קשה לגלול בטיקטוק בימים האחרונים מבלי לשמוע על הסופ דמפלינגס (soup dumplings), וליתר דיוק - הסופ דמפלינגס הבשריים והכשרים של מותג דים סאם להבות חביבה, שמגיעים בשקית סגולה וקומפקטית. כל קופסה כזאת כוללת 6 יחידות כיסונים ועולה כ-29.90 שקלים (זהו לפחות המחיר שבו המוצר נמכר בחנות המפעל בו הוא מיוצר).
@danielladuek סוף סוף סופ דמפלינגס כ ש ר !!! @דים סאם - Dim Sum ♬ original sound - Daniella Duek
@dim.sum.lev אנחנו עובדים במרץ לספק לכם את כל ה-DIM SUM SOUP DUMPLINGS שאתם מחפשים בימים אלו המפעל שלנו נכנס להילוך גבוה ואתם הולכים ליהנות מזה ובגדול! שישיית כיסונים עסיסיים ומטריפים ממולאים בבשר איכותי, ירקות וציר מרק לא סתם זה הטרנד שמשגע כרגע את כל העולם טעים, קליל וקל ומהיר להכנה. ועכשיו זה גם כשר כנסו לאתר שלנו לרשימת נקודות המכירה או שלחו לנו הודעה בפרטי ונחזור אליכם בהקדם #soupdumplings #סופדמפלינג #דיםסאם #דיםסאםלהבותחביבה #דמפלינג #גיוזה #תוצרתכחוללבן #דיםסאםישראל #אוכל #גיוזהקפוא #מיקרוגל #הכנה מהירה #גיוזהמרק #אוכלמוכן #ארוחת צהרייםקלילה #easymeal ♬ Cooking Time - Lux-Inspira
דים סאם להבות חביבה הוא מותג שפועל כבר למעלה מעשור. ב-2008 הקימו את המפעל בקיבוץ להבות חביבה שלושה אחים: דויד (דודי), עדי וגבי גבריאלי, ולא מזמן הם העבירו את המפעל לפארק תעשיות עמק חפר. המפעל מתמחה בעיקר בשוק המוסדי, ולמעשה רק אחרי הקורונה עבר לפעול גם בשוק הקמעונאי עם סדרת מוצרים קפואים להכנה בבית: אגרולים, באנים וגיוזות במגוון מילויים וטעמים. כמו כן, מאז תחילת מלחמת חרבות ברזל האחים גבריאלי בעלי המותג גם דאגו לשלוח אספקה שוטפת של מוצריהם לבסיסי צה"ל השונים בהתנדבות מלאה.
שעתיים-שלוש וכל הקרטונים נגמרים
בשיחה עם בעל המפעל, דודי גבריאלי, הוא מסביר את המהלך כך: "זיהינו את טרנד הדמפלינגס בארצות הברית ולפני כמה חודשים התחלנו לפתח אצלנו במפעל את המוצר הזה, שנקרא סופ דמפלינגס. רק לפני כמה ימים התחלנו לשווק אותו ללקוחות הקיימים שלנו וזה פשוט התפוצץ. מגיעים אלינו לקוחות פרטיים מכל הארץ לחנות המפעל ופושטים על המקררים. מגיע קרטון ואחרי שעתיים-שלוש הכל נגמר. אנחנו מתגברים את הייצור אצלנו במפעל במטרה לספק את המוצר לכולם, אבל במקביל מקפידים לשמור על האיכות שלו".
אז במה בעצם מדובר? בניגוד למוצרים הקודמים של דים סאם להבות חביבה לדוגמת הבאנים והגיוזות - בשביל להכין את הסופ דמפלינגס אין צורך בכלי אידוי ייעודי. לפי הוראות ההכנה יש לגזור את אחת מפינות השקית, על מנת לאפשר לאדים להשתחרר ולהכניס למיקרוגל לחימום של 1:45-2:00 דקות (הזמנים עלולים להשתנות בין מכשירים שונים. ובכל מקרה - עדיף לחמם מעט מדי ובמקרה הצורך להוסיף לפעימה נוספת במיקרוגל). לפני שמוציאים מהמיקרוגל ממתינים דקה נוספת ואז גוזרים את המארז ומחלצים את המגש.
ואיך הטעם?
אחרי שחיפשנו את המוצר בעשרות חנויות (באתר החברה מופיעות הרשתות שמחזיקות במוצרי המפעל) בסביבת מגורינו הצלחנו להשיג שקית - והתוצאה לא הייתה מאכזבת - כיסונים עם בצק דקיק שמחזיקים בתוכם מרק וקציצת בקר מתובלת (אפשר ומולץ לאכול בביס - קודם דואגים לשאוב את המרק ואז לוקחים ביס מכל מה שנשאר). אימצנו את המלצת ההגשה והוספנו רטבי צ'ילי, סויה, סרירצ'ה וקצת עלי בצל ירוק וכוסברה קצוצים - זה ממש משדרג את כל העסק. ארוחה כיפית וקלה, פתרון סוגר פינה למי שאוהב מאכלים בסגנון אסייתי.
ומה לגבי תוכניות נוספות לעתיד? יש לנו בשורה מרגשת ומשמחת עבור קהל הצמחונים והטבעונים (ולא רק הם): הטעם הבא שכבר עובדים עליו במפעל הוא פטריות מוקפצות וכמהין עם ציר מרק.
לרשימת הרשתות והחנויות שמוכרות את מוצרי דים סאם להבות חביבה לחצו כאן.