צוציק
צוציק היא מסעדת ההמבורגרים החדשה של חוות צוק בצפון תל אביב. המסעדה, שהיא גם קצבייה ומעדנייה, מתמקדת באיכות הבשרים ותגיש המבורגרים שנטחנים במקום. בין האפשרויות למשל המבורגר בקר קלאסי (48 שקלים), המבורגר מבשר וואגיו (67 שקלים) או המבורגר טלה (46 שקלים). למרות הגישה הקלאסית שנקטו בצוציק, יש במקום תוספות מעניינות כמו סלסת תירס, לימון כבוש ושום, ריבת בצל שנעשית במקום, חזה אווז מעושן או גבינת גאודה (מחירי התוספות נעים בין 3-12 שקלים). לצד ההמבורגרים תמצאו פה רטבים וחמוצים שנעשים במסעדה גם הם כמו קולסלאו דלעת או ממרח איולי קימצ'י ותוספות כמו צ'יפס בטנדור, סלט שעועית ירוקה ומבחר סוגי גזוז לשתייה. המקום פעיל מדי יום, לבד משישי בערב.
צוציק בחוות צוק. משה פרלוק 5, רמת אביב החדשה, תל-אביב. 077-5155905
מינימנגס
רשת ההמבורגרים שהתרחבה מאוד בשנים האחרונות, יומנגס, מגיעה לראשונה לתל אביב עם פופ אפ המבורגרים בנוסח הרשת: כמה שיותר מוגזמים ועתירי תוספות. בפופ-אפ הזה מציעים לראשונה גם לחמניות מיוחדות: מלחמניית תירס עם פולנטה, דרך לחמניית חמאת בוטנים עם בוטנים מסוכרים ועד לחמניית פרעצל עם גאודה וצ'ילי. המקום ייפתח רשמית ביום שני הקרוב. בין סוגי ההמבורגרים שתמצאו במינייומנגס: המבורגר צרפתי מבשר בקר עם כבד אווז, שמן כמהין, חרדל דיז׳ון וריבת בצל; המבורגר פיני עם חזה אווז, מולרד, קשיו ומזרק מייפל; והמבורגר פילדלפי עם חזה אווז מעושן, שמאלץ, פרובלונה, אגוזי מלך וגבינת שמנת עם בצל ירוק וזעפרן. ההמבורגרים פה ימכרו בעיקר במשלוח או בטייק אווי במחיר של החל מ-36 שקלים. ימי הפעילות: ראשון-שבת 12:00-22:00.
מינימנגס. אחד העם 15, תל אביב
Stuck in the middle
מיזם הכריכים האינטרנטי Stuck in the middle הוא חדש, אבל הוא לא ממש מקום - ברוח התקופה מדובר בפרויקט שמבוסס על משלוחים בלבד, כך שאם אתם בונים על לבוא ולשבת - זה לא הסיפור. מציעים כאן מבחר כריכי בשר כולל המבורגר קלאסי שמגיע עם רוטב צ'יפוטלה וירקות (54 שקלים), אבל הסיפור המעניין יותר פה הוא אופציות הסנדוויצ'ים הנוספים לבד מההמבורגר: כריך הוליווד עם עוף מעושן, בייקון טלה, קרם סלק, ביצה קשה ואבוקדו (52 שקלים), כריך דאלאס עם אונטריב מפורק ביצת עין ורושטי עם רוטב ברביקיו (52 שקלים) וכריך ברמינגהם עם בייקון טלה וביצה מקושקשת עם עגבניות קונפי (45 שקלים).
הכריך של אלון פלד
אומנם עסקנו פה בעיקר בכריכי בשר ובהמבורגרים, אבל גם המיזם החדש של השף אלון פלד, שמתמקד בעוף מטוגן, לחלוטין שווה את התייחסתנו. מדובר באחד התחומים שמקבלים הכי פחות תשומת לב (בוודאי ובוודאי שבהשוואה להמבורגר), ולא בגלל שהקהל לא אוהב או לא מחפש אותן, אלא כי מורכב במיוחד להגיע לתוצאה טובה. פלד החליט לקחת על עצמו את האתגר ולפתוח בימי חמישי פופ אפ משלוחים של כריך עוף מטוגן, מוגש בלחמניית חלב יפנית עם קולסלאו יפני ורטבים מעניינים. מחיר הכריך בתוספת תפוחי אדמה: 55 שקלים (לפעמים מצטרפות לחגיגה אופציות כמו המבורגר שרימפס או שניצלוני שרימפס). בקרוב הפופ אפ יפעל גם בימי שישי, אז יוצע גם כריך סוף שבוע. לבד מהמשלוח, ניתן לתאם גם איסוף עצמי של הכריכים משכונת פלורנטין בתל אביב.
לפרטים: 0549576726
דיאלנה
שף רונן דברת בלוך פתח לאחרונה את דוכן הכריכים המרוקאי שלו דיאלנה בשוק מחנה יהודה בירושלים ובמהירות שיא, עכשיו נפתח גם דוכן חדש בשוק הכרמל בתל אביב. המקום מציע 6 כריכים שמתחלפים מדי שבוע ומוגשים בלחם פרנה: אסאדו במעשנה שבושל בציר בקר; לחי עגל בבישול ארוך עם גרגירי חומוס וארטישוק; שקדי עגל עם לבבות בקר על האש; עוף צלוי בטאבון במרינדה עם כרישה, שום ופלפל חריף; וכריך במילוי של בשר לוקוס עם אריסה, כוסברה ושום קצוץ. המחירים נעין בין 45-69 שקלים לכריך. המקום פתוח בימים ראשון-שלישי משעות הצהריים עד 18:00 ובימי רביעי וחמישי עד 20:30. בשישי המקום פעיל עד השעה 16:30.
דיאלנה תל אביב. השומר 1, שוק הכרמל, תל אביב
סדרת המבורגרים חדשים במקדונלדס
הרשימה הזאת אומנם עוסקת בעיקר במיזמים קטנים ועסקים שאינן רשתות ענק, אך גם רשת מקדונלדס השיקה השבוע אפשרות חדשה של המבורגרים בסגנון אסייתי כמו ביג טוקיו: המבורגר ריב אנטרקוט עם פטריות מטוגנות ברוטב ברביקיו אסייתי; קופנגן - המבורגר עם פלחי אננס וצ'ילי ברוטב רויאל; וכריך עוף מטוגן מומבאי עם רוטב איולי קארי וחמוצים. המחירים לארוחות עם ההמבורגרים החדשים נעים בין 54-59 שקלים.