תפריט חדש ובראנצ'ים חדשים בלוג'ו, עכו
מסעדת השף העכואית מציעה תפריט חדש עם מנות כמו שווארמה קלמרי עם סלט עגבניות, בצל, עשבי תיבול ורוטב טחינת עמבה; חציל קלוי עם ראגו בקר בטחינה לימונית; עראיס קבב עם חמוצים וטחינה חריפה; סמבוסק אסאדו עם גבינת גאודה, עגבניות, רוטב ברביקיו ובצל מקורמל; פיצה עם שלוש גבינות, ארטישוק וסלט רוקט; שושברק ברוטב יוגורט, נענע ושום; וקבב חלבי על בסיס טלה על תבשיל עגבניות. כמו כן מוגש במקום מדי יום בראנץ' עד השעה שתיים בצהריים עם מנות כמו בוקר גלילי - פיתה זעתר, פיתה לבנה, ופיתה גבינות עם ירקות טריים וחמוצים; בוקר טוסקני עם פרוסות סינטה צרובות, קונפי שום, ביצת עין וטחינה; ובוקר כפרי עם ביצים לבחירה, לבנה ביתית, גבינה ערבית מטוגנת בזעתר, שמן זית, זיתים ירוקים, טחינה, סלט טונה, גבינת פטה, אבוקדו, ריבה, חומוס ביתי וסלט ירקות
LUJO. בן עמי 5, עכו. 04-6497907
החצר האחורית, מעדנייה חדשה במתחם חוצות שפיים
החצר האחורית היא מעדנייה מקומית חדשה שבה ניתן למצוא מבחר חומרי גלם ומוצרים מרחבי הארץ. בין היתר יש פה שמני זית; טחינות; גבינות; ירקות ממגדלים מקומיים; פסטות טריות; מאפים; לחמים; דבש; ומבחר יינות ומשקאות. ניתן לרכוש מהמקום בטייק אווי או לשבת בחצר.
החצר האחורית. מתחם חוצות שפיים. 09-8349-115
פופ אפ לשף עומר טל בשוק הפשפשים, יפו
בין ה-21-29 לספטמבר יציע עומר טל תפריט מיוחד עם יינות של יקב טוליפ ובירות של אלכסנדר. בין המנות שיוגשו: תפוחי אדמה בלו ליפס, באטר וראטה על קרם שורש סלרי ואבקת פול קלוי, עם גראטן כרישה; מקבץ פטריות ירדן מטוגנות עם עלים ארומטיים, ואיולי חזרת; שיפוד קבב טופו על מקל ליקריץ לצד תבשיל עדשים ומטבוחה קישוא; ועגבנייה מעושנת במילוי של ריקוטה שקדים על קרם רוקט ובזיליקום. יש להזמין מקומות מראש.
נחמן 3, יפו. 054-48793399
מידאס, שוקולטרי חדש בתל אביב
השוקולטייר דור פירוזמנד פתח את מידאס, בית ממכר לשוקולדים וגלידות ברחוב בן יהודה בתל אביב. המקום מציע מבחר טבלאות שוקולד בטעמים מיוחדים ובעבודת יד כמו קשיו מלוח; או שוקולד פיסטוק וקראנץ' פטל; לצד מבחר פרלינים וכן גלידות בעבודת יד בטעמים כמו חמאת בוטנים ופאדג' שוקולד או קוקוס קלוי עם צ'אי וקרם שוקולד לבן.
מידאס. בן יהודה 94, תל אביב
מסעדת NOW החדשה נפתחה במלון MOOD, אילת
מסעדת שף חדשה בשם NOW נפתחה לפעילות על גג מלון הבוטיק מוד באילת. המקום מציע אוכל מהשעה שמונה בבוקר ועד אחת עשרה בלילה. בתפריט בין היתר: קרפצ'יו עם קרם קארי, עגבנייה מרוסקת ומלח ים; טונה אדומה צרובה עם פופקורן של קינואה, ווינגרט תמרינדי סויה וג'ינג'ר; קולורבי מפוחם עם גבינת פטה, ליים, וצ'ילי; בוראטה על סלט ענבים שחורים; ספגטי עם קרם כמהין ובר ים צלוי; וסלמון במיסו שחור עם פטריות ובאק צ'וי.
Mood , דרך הים 5, אילת. 050-6007368
סיורים קולינריים בבאר שבע בתקופת החגים
בימי חמישי ושישי יערכו סיורים קולינריים בעיר העתיקה בבאר שבע עם טעימות ממבחר בתי אוכל. משך הסיור כשעתיים והוא מתחיל בשעה שבע וחצי בערב בימי חמישי ומתקיים גם בימי שישי בשעות תשע וחצי או עשר בבוקר.
קולנוע קולינרי בפסטיבל הסרטים, חיפה
במסגרת פסטיבל הקולנוע בחיפה יוצגו מבחר סרטים קולינריים שלאחריהם יתקיימו טעימות עם שפים ודיונים בהנחיית הילה אלפרט. בין הסרטים: נקודת רתיחה; השף הצרפתי; סרט תיעודי על אנתוני בורדיין; והסרט ציידי הכמהין.
המבורגרים של שפים בטרומן אנד קו, איירפורט סיטי
הדיינר מציע בכל חודש המבורגר ספיישל מידיו של שף אחר. הפעם מתארח שף שחר ברנע עם המבורגר הקפטן ברנע בורגר ובו קציצה במשקל 220 גרם ומעליה גבינת קממבר מותכת, קונפיטורת תאנים ואניס ואגוזי לוז קלויים (82 שקלים).
טרומן אנד קו. ערבה 4, איירפורט סיטי
מנות ספיישל במאריס, תל אביב
המסעדה התורכית מציעה לכל אורך תקופת החגים מנות ספיישל של קובנייה דג על יוגורט אריסה; שוק טלה מפורק בציר טלה ורכז רימונים על לאפה עם יוגורט או טחינה, בצל, סומק וסלט עלים; ומנת קאטמר תפוח בדבש.
מאריס. איינשטיין 7 תל אביב
הטייסטינג רום נפתח מחדש, תל אביב
אחרי תקופה שבה היה סגור הטייסטינג רום בתל אביב נפתח מחדש עם למעלה מ-30 סוגי יין למזיגה בכוסות בגודל טעימה, חצי כוס או כוס שלמה כך שניתן יהיה לנסות כמה שיותר סוגי יין. במקום מציעים יינות ספרדיים, איטלקיים, צרפתיים, דרום אמריקאים וגם מקומיים ממבחר סוגים במחירים שנעין בין 20-35 שקלים לחצי כוס. כמו כן מדי יום מהשעה חמש ועד שבע מציעים כאן שעה שמחה שבה יוצעו מבחר יינות במחיר 24 שקלים לכוס. לצד היינות יש כאן תפריט שכולל בין היתר קרפצ'יו מוסר עם קרם פרש וזרעי עגבניות; סשימי סלמון עם ויניגרט יוזו; בוראטה עם קונפיטורת שרי ובלסמי; וכרוב צלוי עם מוצרלה מעושנת.
טייסטינג רום. קפלן 36, תל אביב. 03-533-3213
ארוחות מיוחדות בירושלים לכבוד סוכות
בין ה-22-23 לספטמבר יתקיימו בירושלים ארוחות מיוחדות בסוכות או בגינות של תושבי העיר שיארחו עם תפריטים מיוחדים שמבוססים על מאכלי חג. יש להירשם לארוחות מראש.
לפרטים
ספיישלים של שחר לוי לסוכות
מיזם הבריושים מארי אנטואנט מציע בסוכות מנות ספיישל של בריוש חריימה - דג חריימה ברוטב חריף; סלט סופיה לורן עם שרי, בצל סגול, זיתי קלמטה, קרעי מוצרלה, קרוטוני בריוש ברוטב ויניגרט פסטו חמציצים; וסלט מריה תרזה עם חסה, צנונית, חמוציות, תפוחי עץ, אגוזי מלך, נענע, וגבינת בושה ברוטב וינגרט אננס וצ׳ילי.
לפרטים 051-5779952
מסיבת פתיחה בציונה, שרונה מרקט תל אביב
מסעדת ציונה עורכת ב-21.9 מסיבת פתיחה במסעדה החדשה בשרונה מרקט בתל אביב. האירוע יתקיים מהשעה ארבע ובמקום יוגשו מנות מסתובבות מתפריט המסעדה וכן יין וקוקטיילים.
ציונה. שרונה מרקט, תל אביב
לאגר אנד אייל פותחים במצפה רמון
רשת הברים והאוכל לאגר אנד אייל פותחת סניף במצפה רמון. במקום מציעים מבחר בירות מ-25 ברזים לצד מנות כמו עראייס, סנדוויץ' קורנביף; צלחת גבינות; פיש אנד צ'יפס ועוד.
לפרטים
ספיישלים לסוכות בהפי פיש, ירושלים
המסעדה מציעה ספיישלים לסוכות כמו פילה לוקוס על תבשיל עדשים עם בצל סגול ועגבניות בציר דגים וזעפרן; ריזוטו דגים עם יין לבן, חמאה, כרישה, בצל ותרד טורקי; וסלט דגים תאילנדי עם לברק מטוגן.
הפי פיש. שדרות ממילא 14, ירושלים.02-5482230
ספיישלים לסוכות ברופטופ, ירושלים
המסעדה מציעה מנות ספיישל לחג הסוכות של צלעות טלה בגריל פחמים עם חציל שרוף, שושקה קלוי, גלדי בצל, פיסטוקים, טחינה וסילאן; פרגית צרובה עם פריקי, זוקיני צלוי וקרם דלעת; וסלט עגבניות עם זיתי קלמטה בלסמי מצומצם ופטה שקדים.
רופטופ. מלון ממילא, ירושלים. 02-5482230.