קונספט סושי חדש בנקסט דור מבית מוג'ו, נתניה
נקסט דור מוג'ו מכניסים לתפריט את הסושי פרס – ריבועי אורז דחוסים שמיוצרים בשיטה יפנית מסורתית בקוביית עץ בליווי דגים נאים ומיונז יפני מעושן. בין המנות בקולקציה: ספייסי סלמון – סלמון, רוטב חריף, איולי יפני, פלפל חלפיניו; ריינבו דניס – דניס, בטטה בטמפורה, איולי יפני (סלק), טוביקו כתום ובצל ירוק; ספייסי טונה – טונה אדומה , טמפורה , רוטב חריף ,איולי יפני (ירוק), שומשום ובצל ירוק; ושרימפס - שרימפס בטמפורה, שרימפס, רוטב כמהין, איולי יפני וטוביקו שחור. כל מנה כוללת 5 יחידות ומחירה 62 שקלים.
תפריט חורף חדש בדואה בר, שוק הכרמל
מסעדת השוק בהובלת שף שקד פחימה מציגה את תפריט החורף עם מנות כגון קרפצ'יו דג - נתחי דג צילי, עירית, מלח גס, פלפל שחור גרוס והרבה לימון (58 שקלים); ברוסקטת טרטר שייטל עם איולי צ'ילי, עירית, בצל סגול וחרדל דיז‘ון (69 שקלים); סינטה טרייה עם קרם אסדו בטטה, רוטב מרלו ובצלי שאלוט (129 שקלים) ; בורלה כבד אווז (139 שקלים) ועוד.
תפריט איטלקי-גלילי בג'ובאני, רמת אביב
האחים למשפחת סמעאן יצרו תפריט מיוחד שמשלב את המטבח הגלילי-ערבי והמטבח האיטלקי, ביניהן קובהנייה עם קלמרי, שמן בזיליקום, שמנת חמוצה, צנוברים, בצל ירוק, פטרוזיליה וכוסברה (74 שקלים), ארנצ'יני פריקה – כדורי ארנצ'ינימפריקה עם פרמזן ומוצרלה על קולי עגבניות ושמנת חמוצה מתובלת (58 שקלים), פיצה לחמג'ון - פיצה עם בשר טחון בתיבול גלילי, עם צנוברים, צנונית וארוגולה (65 שקלים), פוקאצ'ה שווארמה - בשר בקר מבושל בישול ארוך, עטוף בפוקאצ'ה, סלט ירוק, טחינה ועמבה (68 שקלים) ועוד.
תפריט חורף בווינונה פוראבר, תל אביב
בין המנות החדשות בתפריט החורף של המקום ניתן למצוא סלקים שרופים, אפרסמון - סלקים אדומים ולבנים שרופים על מלח, סלסה של אפרסמון, שאלוט ופטרוזיליה, גבינת chevre מותכת, פרחי חמציץ, ויניגרט של דבש ולימון (59 שקלים); ניוקי אלה רומנה - ניוקי סולת, תבשיל תרד שחור, חמאה ופרמז'ן (66 שקלים); אספרגוס צלוי, וישיסואז ופיסטוק מסוכר - אספרגוס צעיר צלוי על הפלאנצ׳ה, קרם וישיסואז, פיסטוקים מסוכרים, טולום וסלט של חמציץ וריג׳לה (61 שקלים); שעועית תאילנדית בחמאת פלפלים מהערבה ופרמז׳ן (56 שקלים); וסלט ירוקים פריכים - קישואים חיים, מלפפון, שעועית ירוקה, אפקסמון, פטרוזיליה, ריג'לה, משמש אוזבקי מיובש, חמציץ ואבן יוגורט (54 שקלים).
יום הולדת 11 למסעדת יפו תל אביב
שף חיים כהן חוגג בסוף השבוע הקרוב (10-12/11) עם מנות שהפכו לסימן ההיכר של. בגזרתה פתיחים: בליני, גרבלקס, קרם פרש מעושן; קרקר כוסמין, ברזואלה, איולי חזרת; ועטייף זנב שור. מנות ראשונות: טרטר בקר, חצילים, איולי, פרמזן; קרודו בויאבז, קלמרי מטוגן מתובל בזרעי עגבנייה, לימון ושמן זית; טרטר דג ים, חסה אייסברג, טחינה – מסבחה, וינגרט זעתר; סלט ג'ונם, שורשים, ווינגרט סומק; ועלי גפן של מרים. מנות ביניים: שישברק לאבנה וזעתר, תרד ערבי, יוגורט חם, גבינת פטה; שורשים בטאבון, קרם סקורדליה; גירוס, בשר טלה בבישול ארוך, לחוח, צזיקי; ניוקי סרטנים, כרישה מהטאבון ,חמאה חומה; ושקדי עגל, פולנטה, תירס מטוגן, שמן צ'ילי. למנות עיקריות: ניוקי תפוחי אדמה, שמנת, תרד תורכי, כרישה, יין לבן, פרמז'ן; סינטה טלה, ארטישוק ירושלמי, ציר ארטישוק, טורטליני ארטישוק, סלסת חמציץ; לוקוס על הגריל, תבשיל לשון הפר, פול ויוגורט; פילה בקר מוגש עם פירה, מח עצם, ציר יין אדום; מחבת פירות ים, סרטנים, מולים, שרימפס, חמאת שרי צהוב, זעתר, יין לבן; ודג שלם מוגש ברוטב חמאת עגבניות וירקות ירוקים.
אפרטיבו בלה טיגרה, תל אביב
הפיצרייה הפלורנטינאית משתדרגת עם אפרטיבו שיוגש בימים שני-חמישי בשעות 17:00-19:00. מלבד לתפריט הקבוע של לה טיגרה יצטרף מגשדליקטסים עם מוצרלה מקפמפניה, שרי קונפי, חציל אנטיפסטי מהטאבון, זיתים איטלקיים, צ'יפס פפרוני וארטישוק א לה רומנה, ותוספת נתחי ברזאולה דקים.
פסטיבל שקשוקות בבנדיקט, רחבי הארץ
החל מ-15/11 ובמשך חודש שלם יתקיים במסעדות בנדיקט פסטיבל שכל כולו שקשוקה בשלל גרסאות ופרשנויות, כולל גרסה טבעונית עם ביצי "Yo-Egg" טבעוניות עלומות על תבשיל תפוחי אדמה, תרד ותבלינים הודיים, קרם קוקוס, אפונה וכרובית מטוגנת. עוד מנות שיוגשו: שקשוקה לפי הספר - שתי ביצים בתבשיל עגבניות פיקנטי; ירוק בעיניים - ביצים עלומות ברוטב שמנת, מנגולד, ברוקולי ואפונה, עם טפנאד זיתים, בצל סגול וגבינת פטה; הצהובה - פולנטת תירס עם ביצים עלומות, בייקון/טלה/פטריות פורטובלו ותירס צלויים, פרמז׳ן ושמן בצל ירוק; ושקשוקה פיאמונטה - שתי ביצים בתבשיל עגבניות פיקנטי, כדורי ארנצ׳יני מטוגנים וממולאים במוצרלה ומעל פרמז׳ן מגורר. כל המנו מוגשות עם מנת לחם ומטבלים משתנים.
קולקציית קינוחים חדשה, פאפא ג'ונס
רשת הפיצריות חוברת למותג הממרחים מובנפיק להשקת מהדורה מוגבלת של קינוחים: ''הקשה'' של הפיצה - מקלות בצק טעים מהשוליים של הפיצה מוגש לצד ממרח מובנפיק חלב עם אגוזי לוז עשיר ומפנק; רולס פיסטוק - הבצק הטרי של פאפא עם קרם פיסטוק, גבינת מסקרפונה, וזילופי מובנפיק חלב עם אגוזי לוז; רולס קרמל-מלוח - הבצק הטרי של פאפא עם קרם קרמל מלוח, גבינת מסקרפונה, וזילופי מובנפיק חלב עם אגוזי לוז; ורולס נוגט - הבצק הטרי של פאפא עם קרם נוגט, גבינת מסקרפונה, וזילופי מובנפיק חלב עם אגוזי לוז. מחיר כל קינוח: 31.90 שקלים.
תפריט צהריים חדש בקפה אירופה, תל אביב
שפית ירדן שי משיקה תפריט צהריים חדש שיוגש בימי שני-חמישי בשעות 12:00-16:00, שיוגש לצד תפריט אלכוהול במחירים מיוחדים. בין המנות: זוקיני גריל, לאבנה, סלט עלים חמוץ, שקדים קלויים וסומק (52 שקלים); חסה צלויה, חמאת לימון וצלפים, גבינת תום (56 שקלים); דלעת יפנית ודלורית, כרישה קונפי בצ'ילי אדום וגלייז תפוזים, פיסטוק (52 שקלים); קולרבי ואפונה, יין לבן, חמאה ופרמזן (48 שקלים); פפרדלה חמאת קונפי עגבניות מגי, בזיליקום ופרמזן (66 שקלים); פורל על הגריל, ירוקים עונתיים צלויים, שמן זית, לימון, רוטב פטרוזיליה ויין לבן (92 שקלים); ניוקי ירוקים ובר ים, שעועית ירוקה, אספרגוס אפונה עלי חמציץ ועלי בזיליקום (112 שקלים) ועוד.