בימים אלה נראה שהמטבח היפני מנסה לרענן את כוחותיו בישראל, ויעידו על כך הפתיחות של ג'יה ברוטשילד ושל וואבי המדוברת, של מיזומי בכנרת, של וואט סאנג & מור במתחם גן החשמל, של אונאמי הכשרה השנייה במלון הילטון ושל הסניף החדש של moon האהובה מבוגרשוב בסביון.

לכל אלה מצטרפת קימיקו, שנפתחה בחיפה ממש לפני שבוע. מדובר במיזם החדש של קובי שנאן, שהיה הבעלים של רוקו המצוינת בעיר התחתית. מדובר בסושי בר יותר מאשר מסעדה, ויוגשו בו רק ניגירי וסשימי, קונוס אחד ובהמשך אולי מאקי אחד קטן.

קימיקו. מינימליסטי ביותר, בוגר מאוד (צילום: sivan roshiano, יחסי ציבור)
קימיקו. מינימליסטי ביותר, בוגר מאוד | צילום: sivan roshiano, יחסי ציבור
קימיקו. כמו ביפן (צילום: sivan roshiano, יחסי ציבור)
קימיקו. כמו ביפן | צילום: sivan roshiano, יחסי ציבור

קימיקו ממוקם בסמטה מעל כיכר פריז והוא מינימליסטי ביותר ובוגר מאוד. לא תמצאו בו רולים וטריאקי, אבל גם לא טונה - קובי לא מגיש דגים שנמצאים בסכנת הכחדה, ולכן גם לא עובד עם לוקוס. מה כן יהיה? סלמון וילוטייל מיובאים, ובגזרת הדגה המקומית ברבון, פלמידה, אינטיאס, טרחון ודגים פחות מוכרים כמו סקומברי. מכל אלה הוא יכין לכם סושי high end ברמה של מסעדות הסושי הכי טובות של תל אביב, ובעיקר ניגירי וסשימי לתפארת הדגים הנאים. מבחינת מחירים, קובי מבטיח שמצד אחד לא מדובר במקום לבוא אליו עם כפכפים, ומצד שני הוא יהיה יותר זול ממקומות ברמה זהה בתל אביב.

בגזרת השתייה הקלה אין ולא יהיו בקימיקו משקאות ממותקים, רק סודה ומים ללא הגבלה וללא תשלום. בגזרת האלכוהול יש 12 סוגים שונים של סאקה, בירת לאגר יפנית יבשה שמתאימה לסושי ויין לבן יבש.

המקום פצפון ויש בו מקום ל-19 סועדים בלבד, עם בר קטן ושלושה שולחנות זוגיים. העיצוב מינימליסטי והקירות חשופים - רק מנורות, קרמיקה וקצת עץ פה ושם. זה המקום השני שקובי פותח ללא משקיעים וללא שותפים, ויחד איתו עובדים במקום רק שוטף כלים ומלצרית אחת, שעוזרים כשהוא מכין את האוכל. זה החלום של קובי, זו הדרך שהוא מאמין בה ומבחינתנו זה מקום שמחייב קפיצה, אם אוכל יפני עושה לכם את זה.

קימיקו. חטיב 4, חיפה. שעות פעילות: שלישי-שישי, 19:00-22:30