כבר מספר שנים שהעיר התחתית בחיפה היא אחד מהמוקדים המועדפים לבילויים בארץ. מסעדות, פאבים, ברים, בתי אוכל רחוב פשוטים ועוד מקומות מסקרנים נפתחו באזור בפרק זמן קצר יחסית, והבליינים מהאזור מגיבים בחיוב ולא מפסיקים לגדוש אותו. מבחינה קולינרית יש כאן מספר לא מבוטל של מקומות שונים בתכלית לאכול בהם טוב: ממאפיית ברדא הצרפתית המקסימה שפועלת כאן בשעות הבוקר והצהריים, דרך צ'אנג בה התאילנדית, מעיין הבירה המיתולוגית, רולא הערבית ועוד ועוד. לכל מקום קסם ושפה משלו.

כעת חובר לסצנה הזאת גם אחד השפים המוכרים בארץ, מיכאל גרטופסקי (מביסטרו מיכאל במושב לימן ובר האוכל האיטלקי המסוגנן צ'יקטי בתל אביב), ומוסיף אפיל נוסף לאזור האטרקטיבי גם כך. גרטופסקי, שהחל את דרכו במסעדות כמו הרברט סמואל של יונתן רושפלד וביסס עצמו במסעדת סושיאל קלאב התל אביבית, עבר לצפון לפני אי אילו שנים, ומאז עשה שם מהפכה קטנה עם ההצלחה של מסעדת השף האינטימית שלו במושב לימן.

עכשיו החליט גרטופסקי להתפשט גם לעבר חיפה וחבר לביסטרו וניה, מסעדה שפועלת בעיר מזה כארבע שנים וחוותה לא מעט תהפוכות בתקופה האחרונה. גרטופסקי הכניס לכאן תפריט משלו, שגם שומר על הכיוון הגלילי שהוא תפס בביסטרו מיכאל  וגם כולל השפעות ממזרח אירופה ומהמטבח האיטלקי. מרבית המנות כאן נשענות על טאבון גדול שניתן לצפות בו מכל פינה במסעדה.

ביסטרו וניה אבוקדו וטונה  (צילום: ריטה גולדשטיין, mako אוכל)
טונה, אבוקדו וחלמון כבוש | צילום: ריטה גולדשטיין, mako אוכל
ביסטרו וניה פטריות ומוס פרמזן  (צילום: ריטה גולדשטיין, mako אוכל)
פטריות ופונדו עשיר של פרמזן | צילום: ריטה גולדשטיין, mako אוכל



אז מה אוכלים כאן? בין המנות נכון לכרגע ניתן למצוא בביסטרו וניה סלט ואדי ניסנס עם שלל ירוקי העונה, אבן יוגורט, סומאק, לימון ופיתות פריכות מהטאבון (44 שקלים), פטריות פורטבלו על הפלאנצ'ה שמוגשות לצד פונדו פרמזן מושחת ועשיר במיוחד (52 שקלים), טונה צרובה עם אבוקדו, פלפל מעושן, דואה וחלמון כבוש (58 שקלים) ואנשובי טריים שנכבשו במלח עם מאשויה וקרם פרש (52 שקלים).

בין היתר תמצאו פה כיסונים במילוי תפוחי אדמה, גבינה מלוחה, בצל ירוק ושמנת חמוצה (78 שקלים), ניוקי עם נתח קצבים, פטריות ופרמזן (78 שקלים), פסטה סיציליאנית חריפה עם קלמרי, בייקון, שום, צ'ילי, חמאה ויין לבן (84 שקלים), פיצה ערבית עם תרד בר, טלה קצוץ ושומשום קלוי (56 שקלים) או פיצטה עם גבינת פרובלונה, מורטדלה ועלי רוקט (58 שקלים).

ביסטרו וניה אנשובי (צילום: ריטה גולדשטיין, mako אוכל)
אנשובי ומשאוויה | צילום: ריטה גולדשטיין, mako אוכל
ביסטרו וניה קינוח שוקולד  (צילום: ריטה גולדשטיין, mako אוכל)
קינוח קרם שוקולד | צילום: ריטה גולדשטיין, mako אוכל



על הקינוחים כאן אחראית הקונדיטורית נעמה גאון, שמציעה גרסאות משלה לקלאסיקות אלמותיות כמו שטרודל תפוחים ואוכמניות של סבתא נונה (38 שקלים), קרמשניט עם פירות אדומים (46 שקלים), עוגת גבינה אפויה ותותים (42 שקלים) או קינוח קרם שוקולד עשיר (42 שקלים).

כבר זמן מה שחיפה גורמת לנו להתלהב מהמסעדות שלה, מלוקס של עלאא מוסא שנמצאת גם היא בעיר התחתית, דרך מסעדת ופיצריית תלפיות שפועלות בשוק תלפיות בעיר. ועכשיו עם התוספת החדשה של גרטופסקי לביסטרו וניה, אנחנו אפילו יותר נלהבים להגיע אליה.

ביסטרו וניה. שער פלמר 1, חיפה. טלפון: 04-6716272. לא כשר