אחד המקומות שאנחנו כמעט ולא שומעים עליו דבר מבחינה קולינרית הוא בית שאן. מתי לאחרונה שמעתם על מסעדה שנפתחה בבית שאן? כנראה שזמן רב לא, אם בכלל. לכן החדשות שלנו הפעם מרגשות ביותר: תכירו את המקום שמנסה להפוך את בית שאן למוקד קולינרי - אילוש.
אילוש, למי שהשם נשמע לו מוכר, היא מסעדה שפעלה בשמונה השנים האחרונות בהצלחה ברמת צבי שבגלבוע. בני הזוג, בעלי המסעדה השף שלומי אקוקה והקונדיטורית מיכל פרלמוטר, החליטו להעתיק את המסעדה לבית שאן, עיר הולדתו של שלומי. "האוכלוסיה פה מטורפת מבחינה קולינרית", מסביר אקוקה, "כי אין ממש מסעדות בבית שאן, יותר בתי קפה ורשתות, ואנשים פשוט היו צמאים לזה. רק אתמול עשינו סרוויס ערב ולמעלה מ-200 אנשים הגיעו. זה מטורף".
המסעדה בגרסתה ברמת צבי הייתה לא כשרה, אבל עם המעבר לבית שאן היא תהיה חלבית כשרה וסגורה בשבתות. כתוצאה מהשינוי, מנות רבות הוסרו מתפריט המסעדה והיא מתמקדת כעת באוכל האיטלקי - פסטות בעבודת יד, דגים ופיצות.
לצד המסעדה פתחה פרלמוטר קונדיטוריה שכמובן, משרתת את המסעדה בהכנת לחמים, פסטות, מאפים וקינוחים, אך גם משמשת כנקודת מכירה וישיבה נפרדת וניתן למצוא בה כל פחמימה בה אתם חושקים לאכילה במקום או לרכישה הביתה.
בין המנות בתפריט ניתן למצוא בגזרת האוכל האיטלקי ניוקי בטטה בעבודת יד עם קוביות בטטה, מרווה, סילאן, שמנת ופרמזן (49 שקלים); טורטליני לאבנה עם ברוקולי, כרובית, זוקיני, שאלוט, עגבניות מיובשות ושום (52 שקלים); רביולי עם בצלצלים מתוקים וחמאה, אפונת גינה, אורגנו, ודבש (64 שקלים); פיצה יוונית עם בצל סגול, עגבניות, צ'ילי, זיתים שחורים וגבינת פטה (59 שקלים), פיצה 4 גבינות עם רוטב שמנת ורוקפור, מוצרלה, פרמזן ופרומעז (62 שקלים) וכמובן פיצה מרגריטה עם רוטב עגבניות ומוצרלה (48 שקלים).
בנוסף בתפריט יש גם מנות כמו קרפצ'יו חציל עם פיסטוקים קלויים, טחינה גולמית, סילאן, אורגנו, ופטה (38 שקלים); קציצות לוקוס עם לימון כבוש וכוסברה (69 שקלים) ולברק שלם בטאבון על ירקות גבינה בשמן זית ולימון (109 שקלים)
בקונדיטוריה מציעה פרלמוטר אפשרויות כדוגמת טארט תותים עם קרם פטיסייר (39 שקלים), פחזנית עטופה קראמבל עם קרם מסקרפונה ותותים (42 שקלים), פונדנט שוקולד חם עם קצפת (42 שקלים), פלזיר סוכרה עם דקואז של אגוזי לוז, נוגט, גנאש שוקולד חלב ודפי שוקולד (45 שקלים) ועוד.
המסעדה עצמה כוללת חמישים מקומות ישיבה בחלל פנימי ועוד עשרות מקומות במדשאה חיצונית. כרגע המקום פעיל משעות הצהריים ועד הערב ובהמשך יפתחו כאן גם בימי שישי לארוחות בראנץ' בשיתוף הקונדיטוריה. הקונדיטוריה עצמה נפתחה לפעילות רק היום, ותהיה פתוחה בכל יום משמונה בבוקר ועד אחת עשרה בלילה בימות השבוע, ובימי שישי עד לשעה לפני כניסת השבת.
אילוש. ירושלים הבירה 23, בית שאן. 052-6363143. כשר