בשוק מחנה יהודה בירושלים לא חסר מה לאכול. יש שם מסעדות עממיות בשפע, אוכל מהיר נהדר, ברים ובתי קפה הומים וגם מסעדות יוקרה מזמינות. ועדיין, תמיד כיף לשמוע על מקום חדש ומבטיח. הפעם מדובר באישטבח, שחקן חדש, מעניין מאוד וכשר במגרש האוכל העדתי, שמשלב בין מאפה סורי-כורדי מסורתי במילויים בשריים מטריפים לבין המטבח הקוצ'יני.
"המומחיות שלנו היא שמבורק", מספר אורן ששון לוי, מי שפתח את המקום הקטן יחד עם אשתו יסמין, "מדובר במאפה סורי-כורדי שאנחנו אופים כאן בטאבון, וממלאים במילויים בשריים כמו תבשיל צלעות, תבשיל מוח, לחי וריאות, תבשיל לשון, תבשיל אסאדו ועוד". ואיפה הצד הקוצ'יני נכנס לתמונה? "אשתי קוצ'ינית", מספר ששון לוי, "ולכן את המאפים אנחנו מגישים עם תוספות הודיות כמו צ'אטני הודי עם בצל, תבשיל קארי מנגו, תבשיל קארי גזר או סלט קארי פפאיה. אנשים מאוד מתלהבים מהשילובים האלה. הקונספט שלנו בגדול זה לחם, בשר ומה שביניהם".
עוד באוכל טוב:
לששון לוי ניסיון של 20 שנה במסעדות בירושלים. הוא עבד בממסעדה במלון קינג דיוויד, ב-1868 שפעלה בעיר לפני כמה שנים וגם במיזם המעדניות הכשרות של קבוצת אדום, לבן וקולוני של השף מיכאל כץ. ליד כל המקומות האלה אישטבח היא מקום שבולט בצניעותו, עם מספר שולחנות קטן ואווירה ביתית. טווח המחירים במקום נע בין 29 שקלים למאפה בשרי ליחיד ל-54 שקלים למאפה זוגי כפול.
כרגע פתוח המקום מדי יום למעט משישי (בשבת - מצאת השבת). לקראת הקיץ הוא ייפתח גם בימי שישי בשעות הצהריים.
אישטבח, השקמה 1, ירושלים, 02-6232997, שעות פעילות: ראשון-חמישי 12:00-אחרון הסועדים, מוצאי שבת- אחרון הסועדים.