ההכנות לראש השנה הסיני כבר בעיצומן, וכוללות בין היתר ייבוא נרחב ביותר של שוקולד. הבעיה: חלק מהשוקולד הזה מתגלה כזיוף של מותגים מוכרים, ולמעשה רק בשבוע האחרון תפסה המשטרה הסינית משלוח ענק של מעל 30 מיליון חטיפי שוקולד, כולם מזויפים, והחרימה אותו.
למה דווקא פררו רושה? מתברר שחטיף השוקולד הוותיק הפך ללהיט גדול בסין בשנים האחרונות, אחרי שעד לפני כמה שנים אי אפשר היה להשיג אותו כלל. לפררו רושה ניתן השם "חול מוזהב" בסינית, שם שעזר לו להיתפס בעיני הסינים כשוקולד יוקרתי, שהכי כדאי לתת כמתנה לאנשים שאוהבים.
בגלל הפופולריות הזו פררו רושה הוא אחד השוקולדים שזוכים בסין לכמות הזיופים הגדולה ביותר; בשנת 2008 ניצחה פררו, החברה האיטלקית שמייצרת את החטיף, בתביעת ענק שנמשכה שלוש שנים נגד חברה שיצרה לו חיקויים, ומאז נתפסו עוד כמה זייפנים וסוחרים שנשלחו לכלא בגלל ייצור ומסחר בממתקי פררו רושה מזויפים.
אז איך תזהו שהפררו רושה שקניתם הוא אמיתי ומגיע מאיטליה ולא מזויף מסין? או.
1. הלוגו
בפררו רושה המקורי יש עיגול מוזהב סביב מדבקת הלוגו, ואילו במזויף אפשר לראות עיגול אדום במקומו. הכתב במקורי עבה יותר והוא גם בצבע בהיר יותר מאשר בזה המזויף.
2. העטיפה החומה
בפררו המקורי יש שני פסים מוזהבים שמקיפים את תחתית הנייר החומה של כל אריזת שוקולד, ואילו על המזויף יש הרבה יותר פסים. המזויף גם עטוף בצורה יותר מרושלת, ונראה כאילו מישהו כבר ניסה להפריד את נייר הכסף מהתחתית.
3. הציפוי
אם טועמים את השוקולד, הפררו המקורי מרגיש עשיר ונעים בפה, ואילו השוקולד המזויף קשה יותר והרבה יותר מתוק מהמקורי.
4. השוקולד עצמו
בפררו המזויף השוקולד נוזלי ודליל יותר, ואילו במקורי הוא סמיך ועשיר. הוא גם ממלא את עיגול הוופל כולו, בעוד שבמזויף יש פחות שוקולד, שלא ממלא את כל החלל.
5. נייר העטיפה
נייר הכסף שעוטף את הפררו האמיתי גדול יותר מנייר הכסף של המזויף, אבל הכי קל לזהות את הזיוף בזכות המדבקה הקטנה שמודבקת בפנים. בפררו האמיתי המדבקה נמצאת בדיוק במרכז נייר העטיפה, ובמזויף היא מודבקת ברשלנות, ממש לא במרכז.
6. המשקל
פררו רושה אמיתי שוקל בדיוק 37.5 גרם. המזויפים שוקלים פחות.
שלא נדע מצרות.