כבר ביקרנו בעגלות אוכל של שפים כמו ברטה, בעגלות קפה במיקומים בלתי צפויים כמו עספורה, שחונה בתוך מה שהיה פעם רפת, וגם בפודטראק לה פמפה אקספרס, שבו מכינים מנות מדהימות מבשרים מעושנים ממש מול הים. לפני כשבוע הצטרפו למתחם חוצות שפיים על כביש החוף ולמתחם הידית בפרדס חנה 2 פודטראקס חדשים, שניהם פרי יוזמתו של יזם תיירות מהגליל עומרי חצבני.
כבר למדנו שאנשי הפודטראק בארץ יודעים להפגין אינסוף יצירתיות וגמישות מחשבתית וכזה הוא גם חצבני. מתחם הגלמפינג של חצבני, "השמורה" וגם עגלת האוכל "מייננים" בבית הלל מושבתים כבר חודשים. חצבני, יליד בית הלל שכל חייו עוסק בתיירות ואירוח, הבין שבמקום לשבת בחיבוק ידיים עליו לקום ולעשות מעשה. הוא ליקט דברים טעימים מיזמי האוכל שפעלו בימי שגרה "אצלו בשכונה" הצפונית והרים 2 נקודות מכירה תחת השם "עגלת הגליל העליון".
מהגליל באהבה
אז מה יש בעגלות שעומרי מתפעל? גבינה דרוזית וכנאפה זוגי של ממתקי אבו ג'בל ממג'דל שמס (35 שקלים), סחלב ומלבי מעולה (חלבי או טבעוני) של מותג "המלבייה" האהוב מקיבוץ דפנה (15-18 שקלים), תפוזים ממשק בית הלל שנסחטים במקום למיץ כתום ובריא, בורקס כוסמין גבינה, קרקרים ולחמים על בסיס קמח כוסמין מ"פתפותים" בקיבוץ עמיעד, קובה סלק ממולא בבשר או בפטריות שחצבני מביא מהבשלנית יפה בקריית שמונה (34-40 שקלים), בורקס "העגלה" ממולא בגבינה או בתרד וגבינה, שניצל בחלה מהפודטראק מיינניים ובשבת, מצטרף לכל אלה גם ג'חנון חמאה מ"הג'חנון של מורין" מחצור הגלילית.
בקיצור, זאת לא עוד עגלה, אלא מיזם מבורך של עזרה לעסקי אוכל מקומיים מהגליל, שגם אם הוא לא יחליף את הכיף שבנסיעה לטיול צפוני, הוא לפחות יספק נחת, אוכל טעים ויזכיר את הדברים הטובים שמנשנשים כשמטיילים.
מתחם חוצות שפיים, מתחם הידית פרדס חנה. שעות פעילות: שני-שבת 10:00-17:00