בהשוואה לקיץ, אז נשטפים השווקים בהמוני פירות נהדרים כמו מנגו, ענבים, אננס, אבטיח או מלון, החורף הוא בהחלט לא עונה שמתהדרת בפירותיה השווים. חוץ מפרי אחד שאי אפשר בלעדיו - התותים, אולי פרי החורף האולטימטיבי והאהוב ביותר על הישראלים.

בין שלל התותים השונים שמוצאים כיום ברשתות השיווק ובשווקי האיכרים, מנסים החקלאים בשנים האחרונות לפתח זני תותים חדשים ומעניינים. כך למשל ניתן למצוא כאן בשלוש השנים האחרונות את התות הלבן - תות יפהפה שנראה כמו גרסה לבקנית לתות רגיל. הניחוח שלו מזכיר פרי טרופי כמו אננס, והטעם שלו עדין ומתקתק; או את תות המלאך - תות גדול ומוארך שטעמו עשיר ונהדר. 

תות בטעם ענבים  (צילום: ריטה גולדשטיין, mako אוכל)
קטן ובעל ניחוח מרהיב. תות בטעם ענבים | צילום: ריטה גולדשטיין, mako אוכל



הפיתוח החדשני ביותר בגזרת התותים הגיע אלינו החורף אחרי לא פחות מ-5 שנות עבודה. החקלאי אורי רבינוביץ' חבר למכון הוולקני ויחד הם גידלו תות בר בטעם ענבים. למי מכם שלא מבין למה צריך תות בטעם ענבים, הרשו לנו להרגיע אתכם - מדובר בסופו של יום בתות ולא בחיקוי של ענבים - אלא שהוא מיוחד ושונה מהתותים שאנחנו מכירים.

מקורו של תות הענבים הוא בכלל מצרפת: מדובר בזן תותים קטן יחסית ועם ניחוחות שיטריפו אתכם. הטעם של התות הזה מזכיר שילוב של ענבים או פרי יער כמו אוכמנייה עם הטעמים הקלאסיים של התות. שילוב נהדר ממש שמרגיש כאילו איחדו את כל הטעמים והניחוחות החורפיים לכדי פרי אחד קטן ואינטנסיבי.

תות לבן  (צילום: ריטה גולדשטיין, mako אוכל)
תותים לבנים | צילום: ריטה גולדשטיין, mako אוכל



כרגע ניתן למצוא את התות בטעם ענבים בשוק האיכרים בנמל תל אביב בלבד. בהמשך הוא עתיד להיות משווק לכל סניפי רשת שופרסל ולהימכר בפריסה ארצית. בינתיים, עם זאת, לאור ההשקה הראשונית של הזן, המחיר של תות הענבים עודנו יקר יחסית ועומד על 25 שקלים ל-250 גרם (וכך גם מחירו של התות הלבן). ייתכן שבהמשך  המחירים יירדו בהתאם לביקוש. אנחנו, על כל פנים, חושבים שמדובר בתות טעים במיוחד, ששווה לחובבי הפרי לנסות בהקדם.