתות מתוצרת דיקסי. מי שמחפש אפשרויות מלוחות ימצא פה מבחר כריכים וסלטים כמו כריך גאודה קלאסי; כריך אנטיפסטי; כריך חביתה; כריך סלמון; כריך סלט ביצים; סלט קיסר; או סלט טונה.
בעתיד ההיצע בפיצי קפה צפוי להתרחב, עם פתיחת המיזם החדש שמתכנן כהן. "בין היתר הפיצי קפה הוא כמו פיילוט בשביל מאפייה וקונדיטוריה גדולים שאני עובד עליהם עכשיו ומתכנן לפתוח במבנה משרדים גדול בעיצובו של האדריכל רון ארד, מול דיקסי בתל אביב. אני מתכנן שם מקום רציני מאוד, שיאכיל אלפי אנשים, אבל יותאם לסיטואציה החדשה והבעייתית של תחום המסעדנות בישראל ככה שהוא יהיה בלי מלצרים והגשה. זה תמיד היה חלום שלי לפתוח קונדיטוריה ומאפייה ובהמשך, מאפים ומוצרים מהמקום החדש ישולבו כמובן בפיצי קפה".
המקום החדש עתיד להיפתח כאמור בעוד מספר חודשים, במקביל לתהליך הפחתת פחמימות ודיאטה רצינית שלקח על עצמו כהן בחודש האחרון (האירוניה!). במסגרת הדיאטה הוא ככל הנראה לא זוכה לטעום מכל הכריכים והמאפים שהוא מציע במקום החדש ועסוק בהימנעות מלחמים והפחתת הכמויות אותן הוא אוכל באופן כללי. בינתיים הספיק כהן להוריד כבר כ-7 קילוגרמים והיד עוד נטויה.
קפה פיצי, משה סנה 199, רמת השרון (תחנת דלק פז). 03-9451886. ראשון-שישי 07:00-17:30